ctvrta Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ahoj, prosím o radu. Nevíte někdo, jestli se dají použít na 16\" palcové plechové disky stejné šrouby, které jsou na 17\" disku Cosmos? Pokud ne, kde seženu a jaká je jejich přibližná cena? Děkuji, JČ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado-77 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 myslim ze nedaju. musia byt ine. cenu ale nepamatam, kupoval som ich v origo peugeote ale iste sa budu dat zohnat aj inde a asi lacnejsie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Přema Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Origo šrouby mají jak plochou dosedací plochu tak i kužel takže dají....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctvrta Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Děkuji za rychlé odpovědi, o dosedací ploše jsem cosi slyšel, ale co jejich délka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Přema Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 vyzkoušej ale k plechové rezervě přece nemáš jiné šrouby že???? takže tyto pasují Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajvet Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 osobně jsem na 16´plechové disky měl jiné šrouby než na alu 17´ . Bylo to dáno přímo výrobcem.. Takže já říkám dvě sady šroubů Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Přema Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 To já mám taky dvě sady......ale origo jdou použít Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermatonka Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ahoj . dají se použít ale nedosedají až na tu podložku a podložka pak je slišet , je lepší pořídit si nové také jsem to tak udělal a cena kolem 700 né v Peugot. Ale pořídil jsem je v pneu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Origo šrouby z Cosmosů se nechají použít na plechy, ale budou chrastit podložky. Je to bráno spíše jako nouzovka pro rezervu. Doporučuji koupit sadu šroubů na plechy. Délka je stejná jako na těch origo měřeno po kónus. Určitě by se nechaly sehnat někde kde prodávají disky, nebo na vrakáči. Samozřejmě také origo, ale tam je cena myslím tak 80,- Kč za kus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctvrta Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 OK. Ještě jednou děkuji, preferoval bych take dve sady, jen jsem si vzpomnel az ted... Jeste jeden dotaz, plati M12x1,25x28 kuzel, jak jsem se tady nekde docetl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 pouzivam origo sroby, podlozky nepocujem... aj v navode sa pise o ich kombi pouzivani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brade Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Bože, já četl \"šrouby vs cosmo disk\" a už jsem se bál, co to zas bude za horstovinu ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrtulnik76 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Taky mam na plechacis origo srouby s elektronu a podlozka urcite slyset neni takze klidne pouzij origo srouby je zbytecna investice do sroubu max je to videt kdyz stojis ale stejne vetsinou ma kazdej na zimnich poklice tak o nic nejde nebo ja teda aspon mam a opravdu ze by podlozky nejak klepaly jsem si nevsiml ani neslysel:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctvrta Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Na foru jsem jeste nekde nasel, ze spravny sroub na plechove disky je M12x1,25x28 kužel a ten našel na makocar.cz, dokonce i černý, ale pouze na 17 klíč. Na dotaz, jaký šroub by tam měl být jsem obdržel odpověď M12x1,25x26 kužel. Nevíte, jestli někde mají v černém provedení a na 19 klíč? Diky prispevkum vyse zacnu asi na originalech z ALU a uvidime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Originál šrouby na Peugeot jsou na 17 klíč. Já mám na Alu i na plech oboje 17. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin99 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Originál šrouby na Peugeot jsou na 17 klíč. Já mám na Alu i na plech oboje 17. no vidis, ja mam na 406 (ano viem kde sme ale pisal si \"peugeot\"), na ALU 19, na plech 17 ;-) , a vsetko original. [upravil dne 22/11/10 12:29 merlin99] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 merlin99 tak to máš přehozené. Já jsem měl na 406 origo Alu 17 a origo plech 19. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 To je zvláštní. Já mám u 406 v kufru jen jeden klíč na kola a to 19 a nikdy jsem jinej nepotřeboval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefano Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Ja som to skombinoval tak, že na plecháčoch mám štyri skrutky na plech + jedna bezpečn.skrutka z alu disku Cosmos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts