Jump to content
JardaMoj

nestartuje 406 v6 - VYRESENO (snad)

Recommended Posts

zdravim panove, tak jak bych zacel. 2 dny zpatky jsem rano prisel k autu, startuju a nic.. porad a porad nic. zjistil sem ze nejde benzin do motoru, tak od rad Cakoma jsem vyzkousel v garazi vytahnutou pumpu a ta bezela. (nejde proud k pumpe). Vymenil jsem dvojity rele, snimac otacek, ale porad dozadu nejde proud. zkousel sem i naraz. cidlo a pojistku c. 10, ta je ale mrtva, proste tam neni proud. Imobilizer mam odpojeny. Zapojnice pod baterii sem zkontroloval a v pohode. Ja uz sakra nevim co stim je. :( Jestli jeste nekde neni prelomenej kablik u RJ, bohuzel na to nemam zarizeni... Tak jenom jestli nekoho nenapada co by stim mohlo byt... diky :nevim

[upravil dne 25/9/10 od JardaMoj]

Share this post


Link to post
Share on other sites

nevim jestli Ti to k necemu bude ale ja po vymene motoru jsem musel vzdycky zahybat s konektorem u krabicky (asi relatka)ktera je vedle ridici jednotky. a vyhozovalo mi to pojistky.

projevovalo se to tak ze motor tocil ale nechytil jakoby nemel palivo.

taky jsem chtel ze zacatku kontrolovat pumpu atd. ale pak prisel kamarad prostikali jsme vetsinu konektoru.

a motor bezel. ted u jsem to vyresil tak ze jsem u tohohle konektoru vyhodil ten bazmek (cerveny soupatko)na lepsi odpojovani a startuju v pohode

nikdy jsem nezkoumal na co ta krabicka je tak treba vis nebo se najde nekdo kdo to objasni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak se mi povedlo nastartovat. ale jakym zpusobem, to je mazec. dal jsem primej proud z baterky do cerpadla a tim sem ho rozchodil, a zacel startovat. trvalo to silene dlouho ale nakonec chytnul, otacky skakali nahoru dolu.. napadlo me zkontrolovat pojistku c.10 - najednou fungovala. tak jsem auto chcipnul a promeril jen pri otoceni klicku pred start a taky fungovala..... odpojil sem primej proud z baterky a normalne nastartoval. takze to beru jako jednu velkou zahadu, proc predtim nefungovala ta pojistka c. 10 a najednou jde. ale aby se nereklo ze je vse ok.. zkousel sem projizdet auto a kdyz vic seslapnu plyn tak zacne silene strilet a nejede, proste vubec. to driv nedelalo.a co sem poslouchal, tak po odpojeni toho primyho proudu se prestane tocit pumpa, kdyz je klicek na druhy poloze, ale kdyz nastartuju tak se chytne....:myslim:myslim

Share this post


Link to post
Share on other sites

na 605-ke starsej verzii som mal taku zahadu.ani po vymene poistkovej skrine ziadna zmena.mne sa to do normalu nevratilo,stale to jazdilo len na priamy zdroj od baterky.auto som predal nejakemu mechanikovi a dalej uz nic neviem

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak jsem rano zase nenastartoval, zase bych musel asi pres primej kontakt z baterky do cerpadla pustit proud. takze bude v haji asi nejakej kablik a zaroven ty civky, nebo nevim... je to nejaky divny :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj...Jestli se jedná o tu 1997čku, tak ta má zapalovací lištu...Cívky jsou až u 152kW varianty. Škoda že jinak nedokážu poradit, nesetkal jsem se s tímto problémem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zkoušels místo relé dát + a - natvrdo? Ono to totíž funguje tak, že po otočení klíčkem většinou pumpa nadávkuje (2 sekundový bzzzt), pak když ŘJ zjistí, že motor nenastartoval, nepouští dál čerpadlo takže i při zapnutým klíčku, i startování do něj nejde proud, ten se opět pustí až několik sekund po úspěšným startu.

Mrtvý čerpadlo často funguje když se vyndná, ale nefunguje namontovaný. Někdy lze napojit vyndaný čerpadlo na baterku, dát opačně póly a obrátit chod čerpadla na chvilku a čerpadlo pak třeba ještě pár dní funguje, ale jako nouzovka.

To já jen pro budoucí hledání.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×