Rotorhead Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Zdravim, vybiram netbook a mam par dotazu na zdejsi PC experty a) jaky je zasadni uzivatelsky rozdil mezi verzemi Windows 7 (Starter a Home Premium)? b) pak jsem nekde vycetl, ze tyto OS jsou 64 bit verze... co to v praxi znamena ? budou mi na tom fungovat programy, ktere pouzivam na XP ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chepp Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 na netbooku je ti 64bit z 99.9% k nicemu... a zasadni uzivatelsky rozdil tam nenajdes.... meiz Premium a Starter... mam na netbooku starter a na stolnim pc Ultimate a nemuzu vytknout ani jedne verzi ani jendo... akorat tam nnei zaplej nativne telnet, a na starteru mam problem se vzdalenou pomoci... ale vzd. plocha ok... takze no problemo... 64bit systemi umi nativne pouzivat vsechny 32bit aplikace... akorat pro ten system je potreba miti 64bit drivery nic vice... a ze poznas narust vykonu u aplikaci co umi pracovat 64bit... ale to je spise dulezite pro programatory grafiky co renderuji tusim ze photoshop autocad to umi... ale na netbooku absolutne nedulezity udaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Doporučuju si to pečlivě vyzkoušet. Tiká li uvnitř Atom nebo nedej bože VIA tak to opravdu není žádná legrace. V podstatě je to použitelné s Win CE, ale s XP ... to je pro zlost. Já to prostě bral jako vhodné na texty a internet, ale ono se to nehodí ani na to. Málem se mi takhle objevil doma. Stačil jen jeden den a pochopil jsem svůj hluboký omyl. Samozřejmě se slušným CPU je to jiná pohádka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Měl jse netbook s Atomem 1,6, normalně na tom běhali Windows 7, pravda že jeli i na 1GB RAM, ale s 2GB to jelo líp, jinak WIN starter je problem, jsou použitelný, ale nemají rozhraní AERO, takže vše vykresluje slabý procesor, když ale použiješ WIN 7 Home kde AERO je, tak procesoru ulehčíš protože díky AERU probíhá vykreslování přes grafiku. Není to žádná raketa, ale pro běžnou praci postačí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 ... b) pak jsem nekde vycetl, ze tyto OS jsou 64 bit verze... Sú 32 i 64 bit. Soft pre XP pôjde temer každý ale mne sa nepodarilo rozchodiť hry ktoré bežia v celoobrazovkovom režime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzila.01 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Ten netbook si dobře promysli, sám jsem si myslel že to bude super, ale je to moc malý a špatně se na tom pracuje... a ani na prohlížení webu to moc není ... Dobře to chodí s XP nebo linuxem se sedmičkama to není žádnej zázrak, ale je to použitelný, ale jak říkám celkem nic moc na nic.... :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Ono nevím v jaké cenové kategorii se pohybuješ, u mě to mělo být pro kluka. Po zkušenosti s Netbookem jsem raději připlatil a koupil na Aukru nový NTB Samsung s plnou zárukou, 2,4 DualCore, 3 GB RAM, 250 HDD ... jediná skvrnka na kráse je že v ceně byly Win Vista... cena 8000,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXI.60 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 To je dobrá cena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Na net používám téměř výhradně EEE 901, tahám to i všude s sebou, na stole si k tomu akorát dávám větší monitor. Dneska bych si sice koupil něco jiného, ale rozhodně téhle velikosti a váhy, a klidně zase jen s XP, Win7 jsou mi k ničemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Já mám EEE PC 1000H, nedám na to dopustit, už více než dva roky jsem spokojeným majitelem. Nestačila mi jedna baterka /čtyři až pět hodin s wifi/, na aukru jsem za pár šupů sehnal druhou, takže pohodička. Navíc na domácí použití mám stolní PC s Atomem a 2 GB RAM, na net mi to bohatě stačí. Na velká streamová videa to není. Jsem spokojen, ani ten elektroměr se tolik netočí