pepol Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 No já to video už viděl, ale chlapec tam, jak odpojuje konektor, neukazuje. Navíc já tam ten druhý kabel s tou malým konektorem vůbec nemám. Ale podstatný je pro mě ten větší černý. Odesláno z mého HM NOTE 1W pomocí Tapatalk Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) no ja si pak to video pustil cely a fakt neodpojuje 'jdu to blejsknout doprdele - bordel v kufru ten to zaostri ale to co to ma fotit je rozmazany :bacha Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
pepol Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Jenže ten můj konektor vypadá trochu jinak. Odesláno z mého HM NOTE 1W pomocí Tapatalk Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Omlouvám se, odkaz je http://www.svetzarov...ila-super-180/, kopíroval jsem to v Androidu a odkaz se nezkopíroval. Dělal jsem pokusy a zjistil jsem: - displej sám se při funkci nezahřívá - multiplexery pod ním také ne, je jeden jiný brouk ale maličko - na zahřívání reaguje opravdu displej (tedy nikoli např. multiplexer) - celý displej není zespodu zahříván, např. topením - displej je zahříván žárovkami, a to samozřejmě hlavně v denním režimu, kdy svítí naplno, tedy dotace celkem 3,6 W. Dělal jsem pokusy s LED-kami, které jsou zapouzdřené a kužel svítí dopředu. Bohužel, u těchto je vždy vidět na stínítku nehezký obrys kužele, i když jsem čelní plochu (původně válec) zabrušoval, zmatňovat či barvil černě. Pak jsem použi uvedené LED s udávaným úhlem svitu 180 st., a OK. Paradoxní problém je ten, že svítí moc (tzv. jak sviňa). Takže jsem musel odpor 220 Ohm zaměnit za 680 Ohm nebo dokonce 1k0. Chtělo by to ještě prakticky vyzkoušet ve dne a v noci, aby displej svítil přiměřeně stejně, jako ostatní přístroje. Je to trochu pracné řešení, ale funguje, displej se nezahřívá. Dodavatel ani na dotaz nemůže dodat LED, které by svítily míň. Škoda, že výrobce nahrazuje žárovku 1,2 W LED-kou, která svítí příliš, takže vlastně přímá náhrada není možná. LED mají definovánu polaritu, takže budou svítit jen v jedné poloze. Na přání bych mohl trojici upravených LED zaslat, ale byly dost drahé, takže celkem asi za 200 + poštovné. (Já jsem taky musel hradit poštovné při nákupu). Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Smazáno, příspěvek byl dvakrát. Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Odpojení viz fotka: Rámeček odtlačíš snadno. Na příchytku kabelu si raději připrav dva šroubováky anebo ještě lépe vidličku na odendávání tapacíru. Příchytka tam dost drží, tak ji musíš šikovně vyloupnout - celou černou příchytku od šedého plastu. Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) PS: tvůj konektor je stejný jako Lukáše, jen černý. Zastrčený je v pozici jako na 4. fotce Lukáše. Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
pepol Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Díky za vyčerpávající informace, jen P607Oldo tvůj postup je pro mě španělská vesnice a proto zvolím původní žárovky, jen nevím jestli ty 1,2w nebo 2w.asi se poradím u Peugeotu. Díky Odesláno z mého HM NOTE 1W pomocí Tapatalk Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) 2 W budou hřát více, tzn. bude zobrazení mizet. Patří tam 1,2W. Dají se koupit buďto jen bezpaticové žárovky, které zasadíš do těch stávajících objímek, asi za 10 Kč, anebo celé i s objímkami asi za 40 Kč. Ale moc si nepomůžeš, bude to hřát tzn. mizet. Že jsi ze Šternberka, asi bych ti mohl předat 3 ks těch upravených. Zítra v pondělí jedu do Ol, mohu to vzít přes Šternberk a hodit ti je do schránky. Napiš mi adresu do soukromé zprávy. Pojedu po poledni, asi v 13. Peníze (150) bys mi poslal potom, až budeš spokojen. Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Ještě pro úplnost: tyto jsou nevhodné a tyto jsou vhodné, ale svítí moc Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 ty SMD sem skousel v budikach a po prvni nocni jizde letely venkrome toho ze mi bile budiky nasvitily skoro do fialova mely v budikach hrozny rozptyl Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) editováno, vloženo do předchozího příspěvku Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Jj, mají vyzařovací úhel 180, pro podsvit displeje je to OK. Displej má vloženou červenou folii, takže ta nafialovělá barva nevadí, svítí to správně červeně. Vyrábí se v různých barvách. Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
pepol Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) P607Olda: nějak mi nejde odeslat soukromá zpráva, tak nevím co s tim. Zkus mi do PM hodit třeba mail a já ti to pisnu do mailu. Diky Tak z webu se mi to nakonec povedlo odeslat. Odesláno z mého HM NOTE 1W pomocí Tapatalk Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem pepol Citovat
BossAT Odesláno 27. říjen 2015 Odesláno 27. říjen 2015 Omlouvám se, odkaz je http://www.svetzarov...ila-super-180/, kopíroval jsem to v Androidu a odkaz se nezkopíroval. Dělal jsem pokusy a zjistil jsem: - displej sám se při funkci nezahřívá - multiplexery pod ním také ne, je jeden jiný brouk ale maličko - na zahřívání reaguje opravdu displej (tedy nikoli např. multiplexer) - celý displej není zespodu zahříván, např. topením - displej je zahříván žárovkami, a to samozřejmě hlavně v denním režimu, kdy svítí naplno, tedy dotace celkem 3,6 W. Dělal jsem pokusy s LED-kami, které jsou zapouzdřené a kužel svítí dopředu. Bohužel, u těchto je vždy vidět na stínítku nehezký obrys kužele, i když jsem čelní plochu (původně válec) zabrušoval, zmatňovat či barvil černě. Pak jsem použi uvedené LED s udávaným úhlem svitu 180 st., a OK. Paradoxní problém je ten, že svítí moc (tzv. jak sviňa). Takže jsem musel odpor 220 Ohm zaměnit za 680 Ohm nebo dokonce 1k0. Chtělo by to ještě prakticky vyzkoušet ve dne a v noci, aby displej svítil přiměřeně stejně, jako ostatní přístroje. Je to trochu pracné řešení, ale funguje, displej se nezahřívá. Dodavatel ani na dotaz nemůže dodat LED, které by svítily míň. Škoda, že výrobce nahrazuje žárovku 1,2 W LED-kou, která svítí příliš, takže vlastně přímá náhrada není možná. LED mají definovánu polaritu, takže budou svítit jen v jedné poloze. Na přání bych mohl trojici upravených LED zaslat, ale byly dost drahé, takže celkem asi za 200 + poštovné. (Já jsem taky musel hradit poštovné při nákupu). Ahoj, mohl bys mi, prosím, upravené LEDky připravit a poslat? Zrovna teď jsou u dodavatele v akci. Adresu mám v profilu. Citovat
P607Olda Odesláno 27. říjen 2015 Odesláno 27. říjen 2015 (upraveno) Mohu ti je poslat. Mám je objednány od HADEX, za cenu 12 Kč za kus plus poštovné 45 Kč. (nikoli za Akci 35). Už je poslali, snad už je dnes vyzvednu. Upravím a pošlu, cenu sdělím. V profilu máš mailovou adresu, nevím, jak je poslat mailem. Když tak mi pošli soukromou zprávou svoji adresu bydliště (nebo firmy). Peníze pak poukážeš příkazem, když budeš spokojen (když to pomůže). Doufám, že ti to pomůže. No, přinejhorším přijdeš asi o 60 Kč. Dával jsem tam odpory 680 Ohmů, ale bylo mi sděleno, že to svítí moc. Tedy dá se to ztlumit, ale pak svítí málo ostatní přístroje. Teď tam dám 1 KOhm. Předběžná kalkulace ceny: 3 ks LED 36 Kč poštovné od dodavatele 10 Kč 3 odpory 3 Kč poštovné zásilka asi 20 Kč Celkem asi 69 Kč zapomněl jsem tam dát svůj zisk... Upraveno 27. říjen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
BossAT Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 (upraveno) LEDky přišly, ale ... Asi nejsem tak šikovný, jak jsem si myslel Rámeček jsem odtlačil, příchytku kabelu jsem také po chvíli boje vyloupnul . Tím ale moje úspěchy skončily Mám černý konektor jako pepol (né jako popel), a ten se mi nepodařilo uvolnit. Když jsem se do toho opřel, ulomil jsem mu jednu manipulační nožičku, ale i tak ten konektor nejde vyjmout. Tak jsem vyndal tu nejméně nedostupnou žárovku (pootočením a vytažením) a pokusil se tam vsunout LEDku. Po kratším zápase jsem ji rozlomil na 2 části - LED a objímka. Další pokus (a zničení další LEDky) jsem vzdal a dal zpět žárovku (kupodivu svítí). Základní potíž je v uvolnění konektoru, kdyby se mi tento krok povedl, tak bych zřejmě došel ke kýženému výsledku. Chtěl bych Tě požádat o další LEDky, nechci se ještě vzdát. Než by mi od Tebe přišly, naberu další vůli se s tím poprat a třeba se to podaří. Peníze bych Ti poslal za obě dodávky. Upraveno 3. listopad 2015 uživatelem BossAT Citovat
P607Olda Odesláno 3. listopad 2015 Odesláno 3. listopad 2015 (upraveno) Ještě jednou fotka. Doplnil jsem tam oranžovou šipku. Rámeček budeš sklápět otáčivým pohybem ve směru zelených šipek. Ale před začátkem pohybu musíš stisknout uprostřed před rámečkem shora takovou západku, tam jak je oranžová šipka shora. Když otáčíš rámeček, on má v patě zoubky, tak konektor vylézá ven. Rámeček si potom připrav do ne-úplně vodorovné polohy, protože ve vodorovné se taky šprajcne a nejde s ním hýbat. Na vkládání LEDek použij zahnutou pinzetu, anebo dlouhé (zahnuté) kleštičky. Jde to i rukou, ale dost těžko, zejména ta u konektoru. Zlomil jsi i ten bílý plast? Anebo se to jenom vyvleklo? Možná se to dá pájením opravit. Je to čínská výroba, ale před zasláním jsem je vložil do mého displeje (na stole) a vyzkoušel, takže úplně špatné nejsou. Je fakt, že ty kontaktní plíšky jsou slabé, ale 1 x vložení snad vydrží. Pokud se ti jenom vyvlekly z plastu, tak je tam prostě vsuň zpět. LEDky ti pošlu. Nemáš cestu do Olomouce? Bych ti je tam vložil. Budu tam ve čtvrtek v poledne a večer. Upraveno 3. listopad 2015 uživatelem P607Olda Citovat
BossAT Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 Děkuji za doplnění návodu. Do Olomouce se (zatím) nechystám. Když se mi podaří vysunout ten konektor, tak bych měl tu výměnu zvládnout. Ještě jednou díky. Citovat
P607Olda Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) Pošlu je dnes. Rozhodl jsem se dalším zájemcům neposílat. Důvodem je především slabá kvalita polotovaru. Ty, co byly za 35 od Svetzarovek, byly lepší, pečlivěji provedené, silnější materiál plíšků. Tady ty za 12 mají slabé plíšky, takže jednak moc nedrží ten plíšek proti vypadnutí, ale hlavně jsou tak ohnuté, že plíšky čouhají ven a vlastně LEDka nejde moc zasunout do výřezu v displeji. Musí se to tam vkládat opatrně, šikmo (zaháknout), a ven pak jdou taky hodně špatně. Ty plíšky jsou ohnuté do oblouku a tak pacičky v nejširším místě (na průměru žárovky) jsou moc široké. Včera jsem to ještě večer zkoušel - jde to tam i ven, ale musí se opatrně. Raději tady popíšu návod a každý ať se potrápí. Ještě text, který jsem psal do SZ: - LED záleží na polaritě, označeným dej nahoru - je to "čínský" a levný výrobek, takže kontaktní plíšky si případně přihni/odehni tak akorát - je to jiný dodavatel, než minule, takže nemám vyzkoušeno, jak moc budou svítit. (to bys čekal tak ještě dva týdny). Takže vyzkoušej, denní i noční režim se nastavuje zvlášť, zda svítí tak akorát (trochu víc, než původní). Kdybys byl nespokojen, tak mi je můžeš vrátit, anebo, jednodušeji, ti tam někdo připájí jiný odpor. - nyní je tam odpor 300 Ohmů od výrobce (SMD) a já jsem přidal 680 Ohmů. - zatímco původní žárovky měly odběr 0,1A a vyzařovaly 1,2W každá, tyto mají odběr 0,0045 A, vyzařují teplo 0,054W každá. Takže 20x menší výkon a svítí víc, než původní! Zda displej bude nebo nebude "mizet": tento zásah jenom zmenší (odstraní) ohřívaní displeje. Pokud bude horko, tak displej zmizí a pak se objeví, když zapneš klimu. Pokud je displej už moc kaput, tak toto nepomůže. Upraveno 4. listopad 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.