CelticGirl Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Má smysl VW Golf II zkusit prodat (lépe řečeno pouze přepsat zájemci) nebo to je beznadějné a jít s tím rovnou do šrotu? Blbě jsem napsala odpovědi - Ano - myšleno má smysl to nabídnout, Ne = šrot. [upravil dne 18/11/10 13:27 CelticGirl] ještě přidáno fotko s myjící matkou :-D jiné nemám totiž.. [upravil dne 18/11/10 14:05 CelticGirl] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Máme doma ještě Golfa II, r 89, benzin 1.6, nalítáno cca 180 tis km a chceme se ho zbavit. Jak je ekodaň, tak nevim, jestli má smysl tohle auto vůbec někomu nabízet, na druhou stranu si říkám, že je škoda to dávat do šrotu, když pořád jezdí dobře a někomu čerstvě po řidičáku může dobře posloužit (když to zničí, žádná škoda, jezdí to furt dobře, za celou dobu provozu žádné investice navíc). Co myslíte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 ja myslim ze zrovna tohle auto nekdo veme! a pokud bude mit nejakej mladoch dedecka se ZTP tak bude stastnej jeste vic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 ja myslim ze zrovna tohle auto nekdo veme! a pokud bude mit nejakej mladoch dedecka se ZTP tak bude stastnej jeste vic Díky. Bylo by to super.. nebo si to nechám já, jako druhé auto, až mi zase nebude jezdit 307 :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y2K Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 zas sa musim postazovat na ten SK prepis keby to nebolo tak nakladne ja by som ho pre priatelku bral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 ja osobne bych se ho nezbavoval, tohle jsou auta ktera je skoda darovat navic to bude zachvilku na veterana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Od kdy je auto veterán? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kujon106 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Aby to mohlo mít veteránské papíry, tak to auto musí být něčím výjimečné, zvláštní - třeba starý bmw 6er, atp. U golfu si myslim, že to bohužel neklapne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lape Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Přesně jak píše kujon106.Aby to jako vetrán mělo nějakou hodnotu,tak by jich nesměly být vyrobeno statisíce kusů,anebo by to musela být nějaká specialní edice o pár kusech.Jinak jestli se nepletu,tak veterán je po 25 letech.Ale jinak myslím,že to nějaký mladý sokolík koupí.Přece je to VW,nejlepší značka na světě a v celém známém vesmíru :D:D Zkus to hodit na www.vw-club.cz do inzerce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Malinko se okolo veteránů se svým Fiatkem 500 pohybuju a myslím, že nemáte úplnou pravdu. Může to být masovka jako „prasátko“, podstatný je původní vzhled ( viz třeba Fiat 500, VW Brouk a podobně – těžký masovky ). Tedy vzhled zejména bez úprav. Není až tak podstatné jestli je něco s patinou či není, ale zda to má původní vzhled jak bylo vyrobeno. U zmíněného Golfa – je hlavní problém jeho stáří ( resp. mládí ) – rok 89 je příliš mladý. Jinak by asi nebránilo nic tomu to po patřičném zušlechtění ( s ohledem na cenu auta naprosto nesmyslném ) prošlo. Podrobnosti zde: http://www.eurooldtimers.com/cze/menucontent.php?link=testace_hv , podmínkou je mimo atestu členství v klubu... ale to je jiná pohádka. BTW dneska se dávají na veteránské SPZ i Jawy nebo Japonský vraky z 80-tých let ( tím nechci říct, že by tam nebyl zajímavý kousky ). Protože se z toho stal poměrně slušnej kšeft, ale tak už to je... Ale k otázce: hoď to za korunu na Aukro a pak trvej na převodu. Myslím, že ještě poslouží. [upravil dne 18/11/10 14:25 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Tak jsem to šoupla na VW club a už mám osm zájemců, to mě teda překvapilo :-). Jednám však jen s jedním, příjde mi nefér, když se ozval jako první, tam táhnout všechny, abych jim řekla, že první byl ten a ten a tak má smůlu.. Kujon: Tohle auto je vyjímečný )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BV406 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 predpokladam, ze ho novy majitel radne vytuzi a zaroven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 BV406: Já nevím, ale je fakt, že tohle auto se tuní asi dobře, je na to spousta dílů a nestojí to moc. Snad bude nový majitel rozumný, mě se to auto líbi samo o sobě, má hezkou barvu.. Jinak ten VW club.. někteří lidi docela zvláštní.. někteří to pojali spíš jako inzerát v seznamce :myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 na 5 let do stodoly a pak na veterana! ja bych to proste nedal! myslim ze to bude za chvilku neco podobneho jak brouk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Aby to mohlo mít veteránské papíry, tak to auto musí být něčím výjimečné, zvláštní - třeba starý bmw 6er, atp. U golfu si myslim, že to bohužel neklapne Mám dojem že v současné době se za veterán bere auto s rokem výroby do 1975 (viz. třeba server i-veteran.cz, který mladší auta k inzerci ani nepřijímá), pak je to už youngtimer ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Kamarádovi vzali jako veterána jeho 105 Škodu, je fakt, že to byla krásná leštěnka, podmínkou bylo vstoupit do klubu a to, že vůz musí být v naprosto původním stavu a starší 25 let. ad Seznamka: Chceš prodat VW Golf2 - auto pro mladý kluky, na jejich servru a divíš se? Kor, esli sis tam dala fotku, jako máš v avataru zde :D . To se na ně nesmíš zlobit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Jo neco o tom \"puvodnim\" stavu jsem taky zaslechl, otec se zabyva veterna +-20 let a rikal mi nedavno kdyz prodaval Tudora nekdy z 50.let ze zjistil, ze tam ani neni puvodni motor a nekdo to asi v 80.letech jeste i nejak jinak predelaval .... Ale on to ani nemel na veteranskou znacku prihlasene,pry jsou s tim akorat starosti (i kdyz povinne ruceni je malo,na to leckdo slysi) CelticGirl : omlouvam se za off topic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Taky jsi to tu mohla nabidnout o týden dříve, no ale zase by jsi se neseznamila s nějakým pěkným mladíkem z VW klubu:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Hurvajz: Myslím, že Tvůj mladej má lepší (novější) auto Chtěla jsem mít tu drzost a nabídnout Ti to, ale vzhledem k tomu, že jsi hledal novější auto s nějakou výbavou, tak jsem to neudělala :-) ale kdyby se mu rozbilo, je tu k dispozici :-DDD punkáč: :-))) Stibto: to není OT, jsem ráda, že se diskuse rozjela i jiným směrem Pro mě jsou to zajímavá zjištění, v tomhle se neorientuju a je to zajímavé.. :-) Jinak ad první zájemce.. jsem se trošku zorientovala v tom jejich systému a když jsem si pročetla jeho příspěvky, zjistila jsem, že to chce na díly, což se mi i potom přiznal.. mě to příjde zkrátka škoda, takže asi budu nabízet dál.. kdyby se našel někdo tady, bylo by to super . Druhý vážný zájemce totiž chtěl auto jen proto, aby ze mě dostal telefonní číslo.. Ostatní mi sedí také k tomu prvnímu případu, uvidíme, jestli se to nějak pohne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 No mladej by ušetřil a ještě by z tebe vytáhnul telefonní číslo:D:D Že bych ho vzal pro manželku, kurnik to by sousedi pukli kdyby jsme měli tři auta na parkovišti:D:D [upravil dne 18/11/10 18:28 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts