OK406 Odesláno 19. červen 2015 Odesláno 19. červen 2015 Použito tlačítko "UPRAVIT". Už se talo, tak si musím s tím poradit sám. To se může stát každému. Jestli si budu na 100% jistý, že jsem si to udělal sám? Věřím, že ano a i budu vědět, co vše jsem si měnil. Citovat
Dave_k Odesláno 19. červen 2015 Odesláno 19. červen 2015 (upraveno) No vidíš. Ani to nebolelo. To se opravdu nedalo číst. Ještě umaž poslední 2 věty v příspěvku jak píše níže ozzy56. Tak když nikoho k autu do garáže nepustíš tak to fakt budeš 100% dělat sám. Hlavně aby se povedlo a vše fungovalo i po skompletování jak má. Upraveno 20. červen 2015 uživatelem Dave_k Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červen 2015 Odesláno 20. červen 2015 Použito tlačítko "UPRAVIT". Už se talo, tak si musím s tím poradit sám. To se může stát každému. Jestli si budu na 100% jistý, že jsem si to udělal sám? Věřím, že ano a i budu vědět, co vše jsem si měnil. jak jsi to upravoval, když ti tam zase zbyly duplicitní věty?? to je k neuvěření Citovat
OK406 Odesláno 20. červen 2015 Odesláno 20. červen 2015 No vidíš. Ani to nebolelo. To se opravdu nedalo číst. Ještě umaž poslední 2 věty v příspěvku jak píše níže ozzy56. Tak když nikoho k autu do garáže nepustíš tak to fakt budeš 100% dělat sám. Hlavně aby se povedlo a vše fungovalo i po skompletování jak má. Co myslíš větou: ,,Tak když nikoho k autu do garáže nepustíš tak to fakt budeš 100% dělat sám." Máš-li namysli, že bych nikomu ,,nedovolil sáhnout" na auto v garáži a nebo nepustil do garáže? To jistě ne. Nikdy jsem nic takového neudělal (viz komorně-pracovní minisrazy P-C u mě). Ty by si přijel ? Ted vážně, jakmile budu mít vše potřebné, tak se pustím do montáže, včetně odvzdušnění, jelikož mi vyteklo dost brzd. kapaliny. Co se týká s kompletování, tak napíši výsledek. Nechci zbytečně ,,plenit" daný příspěvek. Citovat
OK406 Odesláno 18. červenec 2015 Odesláno 18. červenec 2015 Dneska jsem odvzdušnil 406 pomocí ,,odvzdušňovačky". Je to dobrý pomocník. Konečně jsme dodělal komplet brzdy. Během opravy jsme zjistil další závady, které jsem operativně řešil. Zítra udělám zkušební jízdu . Snad bude vše v pořádku. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Nejsem. Je to marné, je to marné.. A je to marné.... Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Njn když si to po sobě dotyčný stále neumí ani přečíst .... je to marné opravdu. Citovat
OK406 Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 StibTo, nemáš náhodou svátek 28.3.? Jinak bych pro tebe navrhoval novou funkci a to ,,moderátor - cenzor". Věřím, že by si měl stejný metr na každého člena a vše vykonával důsledně a s láskou. A ted k tématu, pokud by si StibTo měl diagnostiku (zástrčka 32 pinová), tak by si mohl zajet a odvzdušnit brzdy . Alespoň by jsme se poznali osobně . Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Svatek mam 7.brezna - jestli to byl pokus o vtip nepochopil jsem... A jiste, prijedu rad, zastrcek mam doma furu a navic se samozrejme kousu nudou a nemam do ceho pichnout Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 osobně jsem rezignoval, zlomil hůl, v podstatě prohrál... Citovat
Dave_k Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 Diagnostikou odvzdušňovat brzdy????? To se dělá jak? Citovat
OK406 Odesláno 19. červenec 2015 Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Potřebuji diagnostiku na odvzdušnění brzd (ABS). Jak se to přesně dělá, tak to nevím. Co jsme JSEM mluvil s John či Roky, tak je to dané ve funkci diagnostiky. Zřejmě se mi dostal vzduch do ABS. Brzdy jsem odvzdušnil ,,odvzdušňovačkou", ale brzdový pedál mi ,,nedrží", jak má. Přitom žádný vzduchové bublinky nevycházejí ze šroubů. (StibTo, pokud to myslíš upřímně, tak se ozvi s diagnostikou. Ohledně dia zástrčky, tam mám 32 pinovou.) Co znám členy, co mají diagnostiku koblih69- časově zaneprázdněn, servisman-nekomunikuje. Upraveno 20. červenec 2015 uživatelem OK406 Citovat
oddie Odesláno 20. červenec 2015 Autor Odesláno 20. červenec 2015 Podle mě nepotřebuješ, pokud nemáš ESP. Citovat
Midloch Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 OK406: jen pro zajímavost, ty máš na autě zátěžový regulátor zadní nápravy a ještě i ABS? Ty trubičky ci jsi nechal dělat byly skutečně měděné, nebo Cunifer? Vypadá to stejně ale ta měď se rychle rozsype. Nedoporučuju hlavně na zadní nápravě, tu část od hadičky k brzdiči dělat z mědi. Osobní zkušenost a také mi ji dělali v servisu. Ono se s mědí ale hodně dobře pracuje. Pedál "nedrží" jak má? To znamená, že pod tlakem nohy padá k podlaze? Zavzdušněný pedál by pružil, pokud padá k podlaze tak máš někde v soustavě únik nebo netěsní hlavní brzdový válec. Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 Ano, mám zátěžový regulátor zadní nápravy + ABS. Z čeho jsou přesně trubičky nevím, nepoznám rozdíl (viz foto). Byl jsem pod autem a koukal, zdali někde nekape (není únik). Vše je čisté a suché. Před výměnou bylo vše v pořádku (brzdový válec, pedál). Citovat
JVT Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 OK406 Ahoj podle toho jak závadu popisuješ předpokládám, že máš vadný hlavní válec. Kapalina se vrací netěsnící gumičkou do nádobky nebo vytéká přední částí hlavního brzdového válce. I zavzdušněné brzdy se dají našlapat do pevného odporu. Pomalé klesání brzdového pedálu značí, že je někde únik. Zaměř se na to. Citovat
OK406 Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 JVT, závada ostraněna. Hlavní brzdový válec se zdá v pořádku. Bohužel, nešla připojit diagnostika (32 pin zásuvka), tak se nedalo odvzdušnit přes diagnostiku. Ale snad to nebude vadit. Ještě objednám u badisaka zadní kotouče, jelikož jsou ,,špatné. Jsou staré od roku 2006 (ATE). Už nikdy nechci vidět a dělat brzdy !!! Citovat
JVT Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 OK406 "Už nikdy nechci vidět a dělat brzdy !!!" ale no tak Brzdy jsou to poslední co tě zachrání na životě. Přeji ti ať ty brzdy nemusíš brzo znova řešit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.