Marcel505 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 S téměř prázdnou nádrží jsem dorazil ve středu večer domu, na natankování už nebyl čas. Ve čtvrtek ráno jsem uvažoval o natankování, ale pospíchal jsem do práce, a říkal jsem si, že to musí ještě dát ten kousek do práce, a když ne, mám v kanystru 5 litrů. Problémem modré 305ky je, že ještě nemá kontrolku rezervy, ale jen ručičku, která klesne k červené čárce, ale dál už ne. I když se houpe nahoru a dolu, už nespadne níže, jak tomu u nové 305ky je. Takže když je ručička na červené čárce, je dobré brzy natankovat. Vždy mi to vyšlo, až asi na dva případy... Inu, do práce jsem dojel. Jelikož jsem v práci skončil trochu dříve, usoudil jsem, že mám čas dojet na pumpu a pak rychle domu. Dvakrát jsem nažhavil, abych nemusel čekat na menší ohřátí, a bez zapnutých světel (abych měl co nejmenší spotřebu) vyrazil směr pumpa, ale se zapnutým rádiem a topením, samozřejmě... V kopečku to chcípalo, podle toho jsem poznal, že mám opravdu nafty málo, tak akorát na dojetí k pumpě (to je jasný signál, už jsem si na to zvykl). Najel jsem na hlavní a když už jsem se konečně s tím mým šnekem dostal na cestovní rychlost, z ničeho nic se tam objevil příslušník městské policie a samozřejmě mě zastavil plácačkou... No zastavil, může být rád, že jsem ho nepřejel, nezastavil jsem před ním, ale až za ním, fakt jsem se dobře rozjel a objel ho zleva a ne před ním vpravo... Otevřel jsem dveře a ptá se proč nadávám... No něco jsem utrousil, když jsem ho spatřil (asi odezírá ze rtů, třeba to mají tito zaměstnanci povinností se naučit), ale myslím že to nebylo nic vážného a hlavně na to nebyl čas. Byl to mžik jak se objevil a já hned brzdil, na tož něco říct co by mi odezíral ze rtů, slyšet mě nemohl... Tak jsem mu říkal, že jsem to tak akorát čekal, když pospíchám. Vzal si ŘP a OP, a pak si vyžádal ORV od vozidla... Podal jsem mu to staré OTP, tu knížečku z roku 1992, děravou jak cedník. Ptal se mě: \"Co to jako je?\" Jen jsem pokrčil rameny, k tomu nebylo co říct. Pak začla rozmluva o tom proč jsem nesvítil... Snažil jsem se to omluvit tím, že je to staré auto, a že jedu kousek z práce a že se to za ten kousek nenabije. Na to on ať to tedy vyhodím a koupím si jiné (to mě vždy jistě dorazí), a nebo mi navrhoval, ať si koupím denní svícení. Pak zastavil ještě jednoho frajera bez světel. Se mnou rozmlouval, že mě má natočeného, a že to tedy sepíšeme. Že je to za 1500-2000 Kč a 1 bod. Nu co, říkám že to nechám na něm, ale že jindy normálně svítím (fakt, normálně svítím, jen v koloně to vypnu na obrysovky aby se nepálily paraboly). Pak jsem mu také obhajoval mé nesvícení tím, že je velmi dobře vidět (bylo jak v letní den, kdyby bylo šero, svítil bych, i za cenu toho že bych někde musel dolívat naftu). Rozhřešení bylo takové, že jsme se dohodli, že až mě příště chytne beze světel, pokutu mi dá. Já souhlasil, pustil mě. Tak jsem nasedl, nastartoval, vzorně dal blikač a zapl světla, a chtěl vyjet z parkovacího pruhu. Už už, a najednou mě předjel (naprosto jsem ho neviděl) ten frajer co ho taky zastavil, jakože to bylo fakt těsně, kdybych vyjel, normálně by mě sebral. Je ale výborný, jak se jen zaměřil na ta světla... Pojistku vidět nechtěl... Jestli je auto kradené se neptal ani nezjišťoval (asi jo, kolega v autě), a sjetých gum si taky nevšiml, povinnou výbavu vidět nechtěl a ani jsem nedýchal. Na pumpě jsem doplnil palivo, a s rozsvícenými světly vyrazil domu. Nehodlal jsem jet přes místo kde chytali, ale vždy před ním odbočuji, a oni už tam nebyli! A to bylo o deset minut později!!! Aneb z toho zase plyne, že šetřit se nevyplácí, a chodit z práce dřív už vůbec ne! [upravil dne 8/10/2010 od Marcel505] Citovat
Fusion Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Jakou tedy má svíčení dvou 50W žárovek spotřebu nafty? Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2010 Autor Odesláno 8. říjen 2010 Jakou tedy má svíčení dvou 50W žárovek spotřebu nafty? A v tom je právě ten vtip. Citovat
Laďa Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Povinnou výbavu, povinné ručení nemá zákonné oprávnění kontrolovat. Krádež mohl zkontrolovat kolega (jak píšeš) a gumy jsi měl štěstí. Stejně by to musel oznámit správnímu orgánu a za světla ti příště taky nemůže dát pokutu. Citovat
OK406 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Zajímavý příběh ze života. Ukaž se někdy unás na jihu;) Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2010 Autor Odesláno 8. říjen 2010 Povinnou výbavu, povinné ručení nemá zákonné oprávnění kontrolovat. Krádež mohl zkontrolovat kolega (jak píšeš) a gumy jsi měl štěstí. Stejně by to musel oznámit správnímu orgánu a za světla ti příště taky nemůže dát pokutu. Chceš tím říct že měšťáci nemohou uložit pokutu za nesvícení? On říkal něco jako jestli to má tedy napsat, možná tím myslel oznámení správnímu orgánu, nevím... Oni tam hlavně stojej kvůli náklaďákům... Citovat
OK406 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Povinnou výbavu, povinné ručení nemá zákonné oprávnění kontrolovat. Krádež mohl zkontrolovat kolega (jak píšeš) a gumy jsi měl štěstí. Stejně by to musel oznámit správnímu orgánu a za světla ti příště taky nemůže dát pokutu. Chceš tím říct že měšťáci nemohou uložit pokutu za nesvícení? On říkal něco jako jestli to má tedy napsat, možná tím myslel oznámení správnímu orgánu, nevím... Oni tam hlavně stojej kvůli náklaďákům... Nemohou ověřovat;) Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2010 Autor Odesláno 8. říjen 2010 Zajímavý příběh ze života. Ukaž se někdy unás na jihu;) Rád bych. Ale po té co jsme tam dostali mojí vinou pokutu, se mi tam moc nechce... Ale samozřejmě bych zaskočit měl... Citovat
Medvěd Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Marceli, občas mi Tvé příběhy přijdou jako z jiného světa. Nebylo by bývalo jednodušší nalít do nádrže těch 5 l nafty a v klidu, pohodě a bez stresů si zajet k pumpě natankovat? Ne, že by mi nikdy nedošla nafta, ale vědomě jezdit na poslední ml sajrajtu v nádrži mi nepřijde ani ekonomické, ani rozumné - přinejmenším ten stres spojený s tím, kde mi auto klekne, by mi za to vážně nestál. Citovat
OK406 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Zajímavý příběh ze života. Ukaž se někdy unás na jihu;) Rád bych. Ale po té co jsme tam dostali mojí vinou pokutu, se mi tam moc nechce... Ale samozřejmě bych zaskočit měl... Copak ??? Jakápak pokutička a kde??? Citovat
aka Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 No, nic si z toho nedelejte, ja ten pribeh asi vubec nepochopila Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2010 Autor Odesláno 8. říjen 2010 Medvěd: Samozřejmě že by to bylo jednodušší, ale není to zrovna čistá práce lít naftu z kanystru. Nejjednodušší by bylo natankovat v tu středu. Ale nebyl čas, a doufal jsem že to ještě zvládne, spíš jsem o tom byl přesvědčen (a zvládlo). Když ručička klesne dolu, mám ještě tak určitě 30 km klid že najedu. Já byl v pohodě, bez stresu, prostě kdyby to začlo škytat, tak bych zastavil, nalil a jel dál, naštěstí se to ovzdušňuje dobře. Já už se nestresuji. Jak jsem psal - většinou natankuji předem, ale když jedeš párkrát do Prahy a pak spěcháš domu, prostě není čas... OK406: No jo, pokuta byla, vlastně je tomu teď tak nějak rok... Nerad bych to tu rozebíral, už takhle to mám špatný... Citovat
marko306 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Samozřejmě že by to bylo jednodušší, ale není to zrovna čistá práce lít naftu z kanystru.Raz za čas treba PHM obmeniť aj v tom kanistry a mal si vhodnú príležitosť Citovat
Laďa Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Povinnou výbavu, povinné ručení nemá zákonné oprávnění kontrolovat. Krádež mohl zkontrolovat kolega (jak píšeš) a gumy jsi měl štěstí. Stejně by to musel oznámit správnímu orgánu a za světla ti příště taky nemůže dát pokutu. Chceš tím říct že měšťáci nemohou uložit pokutu za nesvícení? On říkal něco jako jestli to má tedy napsat, možná tím myslel oznámení správnímu orgánu, nevím... Oni tam hlavně stojej kvůli náklaďákům... Ano, asi tím myslel napsat oznámení. Citovat
vix Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Jo, před rokem, když jsem měl altík v háji, a svítit nešlo. (byl jsem rád, že jsem Křápolu dotáhl ze severních Čech do Budějek), jsem druhý den vyrazil do práce. Baterka před vyždímáním, takže se nesvítí. Jen příslušník u IGY (co převádí děcka) opět plnil svoji povinnost, vylezl do půlky dvojpruhu a jen ukázal (na světla). Tak jsem mu děsně rád ukázal, že mi to svítí ( a za zatáčkou je prosíravě opět vypnul). Valenta z Rudolfova altík opravil ( čímž mu děkuji za trpělivost) a já jezdím vesele dál. Je fakt, že v tohle příběhu nebyl namočen klasický měšťák. A je fakt, že když jednou musel za mnou otáčet šumavský polda svoji služební felicií, že z toho nakonec byl docela dobrý rozhovor. Žel bohu, hlavní roli v něm nakonec hrála moje ségra Citovat
Marcel505 Odesláno 12. říjen 2010 Autor Odesláno 12. říjen 2010 Marceli, vse nej k svatku :-) Díky, aspoň někdo si vzpomněl. Ale víš jak to s tím mým svátkem je že? Citovat
Marcel505 Odesláno 14. říjen 2010 Autor Odesláno 14. říjen 2010 ee, nevim To je dobře, protože je to tajné... Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Najel jsem na hlavní a když už jsem se konečně s tím mým šnekem dostal na cestovní rychlost, z ničeho nic ..[upravil dne 8/10/2010 od Marcel505] A ja myslel, ze to byla sveho casu nejsilnejsi masinka, vsak 74kW neni malo, ne ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.