PCborec Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 mam dotaz k připojení autozesilovače k RD4. jelikož mám zesilovač pouze s nizkonapětovym linkovym vstupem a radio nema RCA vystup, sehnal jsem si převodník ze vysokonapěťové urovně na nizkonapěťovou. vstup se připojí na reproduktorovy vystup a vystup se připojí k zesilovači. myslíte že mužu připojit tento převodník paralelně k zadním reproduktorum? nebo se to zapojuje místo reproduktoru? nebude to pro rádio velká zátěž reproduktory s tímto převodníkem? http://www.jast.sk/autohifi/procesoryequalizerymoduly/prevodnik-signalu-z-reproduktorov-na-rca-pacific-pca-1011.html není to přesně on ale to bude asi všechno stejné.. Citovat
HonzaZ Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Trochu nechápu. Píšeš, vstup se připojí... atd. Na zadní repro výstup ho připojíš stejně jako na přední, ovšem pokud máš 4kanálový zesilovač. Prostě místo reproduktorů. Pokud by jsi ho zapojil paralelně k repro, tak by se mohla snížit zatěžovací impedance pod přijatelnou hodnotu výkonového zesilovače rádia. Citovat
PCborec Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 mám dvoukanálový zeislovač a ty dva kanály propojené v jeden na basy.. ptam se proto pokud ho připojím místo zadních repro tak mi sice budou hrát basy ale přijdu o zadní repro jestli není teda nějaká možnost jak zapojit basy a zaroven aby dál hrály i zadní repro. Citovat
Fosil Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Ten převodník můžeš bez obav připojit paralelně k reproduktorům. Je to nejspíš jen jednoduchý odporový dělič s odporem dostatečně velkým nato aby ovlivnil koncový stupeň zdroje signálu (řádově kOhm). Citovat
HonzaZ Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Jo, pokud bude mít velký vstupní odpor jak píše Fosil, tak by to mělo jít. Citovat
gaj1182 Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Pokial bude mat prevodnik velky vstupny odpor, tak ho mozes pripojit paralelne k repro. Len by som si este preveril, ci signalova zem vstupu prevodnika nie je pripojenia priamo na zem napajania toho prevodnika (kostra auta). To by bol asi problem , lebo vacsina autoradii ma koncovy stupen zosilnovaca zapojeny do mostika a po pripojeni na vstup prevodnika by jedna cast mostika sla do skratu. [upravil dne 2010-10-19 od gaj1182] Citovat
Fosil Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Pokud má autorádio konec zapojený do můstku, tak by měl být před děličem kondenzátor (asi 10uF) a signál obebírat jen z jedné svorky +. Já tyhle ty porychtuňky neznám, takže nevím co do toho cpou, ale moc toho nebude, typoval bych 2 odpory, max. ještě jeden kondenzátor, ale snad k tomu dávají nějaký schéma jak to připojit? Já bych to připojil takhle: Citovat
PCborec Odesláno 19. říjen 2010 Autor Odesláno 19. říjen 2010 nafotil jsem věci které mám, něco z toho bych mohl použit. jeden zesík je 2kanalovy, druhý je 4 kanalovy. mám 307 - 5dveřovou a mam origo repra ve přednich i zadnich dveřích. rád bych k tomuto přidal basovy reproduktor do kufru se zesilovačem. oba zesilovače maji HI input. mužu tento hi input připojit paralelně k zadnim reproduktorum? nebo ze zadnich reproduktoru mam připojit na vstup 4kanaloveho zesilovače na hi input, propojit ze 2 zadnich kanalu 4 kanaly zesilovače, ze dvou kanalu vzit zpět signal k reproduktorum a dva kanaly do mustku k basaku? pokud bych použil ten 4kanalovy, mužu paralelně propojit 2 a 2 kanaly na hi input abych je připojil na zadni repro? převodnik 1. zesilovač 2. zesilovač Citovat
Fosil Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 V tom adapteru je převodní transformátor, takže země autorádia a externího zesilovače jsou galvanicky odděleny. To znamená, že se může bez problémů připojit k reproduktoru paralelně. Citovat
Fosil Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Na těch fotkách vidím 1 mono zesilovač a 1 čtyřkanál. Ty HI vstupy by měly jít napojit přímo na reproduktory, ale pro jistotu by chtělo změřit, jestli piny v konektoru Hi-in nejsou propojeny s kostrou zesilovače . Citovat
PCborec Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 dneska jsem to chtěl do auta zapojit, ale nepovedlo se mi nikama protahnout napajeci kabel od baterky, která je v motoru, do kabiny.. netahal někdo už kabel? všude je hrozně blby přistup a nikde žadna pruchodka nebo díra kama by to šlo.. další věc, na baterce není šroubek na který bych přišrouboval očko. jak se to řeší? Citovat
Flying_dragon Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Ahoj lidi, měl bych také dotaz a to na svou 407. Mám RD4 radio a chtěl bych do toho napojit zesilovač (asi 2-kanál) a na ten jen subwoofer. Více nechci. Problém číslo 1-jak protáhnu, neboli kudy protáhnu + na baterku? JElikož mezi motorem a karoserií nemohu najít žádnou dítu. Problém číslo 2- co mám koupit na to radio, abych ho nemusel měnit za neoriginál, jelikož RD4 nemá RCA výstupy, tedy je potřebuju nějak vytvořit? PRoblém číslo 3- kde vezmu signál z rádia RD4 na spuštění zesilovače? Snad tím nikoho nezatěžím na dlouho Díly moc:super Citovat
rgf Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 koupyl jsem take hi-low adapter,,normalne pripojil klasicky k zadnim repro do adapteru zesik takze hraje sw a zadni repro v pohode....normalne + na + a - na - ,,nevim proc to delas paralne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.