Jump to content
  • Current Donation Goals

rozvody a olej

prco88

Recommended Posts

Nazdar chalani chcem sa spytat pri kolkych km sa menia rozvody a olej , lebo kazdy vravi inak, a ozaj chcem sa spytat ako je to s fap filtrom a aditivom, ak ma niekto tabulku nejaku prosim poslat ju. Dakujem za odspovede .A je to 407 sw , 2.0 hdi a olej davam total quartz 9000.

[upravil dne 18/11/10 18:58 prco88]

Ja mám tiež 407 2.0 Hdi a rozvody som menil teraz pri 123000.

Povodne som chcel menit iba rozvodovy remen,ale ked sme to rozobrali,tak sme zistili,ze napinacia kladka zasekava a prepusta vodna pumpa.Tak som vymenil:rozvodovy remen,napinacia kladka,vodiaca kladka, vodna pumpa a drazkovy remen.Material stalo 170 eur.

A je tých 123 000 km skutočných, keď už púšťali rozvody....?:myslim

nie rozvody ale vodná pumpa.Kilometre som preveroval...:myslim

Podľa mňa výmena rozvodov neznamená len výmena remeňa, ale sú to aj dve klatky a vodná pumpa, či sa mýlim?

Keď je výrobcom daný interval 180 alebo 240 tisíc, tak by mali vydržať všetky časti rozvodov...:papa

Podľa mňa výmena rozvodov neznamená len výmena remeňa, ale sú to aj dve klatky a vodná pumpa, či sa mýlim?

Keď je výrobcom daný interval 180 alebo 240 tisíc, tak by mali vydržať všetky časti rozvodov...:papa

Ak menili vodnú pumpu z dôvodu poruchy tak správne vymenili i rozvodový remeň lebo sa nemá opakovane používať.

Vodná pumpa nieje súčasť rozvodov ale pri niektorých konštrukciách motorov je výhodné použiť rozvodový remeň na jej pohon.

• 2 months later...
  • 1 month later...