Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dodělání tempomatu


Jarin307

Recommended Posts

  • O 6 měsíců později...
  • O 1 měsíc později...

Myslím že práve toto sa podľa Vin čísla zistiť nedá, jedine či tam bol tempomat už z výroby, alebo nebol. Jediný spôsob ako to zistiť je aktivácia cez dia, dokúpenie (zapožičanie) páčky, v prípade potreby aj brzdových spínačov a vyskúšať. Šanca je veľká, u väčšiny áut sa to dá dorobiť, nie však u všetkých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u 307 jsem ještě nezažil, že by nešel ;) jen se musí zkontrolovat spínač na spojce a dvojtej nebo dva spínače na brzdě, domontovat páčku a pak aktivovat ;) Pravděpodobně ale bude fungovat jen tempomat, protože budeš mít pedál bez kick-downu ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne chlapi. A v pripade, ze na pedali nie je dvojity spinac alebo jeden spinac so styrmi kablikmi, existuje niekde navod kde tie kabliky zapojit? Nejaka schema? 

Samozrejme jedna sa mi hlavne o tempomat a pocitam ze limiter nebude :)

A preto som sa pytal na s VINom, lebo som presiel cele toto vlakno (a este aj obdobne vlakna) a tam nekto bol schopny podla VIN aspon predikovat ci sa da domontovat. 

Za kazdu radu som samozrejme velmi vdacny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě k tomu, o čem mluví ChouLu, tak starší verze (Can-Van verze) nejdou nakódovat na limitér- ikdyž bude pedál plynu s kickdown, kabeláž,všechny spínače atd, jednotka motoru to nebude umět. Tempomat by nakódovat měl jít, taky jsem se ještě nesetkal s 307, kde by tempomat nešel nakódovat. Schema ani nepotřebuješ, podívej se na pedály a pak se ptej, pravděpodbně tam bude vše připravený a zapojený, když ne, tak chybí akorád spínač/spínače a konektor je zamotaný v kabeláži hned vedle pedálu.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chybi ti akorad jeden spinac na brzde (jak je tam volna dira). Spinac spojky a jeden spinac brzdy mas. Musis jit po te kabelazi a podivat se, jestli tam neni zamotanej do svazku druhej 2pin konektor, ten je od druheho spinace. A pozor, ten druhej spinac je jinej typ, nez spinac na brzdovy svetla, ikdyz vypadaji stejne (barevne se lisi). V sekci Udělej si sám, jsem popsal podrobne jak dodelat tempomat a i schemata tam jsou (na starou i novou verzi). Z hlavy to nedam, ale pro příklad: brzdovy spinac na svetla (ten je spinaci-povolis pedal, sepnou kontakty) a pro tempomat (ten je rozpinaci-povolis pedal a rozepnou kontakty). Daji se koupit oba, ale pak si musis sehnat nejde z vraku ten plast, na kterym se serizuje vzdalenost (plastova objimka mezi konzoli s dirou a spinac).

spínač tempomatu (je to ale rozpínač): 4534 37 (barva červeno-černá)

plast spínač: 4534 12

Pozn.: Jen pro úplnost, spínač brzdových světel je 4534 52 (ten tam máš- bílo-černá)

 

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak jsem si osahal diagnostiku od čínanů a chci si povolit tempomat.Páčku mám zabudovanou,od Honzy informaci že dle VINu by to mohlo jít,drátování na pedálu spojky a brzdě v pořádku.Protože mám zatím instalovanej jen DiagBox, tak jsem to zkoušel přes něj a nic.Diagbox hlásí že tempomat nejde instalovat. Nebo se musí povolovat přes PP2000 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi konečně podařilo tempomat i limiter zprovoznit v DiagBoxu. Zajímavé bylo že když jsem chtěl povolit jen tempomat, tak to nešlo.Pak jsem zkoušel povolit i limiter, protože mám páčku s obojím, tak jsem povolil obě funkce a limiter fungoval bez tempomatu, vyzkoušeno na silnici. Po delší jízdě a zkoušení se najednou tempomat chytil a funguje to obojí.

Díky všem za rady které vedly ke zdárnému zprovozněn í.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...