Guest JaKoB 01 Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 Nevíte čím zatěsnit spodní hrdlo na chladiči.Začátkem července byl vyměněný chladič.Po nasazení hadice do hrdla trochu voda prosakovala.Myslel jsem,že se to usadí a dnes byly 2 litry vody z chladiče pryč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest servisman Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 není to na objímku ? dáti tam novou a řádně stáhnout ,myslím že tam máš tu objímku jak se stahuje sama a je dle mne unavená.Dej novou tu jak se stahuje tím šroubkem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 zalezi, o jakou 1.8 16V se jedna zda jeste starsi LFY 81kW nebo tu novejsi 85kW v obou pripadech je tam bajonetovy pripojeni, u te starsi verze je vyvod na prave strane chladice a da se koupit novy O-krouzek s obj. cislem pugeot 1343 Z4 u novejsiho motoru je vyvod uprostred chladice a tam uz O-krouzek v nabidce jako ND neni, tak tam jedine nejak improvizovat, zkusit sehnat nejaky univerzalni O-krouzek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 v sobotu som menil chladic( stary typ ten s nadrzkou na vodu) origo objimky som vyhodil a dal som tam klasicke srubovacie a tesni to paradne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JaKoB 01 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Je to bajonetový připojení (jak píše Ferry).Byl jsem u výměny toho chladiče,ale vůbec si nepamatuju jestli tam opravář dával nový O kroužek.Zřejmě ne ,protože jsem si dovezl jen chladič Valeo a tam byla jen spona na ten bajonet. Dík za radu,zkusím se zeptat na ten O kroužek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JaKoB 01 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Zítra se zeptám v Citroenu(měly by ten kroužek mít taky) Ještě otázka- nemělo by mi něco hlásit ,že mám málo vody v chladiči?Myslím,že když mi tam chyběly 2 litry ,mělo se něco rozsvítit nebo nějaká hláška na displeji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Pokud máš snímač chladící kapaliny, tak ano. Jinak je to vidět na teplotě motoru. Jinak i já jsem měnil a je to jen zajištěné na pružinku = drátek. Taky je to okolo ,,vlhké\", ale už jsem dlouho nejel, tak nevím, zda-li to ještě rosí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JaKoB 01 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Tak kroužek vyměněn,ale hned za ním jsou v té plechové objímce dvě dirky jak od špendlíku.Tudy to teda teče.Tak to budu muset něčím zatěsnit. Asi zkusím Aquakit. Prozatím jsem zkusil vodařskou teflonovou pásku.S tou to je lepší,ale malinko to prosakuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts