Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Výměna zámku

reznaluki

Recommended Posts

Chtěl bych se zeptat nakolik je složité vyměnit zámek ve dveřích řidiče u 307. Díky nenechavcům ho mám zničený a suma v Peugeotu za tuto opravu mě málem poslala do kolen. Zámek stojí 1800kč a oni chtějí min 8000kč. Jelikož mám spoluúčast 10000kč u havarijního tak si to nemohu dovolit. Díky.

[upravil dne 16/11/10 11:30 reznaluki]

Riešil som ten istý problém asi pred dvoma mesiacmi a nezdá sa mi to zložité. Tapacír dole, potom fólia, (najlepšie je narezať to lepidlo stredom, potom pri montáži stačí fóliu priložiť na pôvodné miesto a pritlačiť a pekne sa to zlepí) a nakoniec ešte odmontovať plastovú vodiacu lištu okna, ktorá je súčasne aj krytom zámku. Zámok je uložený vo vnútornej plastovej časti kľučky, zaistený je kovovým jazýčkom na bočnej strane zámku, ktorý je potrebné pritlačiť napr. tenkým šrubovákom a zámok vybrať. Predtým samozrejme odpojiť tiahlo.

Akurát neviem či pôjde bez problémov von bez rozoberania kľučky, ja som to mal celé vonku a menil kompletne vnútornú časť, vonkajšiu kľučku a novú krytku, kvôli ktorej ma to celé stálo cca dvojnásobok:grr

Odporúčam rozobrať celú kľučku a pohrať sa trocha s plechom dverí, ktorý býva po takom barbarstve aj keď nepatrne ale predsa len trocha poohýbaný, aby potom kľučka chodila pekne ako má. Treba teda odvŕtať 3 nity, 2 sú pod krytkou zámku a jeden na opačnom konci kľučky pod ňou. Na montáž budú potrebné nové, najlepšie lakované.

Ináč na zámok, ktorý som podľa VINka objednal v peugeote som čakal myslím 7 dní a bol pripravený na montáž na pravé dvere:o, takže som ešte musel odistiť páčku a pootočiť ju o 180°

PS: 8000Kč:myslim tak teraz neviem kto je väčší zlodej, ten kto ten zámok rozbil alebo ten kto by ho mal opravovať:bacha

:myslim Naozaj neviem aký hliníkový plech mal na mysli, pokiaľ ma pamäť neklame tak som tam nič také nenašiel, akurát teraz som si všimol že máš najnovší model, žeby si frantíci vymysleli ďalšiu hovadinu, na ktorej sa dá dobre zarábať??? Naozaj neviem.

Ale ten plech (dvere) bol v mieste uchytenia nitmi naozaj mierne vychýlený a aj na mieste kde končí vnútorný diel kľučky bola malá preliačina. Výsledok bol, že kľučka mala trocha väčšiu vôľu, krytka nesedela a celé to trocha zadrhávalo.

Rozhodne to stojí za pokus otvoriť a vlastne až to bude rozobraté zistíš skutočný rozsah škody. Bohužiaľ už nemám prístup k serviceboxu:(, z obrázku by asi bola jasná skladba dielov.

Predpokladám, že pod slovom zámok myslíš vložku, do ktorej sa zasúva kľúč;)

• 5 months later...

Jenom takový dotaz. Když bych chtěl vyměnit tu vložku zámku dveří, třeba z důvodu ztráty klíče, musím měnit i vložku spínací skříňky zapalování, abych měl jen jeden nový klíč nebo tam je to jištěný jen přes imobilizér?? Zámek víčka nádrže by ale taky určitě nepasoval...

No tak to by bylo pěkně drahý, měnit všechny vložky, když jen za novej klíč chtějí v peugeotu 2500,-Kč. Ale asi jinak zabezpečit se to auto nedá, jen ten imobilizér se dá překodovat. Pak možná ještě nějaký zamykání zpátečky tam hodit?