Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

už si se svojí 406ďou nevím rady tak se obracím na pomoc publika. Mám 406, 1.8i, 16V. Jezdím, jezdím a spokojeně jezdím a najednou z ničeho nic začalo auto při volnoběžných otáčkách pochcípávat až chcípat. Začal jsem se v tom š?ourat a snažil jsem se něco vypozorovat, ale bez úspěchu. Pročistil jsem kontakty od všech čidel a rovněž bez úspěchu.

Chová se to tak, že když je motor zahřátý,

vytočím ho do otáček, tak při přechodu na volnoběžné se to dusí. Buď to chcípně úplně nebo se to chvíli dusí a chytne se to. Pokud auto nastartuju a nechám na volnoběh zahřát, tak v určité fázi, kdy se to zahřeje je opět slyšet jakási nevyrovnanost v chodu motoru. Má to cyklické tendence chcípat, ECU, si přidá...chytne se to a po chvíli to de opět do zadušeného stavu a tak dokola. Po několika minutách to přestane a pak zase začne.

Prošel jsem snad už všechno. Zkoušel jsem odpojit lambda sondu - bez úspěchu, zkoušel jsem přepínat mezi LPG a benzínovým pohonem - taky bez úspěchu. Vzhledem k tomu jsem se zaměřil na spalování, protože je evidentně jasné, že buď odešlo čidlo volnob. otáček? nebo jsem myslel špatné zážehy ...cívky něco. Každopádně to dost pravděpodobně vypadá na něco v řízení směsi. Ještě mě napadla váha na vzduch? nebo katalyzátor? Prostě nevím...jestli jste někdy někdo měl podobnou poruchu nebo víte co s tím, prosím poraďte, já už su úplně bezradný.

Díky moc Vašek

Odesláno

Mám velice podobný problém, stává se mi to ale pouze občas.

Např. dnes jsem jel jen krátký úsek a a pak po opětovném nastartování to začalo zdechat.

Napadlo mě to teplotní čidlo, ale když se mi to stalo dříve, vypnul jsem klima a vyhřívání zadního okna a přestalo to, nemůže to být i třeba stará baterie??

Odesláno

Jsem na tom podobně. Zítra Pegy putuje do servisu, páč když mě to chcíplo při dojíždění traktoru, nebo při odbočování na vedlejší, hrozně jsem se nasral. Je dost blbý, když najednou nejde točit volantem a brzdit brzdálem... Zítra nebo pozítří dám vědět. Vypadá to ale na krokový motorek. Jo, pod kapotou mi běží 2.0 16V

Odesláno

Mě to dělalo při studeným motoru. Vyčistil jsem čidlo na váhu vzduchu (sundat hadici od filtru) a vyndal a očistil krokovej motorek + sedlo (černej váleček na váze vzduchu). Od tý doby se to ztratilo (musím zaklepat). Doufám že se to už nevrátí. :cool:

Odesláno

Tak jsem to teď rozebral a je to kompletně všechno od voleje..Mastný a tím pádem tam nejsou kontakty jak by měly bejt. Může mi někdo vysvětlit kde můžu najít příčinu toho zamaštění? Jak je možný že se mi do sání dostává olej?

Sice to teď můžu vyčistit a dočasně to tím zpravit, ale časem se to určitě zamastí znovu pokud to nepořeším....

Díkyz....V

Odesláno

Vyjádření servisu:

\"Vážený pane,

Po provedené servisní kontrole na Vašem vozidle, bylo zjištěno následující :

K závadě - kolísání otáček motoru, zhášení motoru - odstraněno - provedena diagnostika systému - načtení, výmaz chybových hlášení - přechodné závady. Provedeno vyčištění průtokoměru vzduchu v sacím potrubí, pročištění dosedací plochy u krokového motorku vstřikování.\"

Takže asi tak ... :)

Odesláno

Ještě jednou. Vrátí se to. Krokový motor,pokud je vychozený, začne mít pro řidící jednotku přiliš mnoho \"kroků. Jeho tolerance je od x do y. Většinou je volnější hřídelka ve vedení, nebo vyklepaná kuželová dosedací plocha . Výměna dle typu vstřikování od 2500 - 4500 Kč.

Odesláno

Co všechno jsi čistil? Snímač v sání i krokáč. Chce to technickej benzín nebo lih a pořádně dokud to není kovový (dosedsací plocha u krokáče) a a? ti tam nezůstane nějaký vlákno z hadříku. Nebo to bude holt váha vzduchu.

Já jsem zatím v poho víc jak 3/4 roku od vyčištění (?uk, ?uk).

[Editován dne 7/12/04 Dave_k]

Odesláno

Čistil jsem kompletní sání:

- termistor pro teplotu vzduchu

- pontenciometr co snímá polohu klapky a potažmo plnynového pedálu

- takovej válečkojdní bazmek a proti tomu takovej knoflíkovej bazmek, řekl bych že tyto dva bazmeky budou váha vzduchu - označeny Magnetti Marelli.

Celkově se to jeví tag, že to je lepší, nechcípá to tak často, ale přesto to občas chcípne takže to není úplně OuKej.

Mluvíte tady pořád o nějakém krokovém motoru.....motor jsem nenašel nikde v sání žádný....ale pokud se jedná o vstřikování - tím to v mém případě nebude protože při pohonu na plyn to dělá to samé a tam jsou vstřiky samostatné.

V

Odesláno

Krokovej motorek \"MOT\" je takovej černej váleček \"Magneti marelli\", drží ho dva šrouby. Ten vyndej. Je na něm do kónusu dosedací plocha a sedlo. Ty očisti. Já to měl pěkně zadělaný.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj všem,

jak jsem psal v předešlých vláknech, měl jsem problémy s pochcípáváním na volnoběh, poté jsem vyčistil kompletně sání a chcípání bylo slabší......

Nyní se situace zhoršila o tolik, že s autem už nejde jezdit, porucha se prostě prohloubila a už to chcípá i pod plynem...

Zasáhl jsem tak, že jsem vyměnil onen krokový motorek....Dodalo mi VDO od Siemensu.

P1130006.JPG

Myslel jsem že je ošoupaný ovšem výměna nepomohla. Dělá to neustále to samé.... :(. Už nevím co s tím napadlo mě zdali to nemůže být ještě touto součástkou která je k tomu krokáči jakýmsi magnetickým protikusem - vůbec nevím nic o principu jak to funguje a proč, tak bych byl vděčen za jakoukoliv radu:

P1130008.JPG

Zajímaly by mě principy, označení toho zlatého knoflíku - popř. Peugeot číslo, prostě jakékoliv poznatky.

Díky moc.

Vašek

Odesláno

To fakt nevím. Mě se to chcípání při studeným motoru vrátilo jakmile se ochladilo.:( Pořád si myslím že to u mě dělá asi krokáč. Jak se ochladí tak asi zatuhne a nechodí jak by měl. Nebo zatuhává něco jinýho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...