Jump to content
  • Aktuální cíle darů

přetočený tachometr

jk13790

Recommended Posts

zdravím, máte někdo s tímto \"fenoménem\" zkušenosti? Já už bohužel ano. Koupila jsem si teď 206 se stavem 124000 km a když jsem se tady ptala na historii podle VINu, tak typovali, že je minimálně o 100.000 přetočen. tak jsem si dneska AUTOTRACER potvrdila, že to je o cca 150-160.000. 50.000 bych asi neřešila, ale takhle mám najeto skoro 300.000.... asi mě klepne....co s tím?????

kupovala jsem to od takový mladý kočky - ale už ona to koupila přetočené. Kupní smlouvu mám, asi s ní půjdu za právníkem, aby mi to omrkl, jestli můžu odstoupit od smlouvy. Co jsem hledala na netu, tak snad můžu uplatnit rozpor s kupní smlouvou a odstoupit nebo chtít slevu - ale na to musí ona přistoupit, což asi nebude chtít ani jedno....Uvidím, až co právník, taky to asi nechám pořádně prohlídnout, brácha taky říká, že má Punto s 400.000 a šlape mu bez problému. Jenže mě šve, že jsem teda mohla koupit něco podobnýho za polovinu ceny....No, mám zkušenost k nezaplacení...teda draze zaplacenou:-))

ono je to trochu složitější - už jeden tady mi při při kontrole VINu napsal, že původně to auto bylo jako nákladní a AUTOTRACER mi to taky tak vyjel, ale v techničáku (res. duplikát, který mi ona dala) už je psaný jako osobní 5sedadlový. O tom určitě věděla a zatajila mi to, takže trochu nevěřím, že nevěděla i o tom přetočení...

Kašli na to a jezdi. Pokud to už koupila i předchozí majitelka tak stočené, tak z ní nic nevyrazíš a popravdě ani by to nebylo správné - i ona byla podvedená.

[upravil dne 19.11.2010 20:54 P607Olda]

a myslíš, že když já to budu třeba za rok prodávat a uvedu to, co bude na tacháči, bude někoho zajímat, že jsem byla podvedena? kdoví, jaké budou zákony... a co uvedu do stavu km? stav neznámý, odhadem xxx.000?

[upravil dne 20/11/10 09:47 jk13790]

Běžně se uvádí \"stav tachometru\" to právě neznamená skutečně najeté kilometry ale pouze stav počitadla, palubka muže být měněná atd. A potom si myslim že ty tam maš uvedené to samé, tj pouze stav počitadla km, nikoliv skutečné najeté km

[upravil dne 20/11/10 11:04 Radek Hurvajz]

Běžně se uvádí \"stav tachometru\" to právě neznamená skutečně najeté kilometry ale pouze stav počitadla, palubka muže být měněná atd. A potom si myslim že ty tam maš uvedené to samé, tj pouze stav počitadla km, nikoliv skutečné najeté km

[upravil dne 20/11/10 11:04 Radek Hurvajz]

O.K. ale v inzerátu bylo \"najeto 120.000,--\" z toho tedy bych usuzovala, že stav počitadla je roven najetým km...

Obávám se, že se s tím nedá po právní stránce nic dělat. Sice se jedná se o trestný čin podvodu, se škodou přesahující 5.000,- Kč. Háček je ale v tom, že policie nic takového ještě nevzala do šetření a český soud nic podobného neodsoudil. Je to slepá kolej. Mrzí mne, že nemůžu podat lepší zprávu.:(

Je na zvážení, zda podat trestní oznámení, ale původní majitelka lehce dokáže, že neměla ponětí. Potom by zbývalo podat trestní oznámení na neznámého pachatele a dohledat toho majitele, který to přetočil. Ale to stojí na slabých a hliněných nožičkách....

Kašli na to a jezdi. Pokud to už koupila i předchozí majitelka tak stočené, tak z ní nic nevyrazíš a popravdě ani by to nebylo správné - i ona byla podvedená.

[upravil dne 19.11.2010 20:54 P607Olda]

a myslíš, že když já to budu třeba za rok prodávat a uvedu to, co bude na tacháči, bude někoho zajímat, že jsem byla podvedena? kdoví, jaké budou zákony... a co uvedu do stavu km? stav neznámý, odhadem xxx.000?

[upravil dne 20/11/10 09:47 jk13790]

Přesně tak, uvedeš \"stav tachometru 123456, skutečný počet ujetých km neznámý\".

A jsi z obliga. Možná byl jenom měněný tachometr, prostě bych to dále nerozváděl. Z mnou uvedené formulace bude jasně plynout, že existují pochybnosti o počtu ujetých km.

[upravil dne 22.11.2010 11:12 P607Olda]

mělo by tě hřát povědomí, že nejsi sama...,tady se tak prodává většina aut

asi se budeš divit, ale nehřeje:P.... ba naopak - mě to vytáčí.. ikdyž je fakt, že když mě brácha uklidňoval, že měl auto taky stočený, tak mi to (jeho stočení) nevadilo a neprudilo..