jk13790 Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 zdravím, máte někdo s tímto \"fenoménem\" zkušenosti? Já už bohužel ano. Koupila jsem si teď 206 se stavem 124000 km a když jsem se tady ptala na historii podle VINu, tak typovali, že je minimálně o 100.000 přetočen. tak jsem si dneska AUTOTRACER potvrdila, že to je o cca 150-160.000. 50.000 bych asi neřešila, ale takhle mám najeto skoro 300.000.... asi mě klepne....co s tím????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuloI Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Už asi nič. Ale keď AUTOTRACER je seriozny zdroj tak by som aspoň zavolal predajcovi nech sa mi k tomu vyjadrí. aj keď ma 300000 neznamená že sa rozpadne. Treba ho nechať poriande skontrolovať a potom čo je treba, dať opraviť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgus Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 No to je teda radost.. od koho si to auto kupovala? Autobazar nebo nějaká osoba? Máš kupní smlouvu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NO3IA Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 týýý brďo,to je o dost teda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 kupovala jsem to od takový mladý kočky - ale už ona to koupila přetočené. Kupní smlouvu mám, asi s ní půjdu za právníkem, aby mi to omrkl, jestli můžu odstoupit od smlouvy. Co jsem hledala na netu, tak snad můžu uplatnit rozpor s kupní smlouvou a odstoupit nebo chtít slevu - ale na to musí ona přistoupit, což asi nebude chtít ani jedno....Uvidím, až co právník, taky to asi nechám pořádně prohlídnout, brácha taky říká, že má Punto s 400.000 a šlape mu bez problému. Jenže mě šve, že jsem teda mohla koupit něco podobnýho za polovinu ceny....No, mám zkušenost k nezaplacení...teda draze zaplacenou:-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Kašli na to a jezdi. Pokud to už koupila i předchozí majitelka tak stočené, tak z ní nic nevyrazíš a popravdě ani by to nebylo správné - i ona byla podvedená. [upravil dne 19.11.2010 20:54 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Záleží, jak je napsaná kupní smlouva a co je vní napsané. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 ono je to trochu složitější - už jeden tady mi při při kontrole VINu napsal, že původně to auto bylo jako nákladní a AUTOTRACER mi to taky tak vyjel, ale v techničáku (res. duplikát, který mi ona dala) už je psaný jako osobní 5sedadlový. O tom určitě věděla a zatajila mi to, takže trochu nevěřím, že nevěděla i o tom přetočení... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Kašli na to a jezdi. Pokud to už koupila i předchozí majitelka tak stočené, tak z ní nic nevyrazíš a popravdě ani by to nebylo správné - i ona byla podvedená. [upravil dne 19.11.2010 20:54 P607Olda] a myslíš, že když já to budu třeba za rok prodávat a uvedu to, co bude na tacháči, bude někoho zajímat, že jsem byla podvedena? kdoví, jaké budou zákony... a co uvedu do stavu km? stav neznámý, odhadem xxx.000? [upravil dne 20/11/10 09:47 jk13790] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Běžně se uvádí \"stav tachometru\" to právě neznamená skutečně najeté kilometry ale pouze stav počitadla, palubka muže být měněná atd. A potom si myslim že ty tam maš uvedené to samé, tj pouze stav počitadla km, nikoliv skutečné najeté km [upravil dne 20/11/10 11:04 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Běžně se uvádí \"stav tachometru\" to právě neznamená skutečně najeté kilometry ale pouze stav počitadla, palubka muže být měněná atd. A potom si myslim že ty tam maš uvedené to samé, tj pouze stav počitadla km, nikoliv skutečné najeté km [upravil dne 20/11/10 11:04 Radek Hurvajz] O.K. ale v inzerátu bylo \"najeto 120.000,--\" z toho tedy bych usuzovala, že stav počitadla je roven najetým km... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 No nejde ani tak o inzerát ale o to co je ve smlouvě. Inzerát je zavádějící, muže jit o klamání potencionálního kupce, ale duležité je co podepišeš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_DoctoR Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 který auto není stočený, nepoznáš nic, jestli je auto v pohodě, tak to neřeš a čas od času tam něco vyměň a budeš spokojená servisní historii, nebo knížku k tomu máš? [upravil dne 21/11/10 12:02 The_DoctoR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zazimir Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Obávám se, že se s tím nedá po právní stránce nic dělat. Sice se jedná se o trestný čin podvodu, se škodou přesahující 5.000,- Kč. Háček je ale v tom, že policie nic takového ještě nevzala do šetření a český soud nic podobného neodsoudil. Je to slepá kolej. Mrzí mne, že nemůžu podat lepší zprávu. Je na zvážení, zda podat trestní oznámení, ale původní majitelka lehce dokáže, že neměla ponětí. Potom by zbývalo podat trestní oznámení na neznámého pachatele a dohledat toho majitele, který to přetočil. Ale to stojí na slabých a hliněných nožičkách.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Kašli na to a jezdi. Pokud to už koupila i předchozí majitelka tak stočené, tak z ní nic nevyrazíš a popravdě ani by to nebylo správné - i ona byla podvedená. [upravil dne 19.11.2010 20:54 P607Olda] a myslíš, že když já to budu třeba za rok prodávat a uvedu to, co bude na tacháči, bude někoho zajímat, že jsem byla podvedena? kdoví, jaké budou zákony... a co uvedu do stavu km? stav neznámý, odhadem xxx.000? [upravil dne 20/11/10 09:47 jk13790] Přesně tak, uvedeš \"stav tachometru 123456, skutečný počet ujetých km neznámý\". A jsi z obliga. Možná byl jenom měněný tachometr, prostě bych to dále nerozváděl. Z mnou uvedené formulace bude jasně plynout, že existují pochybnosti o počtu ujetých km. [upravil dne 22.11.2010 11:12 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 díky za vaše názory, asi mě \"umlátíte\" argumenty, že to nechám plavat... ale stejně se s tím nemůžu smířit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 mělo by tě hřát povědomí, že nejsi sama...,tady se tak prodává většina aut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 mělo by tě hřát povědomí, že nejsi sama...,tady se tak prodává většina aut asi se budeš divit, ale nehřeje:P.... ba naopak - mě to vytáčí.. ikdyž je fakt, že když mě brácha uklidňoval, že měl auto taky stočený, tak mi to (jeho stočení) nevadilo a neprudilo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CelticGirl Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 ty máš 1,1? Toho bych se asi trošku bála.. jinak vítej v klubu.. bohužel.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk13790 Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 a co je na 1,1 ??? doufám, že myslíš slabý motor a těžké auto...nebo má ještě jiné mouchy?. už mě asi nic nepřekvapí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts