Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přehřívání motoru 306 1.6


Hanzz

Recommended Posts

Už dlouho mám problém s chlazením. Při normální jízdě po okreskách mi to hřeje víc jak 100 stupňů. Už opravdu nevím co s tím. Vyměnil jsem chladič, termostat, kapalinu, ale bez výsledku. Topí parádně, v oleji voda není, z výfuku bílý kouř nejde. Akorád jsem zjistil, že mi to netlakuje. Teplota je 100 stupňů, vypnu motor a hadice jsou měké a víčko chladiče otevřu bez syčení jak u studeného motoru. Nenapadá Vás něco, Už jsem bezradnej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže nikde jsem nenašel že by to unikalo, a objednal jsem víčko chladiče. Akorád mi v prodejně říkali, že to prý musí chladit normálně i když tam není tlak. Když se to bude přehřívat i s novým víčkem tak už nevím co vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ti muzu poradit a mas teda osmiventil bez hydrostosu jako ja,tak u me cca pri 3000 ot/min lezla teplota rovnez ke stovce.Furt jsme se nemohli dopidit cim by to mohlo byt pumpa,tesneni pod hlavou a to cims prosel ty.Nakonec problem prestal az kdyz se zmerili tlaky a sestelovala se vule ventilu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hydroštel tam nemám a ventily se seřizovali cca 3 měsíce zpět. Mám to teď v servisu tak mi to změří nezávislým teploměrem, natlakuje a uvidí se. Když ani toto nepomůže tak už fakt nevím. Přemýšlel jsem, že to dám do Peugeotu. Ale připadá mi to zbytečné u 11 let starého auta a nehledě na účet za servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do Pazouta bych nelez,teda pokud nemas nadutou penezenku.Jak rika Capy vem to na dia.ta ti za mensi peniz poslouzi ouplne stejne...Ja byl treba dneska u Bosche za 350 a vycucli jsme veskera data krom udaju ze skrtici klapky a hned jsem moudrejsi :).A kdyz bude vse ok,videl bych to na pumpu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice 306 už v rodině nemáme, ale na manželčiný 1.4 byl naprosto stejný problém.. Auto se podle teploměru přehřívalo, ale chladič nijak extra horkej nebyl.. Po výměně termostatu mě napadlo zkusit se podívat na vodní čerpadlo.. U našeho motoru bylo v rozvodech. Takže jsem si zaaretoval hlavu, kliku.. Sundal řemen a zjistil, že vodní pumpa nemá už žádné lopatky.. Koupil novou, nasadil řemen a auto jezdilo a chladilo..

Nevím jestli to je u tvého motoru stejně...

Jinak co mě zarazilo.. než odešla pumpa, tak jsme nechali dělat rozvody.. Navíc auto mělo najeto přes 300.000km, takže rozvody se za jeho existenci měly dělat několikrát.. Při výměně rozvodů se vodní pumpa mění automaticky.. Ale ta co jsem vyndal byla originál z roku 94...

macman

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad tou pumpou jsem taky přemýšlel. Ale vyměňoval jsem teď chladící kapalinu a při odvzdušňování kapalina přímo valila z odvzdušňováku při přidání plynu. Ale o těch polámaných lopatkách jsem už tady někde četl. Tyto závady fakt nemám rád. To je takové zkoušení. Vyměnit jedno a kdyžtak něco dalšího a pořád dokola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, tak to mám teď v servise a změří mi to pistolkou a ještě natlakuje nebo co říkal. U takových závad to může být opravdu x věcí. Do zábřehu už jsem volal a ujišťoval mě že to bude jen ucpaný chladič. Ten je nový, ale pořád to hřeje. Já doufám, že to bude jen špatně ukazovat. Příští týden budu moudřejší. To si jdu pro auto do servisu, tak dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do zábřehu už jsem volal a ujišťoval mě že to bude jen ucpaný chladič.

Hm, po telefonu může jenom odříkat statistickou četnost závad... Je fakt, že my jsme ucpaný chladič měli, přehřívalo se to a výměna pomohla. Ale pro identifikaci tam auto nechal zahřát (přehřát) a měřil pistolkou jednotlivé díly (motor, hadice, chladič) a podle teploty procházejícího vzduchu (za chladičem studený:nevim) to identifikoval..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže problém doufám vyřešen. Vyzvedl jsem auto ze servisu a bylo mi sděleno, že musel vyměnit termostat i když byl nedávno měněn, dále víčko chladiče a čidlo na spínání sahar. Teplota se drží okolo 90 stupňů a sahary už nehučí po každé jízdě jako doteď. Zkusil jsem to trochu protáhnout a zahřát co to udělá. Větráky nehučí, ale ukazatel mi ukazoval 100 stupňů (jen po té co jsem na to šlánul). Ale to už bude pravděpodobně špatně ukazovat.

[upravil dne 10/11/10 19:04 Hanzz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...