riderRLM Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 Mam jednu otazocku ma kompresor klimy na volno nejaky odpor? lebo mi bez remena ide lahko ako obycajne lozisko.. dik Citovat
Guest servisman Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 lehce ,zapíná je elmag.spojka když se zapne klima Citovat
Benžík Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 S řemenicí se dá točit uplně volně. Mám taky otázečku: je možné kompresor harrisson nahradit kompresorem sanden? Upevnění asi bude stejné, drážkový řemen je jiný. Jak je to s tlakem v sytému a s ostatníma částma klimy? Je to u obou stejný? Citovat
Ferry Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 To Benzik, o Harrisonu na 406 jsem neslysel a ani v technicke dokumentaci peugeot o nem nic neni, 406 mivaly jen Sanden nebo Delphi (delphi jen u motoru 3.0V6), u Sandenu se plni 800g R134a a u Delphi 750g Sandeny mam dva funkcni Citovat
Benžík Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 S Godzilou jsme se o tom bavili, psal, že v 406 může být sanden nebo harrison. Mam asi delpfi a u něj jsem předpokládal, že bude stejný jako harrison, navíc na těchhle stránkách je to i napsaný. Můj kompresor vypadá stejně jako tenhle a na straně u trubek má i vyražený stejný číslo: http://www.teilesuche24.de/peugeot/406-break-8e-f-96/2-0-hdi-90-16/hella/klimakompressor-8fk351134631?c=100354 Další otázka je jestli mohlo chladivo uniknout jen při přetlakování systému (tady je to popsaný http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=75955&page=1) -kompresor byl zespoda zelenej od barviva- a potom již neunikat - chladí to pořád stejně dobře. Mam ve sklepě schovanej sanden (z c. xm 2,1td), taky by mě zajímalo, jak je to s tim tlakem, jestli je možný ho namontovat, když bude potřeba. Taky by mě zajmalo, jestli se s kompresorem nic nestane, pokud bude ležet pár let ve sklepě. [upravil dne 15/8/10 Benžík] Citovat
Ferry Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 no mozna by chtelo trochu s nim zakvedlat a protocit osicku, aby se po case promazal, vzhledem k tomu, ze ten olej v nem je hygroskopicky, tedy absorbuje do sebe vodu, tak aby vevnitr nekorodoval. Pred osazenim bych pak urcite stary olej uplne vylil a naplnil novym olejem (nekde mam mnozstvi pro jednotlive kompresory napsane) A urcite dat pak nova tesneni na priruby tech trubek co do nej jdou, mozna, ze pres ta stara tesneni to trochu fouklo Citovat
hugo.v.r. Odesláno 20. srpen 2010 Odesláno 20. srpen 2010 Mám pár otázek ke klimatizaci u 406 a zároveň přispívám k přehledu kompresorů ve 406kách: Auto mám, jaký mám (viz podpis), a přitom je tam Delphi...i podle S-boxu tam patří. A teď ty otázky: 1) u chladiče klimy (správně tedy řečeno u kondenzátoru) mi imrvére mokvá cosi žlutýho - patrně olej z chladicího okruhu, nahmatám to dycky na spodku toho hliníkovýho tělesa, co je v něm regulátor tlaku. Je ten kus hliníku vyndavací, nebo je napevno spojenej s chladičem ? Jsem línej kvůli kouknutí vyndavat chladič a vypouštět zatím fungující klimu...a s mýma dioptriema tam zespoda i zezhora vidím prdlajs. Jde mi o to, jestli to jde přetěsnit, nebo je to rovnou na výměnu chladiče. 2) nezávisle na tomhle mám pod kompresorem poslední dobou malou loužičku světlýho oleje bez zápachu - může to bejt kompresorovej olej ? Kompresor je sice zespoda mastnej, ale nenašel jsem nikde nějakej zjevnej únik. Klima jinak zatím chladí, ale radši ji nepouštím a šetřím na servis... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.