Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S řemenicí se dá točit uplně volně.

Mám taky otázečku: je možné kompresor harrisson nahradit kompresorem sanden? Upevnění asi bude stejné, drážkový řemen je jiný. Jak je to s tlakem v sytému a s ostatníma částma klimy? Je to u obou stejný?

Odesláno

To Benzik, o Harrisonu na 406 jsem neslysel a ani v technicke dokumentaci peugeot o nem nic neni, 406 mivaly jen Sanden nebo Delphi (delphi jen u motoru 3.0V6), u Sandenu se plni 800g R134a a u Delphi 750g

Sandeny mam dva funkcni

Odesláno

S Godzilou jsme se o tom bavili, psal, že v 406 může být sanden nebo harrison. Mam asi delpfi a u něj jsem předpokládal, že bude stejný jako harrison, navíc na těchhle stránkách je to i napsaný. Můj kompresor vypadá stejně jako tenhle a na straně u trubek má i vyražený stejný číslo: http://www.teilesuche24.de/peugeot/406-break-8e-f-96/2-0-hdi-90-16/hella/klimakompressor-8fk351134631?c=100354

Další otázka je jestli mohlo chladivo uniknout jen při přetlakování systému (tady je to popsaný http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=75955&page=1) -kompresor byl zespoda zelenej od barviva- a potom již neunikat - chladí to pořád stejně dobře.

Mam ve sklepě schovanej sanden (z c. xm 2,1td), taky by mě zajímalo, jak je to s tim tlakem, jestli je možný ho namontovat, když bude potřeba. Taky by mě zajmalo, jestli se s kompresorem nic nestane, pokud bude ležet pár let ve sklepě.

[upravil dne 15/8/10 Benžík]

Odesláno

no mozna by chtelo trochu s nim zakvedlat a protocit osicku, aby se po case promazal, vzhledem k tomu, ze ten olej v nem je hygroskopicky, tedy absorbuje do sebe vodu, tak aby vevnitr nekorodoval. Pred osazenim bych pak urcite stary olej uplne vylil a naplnil novym olejem (nekde mam mnozstvi pro jednotlive kompresory napsane) A urcite dat pak nova tesneni na priruby tech trubek co do nej jdou, mozna, ze pres ta stara tesneni to trochu fouklo

Odesláno

Mám pár otázek ke klimatizaci u 406 a zároveň přispívám k přehledu kompresorů ve 406kách:

Auto mám, jaký mám (viz podpis), a přitom je tam Delphi...i podle S-boxu tam patří.

A teď ty otázky:

1) u chladiče klimy (správně tedy řečeno u kondenzátoru) mi imrvére mokvá cosi žlutýho - patrně olej z chladicího okruhu, nahmatám to dycky na spodku toho hliníkovýho tělesa, co je v něm regulátor tlaku. Je ten kus hliníku vyndavací, nebo je napevno spojenej s chladičem ? Jsem línej kvůli kouknutí vyndavat chladič a vypouštět zatím fungující klimu...a s mýma dioptriema tam zespoda i zezhora vidím prdlajs. Jde mi o to, jestli to jde přetěsnit, nebo je to rovnou na výměnu chladiče.

2) nezávisle na tomhle mám pod kompresorem poslední dobou malou loužičku světlýho oleje bez zápachu - může to bejt kompresorovej olej ? Kompresor je sice zespoda mastnej, ale nenašel jsem nikde nějakej zjevnej únik.

Klima jinak zatím chladí, ale radši ji nepouštím a šetřím na servis...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...