Na obou sestavách mám XP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kujon106 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Já mám 10\" Acer Aspire One a nemůžu si na něj stěžovat, ba co víc, je to asi ten nejlepší počítač, co sem kdy měl. A že sem jich měl hodně - od ZX Spectra až po iMac Není mu prostě co vytknout - když bych hodně hledal, tak snad jen touchpad - moc malej, ale to se u 10\" není čemu divit. Kupoval sem si to jako záložní ntb na cesty do školy, ale postupem času se stalo to, že používám jen netbook. Mám k němu externí klávesnici, ale mně osobně se dobře píše i na té integr. Když přijedu do Brna, tak připojím ext. monitor a jedu na dvou Jinak - hry nehraju a windows potřebuju jen okrajově, takže na něm mám linux a xpčka pouštím když je potřeba, tak přímo v něm ve virtualboxu. Vše šlape bez problému. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotorhead Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Diky vsem za \"rozumy\" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 mám Asus 1005HA a nemůžu na něj říci křivého slova. Nejvíce ho využívám na tyto činnosti : Internet, muzika, gps navigace v autě. Je lehký, vydrží 6 hodin v provozu . Na film je pohodlnější si připojit větší monitor, bez problémů přehrává i HD nahrávky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Jinak co se týče značky - pokud se vyhneš zpraskům typu eMaschines, Chuangtan a podobné tak neuděláš nikdy chybu. Základ netbooků je víceméně stejný. Osobně se mi líbí DELL, ASUS, ACER, TOSHIBA, Lenovo. Mám 10\" , dnes šilhám po 12\" . Výkonem mi naprosto stačí - nehraju hry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Mně jediné, co na netbooku vadí, je displej - ty menší levnější nabízí jen 1024x600, větší rozlišení se moc nenosí, a když už nějaká vlaštovka je, tak jen s lesklým displejem, který nemám moc rád. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrChodny Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 HP Mini 5103 - WT211ES#ARL - dvoujadrovy Atom, 2GB RAM, matny 10\" WXGA displej, rychly disk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chepp Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 victory: trosku si zapomnel ze packard bell stejne jako eMachines je odnoz Aceru... takze kvalita je stejna.... A jinak mnel sem acer A250... 8,9\" s SSD a teda jao nic moc... prace jde.. ale vydr pouze do dvou hodin.. Tem mam Lenovo s10-3 je to 10\" a vykonejsi atom n475 1,83GHz a oproti tomu vydrz baterie 4h+ aceru to ma 2G ramku, o 25% vykonejsi procesor bezim tam s W7 starter a nemohu si stezovat... Ale je to na praci... kdyz nekde na strese neco programu ci v knacelari na zebriku.... Na praci doma bych to opravdu nechtel... preci jenom kvuli vykonu a velikosti... nee dekuji degeneruje to ruce... acer stal 4tis... lenovo necelou desitku... za ty prachy koupis ergonomictejsi a vykonejsi 15,6\" notebook ne netbook. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 MrChodny: Ten HP je pěkný, jenom nemá OS. Navíc v alze není dostupný - cena se může pohybovat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 To HP není dostupný, protože ho na SWS vyprodali . Jsou na cestě a měly by dorazit, 11.12. takže druhý den v Alza, jinak skladem mají v SWS totéž jen s 250GB HDD a v ceně Win7 Starter, cena nachlup stejná a jsou skladem. Popřípadě můžu zprostředkovat nákup za 8 472,- případně jiný typ ( HP, Acer, Lenovo, Asus ... ) za nějakou slušnou cenu. Připomínám, že s tím neobchoduju a nemám na tom žádnou provizi, pouze využívám kontakty z předchozí profese !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrChodny Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Pozor, ty varianty s Windows maji jenom jednojadrovy atom a rozliseni 1024x600. V minulem tydnu na alze jeste byli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts