Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor

Recommended Posts

Odesláno

Mám 1,9D GRD 405,90rok.S klesající teplotou to je v kopru.Po nastartování to chvíli běží a pak se to začíná dusit a chcípne.Zpočátku reaguje na pohyb plynového pedálu,ale pak už ani to ne.Když se mi to podaří ohřát na 80 stupňů,tak to je v pohodě a šlape jak hodinky.Palivový filtr mám nový.Moc dík za pomoc.

Odesláno

Těch indícií je dost málo, ale pravděpodobně je to příliš malým předvstřikem. Pokud motor v pohodě naskočí, běží 5-10 sekund pravidelně, a pak začne vynechávat, je to téměř stopro tím. Ono totiž těch 5 s po nastartování vypne žhavení a vychladnou žhavky...

Jestli je to ono, se zjistí velmi jednoduše, ba přímo primitivně. Vezmu kus silného drátu, nastartuju, a když to začne vynechávat, propojím žhavky přímo na plus (opatrně!!!). Když se to zklidní, je to tím, a je potřeba nastavit větší předvstřik (pootočit čerpadlem).

Odesláno

Tak jsem to teď byl vyzkoušet.Upřesnim detaily.Když začnou klesat otáčky a je to před chcípnutím,stačí napumpovat filtr a jede to dál.Je i slyšet,že otáčky začínají stoupat.Provedl jsem to opakovaně až na ohřátí na 70 stupňů.Když pumpuju,tak to nechcípne.Jinak to po chvíli chípne.

Odesláno

Tak jsem na tom včera zapracoval.A docela se podařilo.Vyměnil jsem hadici od filtru k čerpadlu(byla nějaká načatá),potom jsem obešel filtr a dal tam malý předfiltřík.Pěkně to v něm bublalo a zjistil jsem,že mi čuňáci v servisu nastavili hadici z nádrže na filtr.Ale tak,že dali na osmičku desítku.Zřejmě to bylo tím,protože to už zase lítá,ale jdu pro celou v kuse.Raději.Dík všem co poradili.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...