Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot a Citroën čeká poslední sezóna šampionátu v rallye


Ferry

Recommended Posts

Fanoušci automobilových soutěží budou muset od roku 2006 oželet v mistrovství světa značky Peugeot a Citroën. Konsorcium PSA, jež obě automobilky vlastní, se rozhodlo v rámci úsporných opatření po příští sezóně světovou elitu rallye opustit.

4.11. 16:45

LONDÝN - \"Kvůli stále se zhoršujícím podmínkách na trhu s automobily přehodnotíme v roce 2005 naše sportovní aktivity, a to tak, že naše skupina výrazně omezí sportovní rozpočty,\" uvádí se v oficiálním prohlášení konsorcia.

V příští sezóně ale ještě budou obě značky, které za posledních pět let vyhrály pětkrát Pohár konstruktérů a tři individuální tituly, závodit naplno. \"V roce 2005 se bude Peugeot a Citroën mistrovství světa naplno věnovat. Po tomto datu se už ale v rallye angažovat nebudeme,\" uvádí se v prohlášení.

O podobném postupu v nedávné době uvažovala i automobilka Ford, po dlouhém rozhodování ale svou účast v dalších sezónách nakonec potvrdila.

Sport.cz, ČTK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Co na to říct?

Vim že automobilový průmysl zrovna moc v poslední době nenese ale čim to že sou vidět jen úsporná opatření (a? už je to propouštění, ukončení účasti na závodech nebo spolupráce s jinými automobilkami) ale na kvalitě nebo ceně výrobků (tedy aut) to nijak zvláš? nevidím.

kde sou ty časy 205 T16 nebo 405 T16 a jejich civilních verzí?

Řek bych že Peu poslední dobou na úzkou skupinku svých zákazníků dost zapomíná :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj taky bych na to hodil bobek...WRC stoji strasny prachy a co z toho maji?? v TV daji jenom par ukazek ktery po celym tom weekendu videl kazdy aspon stokrat...na eurosportu trva cely sestrih asi pul hodky...na netu on-line prenosy zadny (pokud jo tak dejte link, rad se kouknu) a na ct2 jde motorsport ve kterym se dozvim asi to samy co na eurosportu :( a presne jak rika trundik...FIA dela snad vsechno pro to aby to cely zrusili :grr kolik tam jezdi tymu a jaky je bodovani...kdo dojede ten ziskava :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

Co sem slyšel tak prej citron jen na rok a peugeot by chtěl zkusit zas vytrvalostní serii Le Man - je to škoda protože ty vytrvalostní u nás neuvidíme skoro vůbec, WRC chtějí zrušit už dlouho tak se není čemu divit(například B-čka zrušili zedne na den) je pravda že to nikam nevede, auta za desítky mega,ale zase jak to skončí - budem čumět na auta který si tam budou jen tak prckat a lišit se od seriáku budou jen rámem místo zadní sedačky a jinak škodovka nekončí (třeba už konečně dojede), jediné pozitivní beru zakázání aktivních diferáků ( na závody supr - na normál na prd)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

No je to velka skoda ze PSA konci v rally uz nebudeme mit sveho zelizko v ohni... treba se rozmysli a pujdou zpet a dival jsem se na nejakej auto moto revue nebo na autosalon ted nevim a tam rikaly ze Citroen udelal C4 WRX takze asi na dloho neodstupujou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na autosalone v Nitre som videl C4 WRX,,,, je to celkom pekne auto,,,, ale ked odidu zo serialu RALLY tak tam uz nezostane skoro nic,,, Toytoa odisla uz davnejsie, Mitsubishi uz nieje to co kedysi a Subaru ,,, hmm to je jedina automobilka co bude potom v seriali za nieco stat... Ostatne automobilky niesu na urovni ani Mitsubishi,,,, bude to nuda,,, mozno to vsetko povedie k zaniku esistujucej sutaze a vznikne nieco nove

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...
  • O 2 měsíce později...

Jo jo,taky si myslim že je škoda že už nebude citrouš ani pažout jezdit rallye,protože já koukal na tenhle seriál automobilovejch závodů hlavně kvůli těmto značkám.Citroën jsem mel dřív ( ZX ) a teď mám 406ku takže mám vztah k oběma.Sice jsem taky slyšel že citroën se vrátí za rok s C4 WRC,ale myslím si že letošní ročník bude o dost ochuzenej.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...