Mascret Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Zdravím nechtěl jsem tady otravovat s dotazy, ale chtěl bych si během měsíce až dvou koupit peugeota 407 abych o tomto autíčku věděl trochu více a rozhodl se...projel sem si si celé forum a v motorizaci mám asi jasno. Co mě celkem zaráží je to, že když se tak dívám na internetu na koupi ojetého peugeota tak má najeto KM až až....dívám se zhruba na rok 2005 .- 2006 a chtěl bych se vlést aby mělo najeto pod 100 000Km a stálo cca 200 000Kč. Co mi skáče za nabídky mě až zaráží najeto vždycky kolem 140 - 150 tis km a to se mi zdá moc....co byste tedy doporučovali?? Kdy se začne motor či auto kazit a jestli je chyba kupovat auto když má najeto víc jak těch 100 000 kč...díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomike Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Auta sa kupuju podla celkoveho stavu a nie podla poctu km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ace11 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Kup auto z Nemecka,nebude tak rozhrkany jak v CR,unas jsou hodne spatne cesty... radsi koupit auto z Nemecka, ktery ma vic najeto,nez abych koupil auto z Ceska, ktere ma min najeto - Ja i ma cela rodina a dalsi znamy kupujeme v Nemecku,jen minuly tyden kamos dovezl Ford Mondeo 2007 z Nemecka a nadhera!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King81 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 So 100 000km na 5rocnom aute? Na 99% bude kazde stocene. Ale urcite sa najde 1 z 10, ktore moze mat realne pod 100 000km. Radsej kupit aj s 200 000km, ale v dobrom a realnom stave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mira206 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Já jsem kupoval 407 ze 170 tis. na tachometru z německa a žádnej stres jsem z toho neměl.Je pravda,že těch aut jsem měl už pár desítek a tak snad to trochu znám. Jistý je ale to co kluci tady všude tvrdí - kdo a jak s tím před tím jezdil a co tomu auto dopřál.Stejně i s tim německem, lidi tam jezdí poněkud jiným stylem než u nás a silnice taky trošku jiný než u nás. Takže za mne 150 tis.km na autě není takovej běs jak si někteří představují. Ps: před 15 rokama jsem měl MB 250 td s 470 tkm a předl si jak hodinky,je to o servisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ace11 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 naftak v pohode vydrzi pul mega,kdyz je o nej starano.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mascret Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Supr, díky za odpověďi, chtěl jsem mít jen představu zda to fakt probírat tak, aby to mělo raději míň KM, ale dobrá začnu se dívat po autech z německa. Jinak si teda myslíte že není problém koupit 150tis. když bude doložený pravidelný servis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jitka+Jirka Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Ahoj jezdím v práci s peugeotem boxerem hdi mám už na něm 483000km a bez opravy na motoru!! 150000km není nic jen dobře zaběhlej motor:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 dolozit servisnu knizku neni problem aku chces a ani km neni problem. kto ta chce oklamat ta oklame aj piatimi serviskami a fakturami a kilometrami. riad sa celkovym stavom, pocitom a subjektivnym dojmom z auta. Ak mas dobry cit pre auta tak osud ti ho bud nedeli alebo nie. Co sa HDI tyka km ako vravi ace11 neries, vydrzi hodne vela ked je postarane. Ja som kupil a som maximalne spokojny a stastny vyberom a stavom. Neriesim km a servisnu knizku aj ked mam overene ze su km ciste. Serviska mimochodom uz dnes nic neznamena. V nemecku je stacanie km trestny cin. Skorej sa oplati v nemecku popytat na doklady o \"STK\" pripadne o dokladoch o zelenej nalepke ktora opravnuje vstup do velkomiest. Tam mas aj