Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Bzdy Peugeot 307 SW 1.6 16V

HSSKO

Recommended Posts

Zdravím všechny \"pežoťáky\". Možná už se to tu řešilo, ale jsme tu nový a potřeboval bych se tu někoho zeptat na problém, který mi v současný době nastal. Koupil jsem cca 8 let starého P 307 SW a při normální, nikterak sportovní jízdě mi při brždění pískají brzdy. V několika recenzích tohoto vozu jsem se dočetl, že je to u verze SW, častá problém. Pískání nastává při jakémkoli brždění (malá i vyšší rychlost). Nicméně brzdy fungují naprosto v pořádku, div si nerozbiji čelo o přístrojovou desku. Nevíte jak se tohoto pískání zbavit, či ho mám ignorovat, dokud se neprojeví zhoršené brždění? Mnohokrát děkuji.

post-32911-1410961362417_thumb.jpg

Myslím, že pískání nebývá ani tak směsí jako vibracemi destičky ve třmenu. Třmeny bývají orezlé a destičky se s nich nepohybují volně. Pomoc je většinou poměrně jednoduchá. Destičky vyndáš pečlivě vyčistíš třmeny a oveříš, že destičky jdou volně. Pokud nejsou volné ani po vyčištění třmenů můžeš trochu ( Trochu !!! ) obrousit po obvodu kovovou část + mírně jí stazit hranku. Styčné plochy namažeš mírně meděnou vazelínou a bude klid. Je to práce na 15 minut na jednom kole.

PS: když to bude venku rozhýbej trošku pístek aby šel pěkně volně.

[upravil dne 21/11/10 10:39 koblih69]