km uvedene a to su najserioznejsie zaznamy o evidencii km, ked ti na nich tak zalezi. Take zaznamy niesu ani v serviceboxe od Peugeotu nakolko nie kazdy peugeo sa do servisu dostane ked nieje treba, potom niesu ziadne zaznamy v evidencii. Ale STK a emisie evidovane su a tam mas aj km. Ak budes mat stastie k takymto udajom sa dostanes ako ja. Verim ze som ti poradil dostatocne a ulahcil aspon trochu situaciu. Vela stastia pri vybere. [upravil dne 15/11/10 18:48 Marcel00] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Jo ale v zahraničí se kupujou auta (běžné auta) aby jezdila a ne aby stála doma a vyjížděla ven o víkendu(na to maj jiné),takže 5let staré auto těžko seženeš kolem 150 000km,myslím tím poctivé.To by jsi musel mít štěstí a nebo nějaké zabavené,které x leta stálo.Že ti to není divné,že všechna auta mají po 5 letech stejně natočíno...že by jezdili šoféři stejné dálky Budeš hold si to jenom myslet ve skutečnosti ty auta na 90%mají víc než 200 000km...ale i s tím se dá jezdit v poho,jak vidíš každej ti říká že má i přes 300 000km a jezdí.Todle je sázka do loterie.Bud ti klekne hned na začátku a nebo ne. V Česku máš aspon šanci jít k soudu,kdyby ti nechtěl prodávající vrátit peníze,ale z ciziny to budeš mít smůlu.... Jinak ten tvůj požadavek je dobrá utopie.....do 200 000kč a do 100 000km a určitě v naftě....tak akorát nějakou bouračku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrid4 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 :rokerja som kupil ročnik 2004 mal nabehane 65000km tiež som myslel že je to stočene ale bolo to kupovane v Peugeote Trnava bol som tam a všetko mi povedali čo na tom bolo robene aj km realne podla poslednej kontrole cena 7400e šlape jak hodinky:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 :rokerja som kupil ročnik 2004 mal nabehane 65000km tiež som myslel že je to stočene ale bolo to kupovane v Peugeote Trnava bol som tam a všetko mi povedali čo na tom bolo robene aj km realne podla poslednej kontrole cena 7400e šlape jak hodinky:super tak jsi měl štěstí no...bud rád Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafko Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 ja som tiez kupoval dovoz zo zahranicia, preverene v Peugeote TT, r. 2005 naj. 79000 Km, odisli bezne veci, motor slape ako hodinky, momentalne mam 165000 Km takze zachvilu najazdim 100tis Km kedy by koncila zaruka tak spokojnost. Lutoval by som kebyze kupim nove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brade Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Nebál bych se tak auta z česka, sám ho mám po prvním majiteli, který najel 90tis km - teď mám 160k a je to v pohodě. Autem jsem hodně jezdil okresky a dálnice - tam to bylo všechno v pohodě. To, které jezdí středně dlouhé štreky, bych si klidně koupil. Spíš bych 100% nebral to, které jezdilo jen město - teď jezdím pravidelně Prahu a to auto dostává neuvěřitelnou sodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Nenašel jsem, zda-li chceš benzin či naftu. Na km moc nedej. Kolucí mají pravdu, když piší, že se má koukat na celkový stav auta. Já jsem kupoval svoji 406 s najeto přes 231 000 km. Byl jsem druhý majitel. A jsem spokojený. Mám benzin viz můj podpis. Chce to se pořádně podívat na stav karoserie, na motor a projet se v autě. Nejlepší je, když je s tebou někdo zkušený a nebo je vás víc. Přiznám se, že i já, pokud bych si měl kupovat auto, tak si vezmu sebou někoho. Není se za co stydět. Více očí více vidí a více hlav více zná. Ale toto si nechtěl slyšet. Takže jak píší ostatní, řádně e podívej na celkový stav auta a popřípadě si zajet do servisu (i Peugeot), aby se ti na auto podívali. Bude to něco stát, ale jistě se ti to vyplatí. Jinak můžeš dát sem i VIN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts