Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vzpomínka na Ilčiho


OK406

Recommended Posts

Vím, že to není téma o autech, ale nedalo mito, jelikož věc, která se mi stala potkala i některý znás členů P-C. Snad mi to admini nesmažou. Děkuji.

Začnu odzačátku, jak to vše začalo:

Mops béžový

Ilči z chovné stanice Inter Kontrast od paní Aleny Kupcové. Také jsem s Ilčim

byli dříve v Mops klubu členské číslo 226, ale z pracovních důvodů nebyl čas výstavy. Důvod, proč ti takto najednou píši je bohužel smutný. Začnu, pokud Vám to nebude vadit od začátku. V roce 1995 jsem

sháněl pejska plemene Mops. Dostal jsem tip na paní Alenu Kupcovou z Plně. Po

písemném i telefonickém kontaktu jsem na Štědrý den v 20:00 hodin (v televizi

dávali Tři oříšky pro popelku) zvonil telefón, kdy mi volala paní Kupsová,

zda-li mám zájem o pejska. Samozřejmě, že ANO!!! Takže hned druhý den se jelo za

sněhu a mrazu do Plzně. Po příjezdu nás přivítali manželé Kupsovi a ukázali nám

pejska s jménem Ilči. Od prvního okamžiku jsme se se ženou do něho zamilovali !!!

Po přijezdu domů se stal ihned miláčkem rodiny i naši dvou malých dětí. Stal se pátým členem rodiny. Chodil ven bez vodítka a poslouchal, takže vodítko měl pouze na výstavách. Dokonce když sním byli děti nebo mi venku, tak se každý divil, jak poslouchá. Dobře věděl, že bez vodítka je to lepší. Nebyl nikdy agresivní na psy a ani na lidi. Zažili jsme sním mnoho překrásných chvil a okamžiků.

Ilči Inter Kontrast se narodil dne 15.10.1995 v chovné stanici Inter Kontrast pí. Kupcové, CMKU/MOP/ 1533/95. Od mala se zúčastňoval několika výstav. Od 4.9.1999 byl zařazen do chovu. Bohužel, nikdy nebyl připuštěn. Snad mi to Ilči odpustí.

V 25.10.1998 začal mít problémy se zuby. Jinak byl ve vynikající kondici! Chodil se mnou cca 2,5 km a cestu znal skoro na vzpamět. Chodil bez vodítka. Je pravda, že než se to naučil, tak vodítko měl, ale měli jsme mezi sebou důvěru a ta se vyplatila jak Ilčimu, tak u nám. Spal se mnou v posteli a jeho chrápání mě uspávalo, za to manželka se stěhovala do vedlejší místnosti.

Je toho prosím hodně, co bych k jeho nedožitým 15-tým narozeninám řekl. Mám i emailovou adresu Mops.ok, v obývací stěně máme figurky mopse, plno fotek Ilčiho.

Bohužel, poslední dobou špatně chodil na zadní nohy (arterie) a taky začal mít paradentózu. Jídlo jsem mu předkusoval a dostával vše, jen aby měl sílu. Od veterináře dostával injekce na chuť i na ,,nohy\". Lékař ač se snažil, nedokázal mu pomoci a dával mu malou naději. Vzal jsem si dovolenou abych byl s Ilčim 24hodin, aby věděl, že není sám. Staří je nad všechny vědomosti a léky a tak dne 13.8. 2010 v 13:00 hodin mi Ilči zemřel na klíně. Celý týden jakoby se loučil. Ani po dohodě s lékařem jsme ho neuspali, jelikož prý netrpěl a už byl apatický, jako by tušil, že odchází do psího nebe. I když v práci jsem u mnoho utrpení, tak smrt milovaného Ilčiho mě dostala a nejen mě. Věřím, že je mu v psím nebi krásně a že na nás vzpomíná jen v dobrém. Moc nám bude scházet.

Vzávěru bych chtěl jen napsat, že někteří znás si tímto prošli a tak ví, co asi prožívám.

Závěrem bych chtě ještě dodat, že dne 22.12.2008 jsme s Ilčim v 00:32 hod. při venční měli zadržení pachatele vloupání do stánku PNS. Byla dva, jedn po potičce s PČR ujel přistavením autemale díky místní znalosti se nalezl a druhý se snažil utéct, ale neměl šanci. I takový byl život s Ilčim.

[upravil dne 20/8/10 OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

mám také psa,kočku,andulku a křečka.Bohužel mi odešel před časem kocour i křeček. Patřím k lidem, kteří mají své zvířata rádi nadevše.

Upřímnou soustrast.Dal jsi mu vše,co si mohl.Starostlivost,lásku,pochopení a důvěru.V nebíčku na Tebe nepřestane myslet a navždy bude vědět, že ty si ten,kdo byl jeho nejlepší přítel. Je to těžké ztratit milované zvíře. Není to ani tak zvíře, jako kus nás samotných. Je mi to líto, co se Ti přihodilo.Důležité je to, že jsi s ním byl,dokud byla potřeba.A protože takových lidí není mnoho, máš mé uznání a smekám před Tebou. Ještě jednou UPŘÍMNOU SOSTRAST

P.S.Taky se děsím toho,že mi moje zvířátka jednou odejdou.Zbydou jen vzpomínky a fotky.

komu je to k smíchu,ať se směje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:fnuk:fnuk:fnuk:fnuk:fnuk:(:(:( Oldo soucítím s Tebou......vím co to je.....už je to taky skoro rok. Oldo 15 let je na mopsíka krásný věk........ať je těm našim pejskům v tom mopsím nebíčku krásně.....:nevim

PS: Ani sem to celé nečetl.....vůbec to nechci vědět jak to probíhalo.....jak si vzpomenu na sebe co jsme zažili tak mi jdou slzy do očí....

[upravil dne 13-8-10 Přema]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-( Ilči už je jistě s ostatními pejsky v mopsím nebíčku. Je mi to moc líto ale je to nádherný věk, měl se u vás krásně a to je nejduležitější. Moc dobře si pamatuju jaké je to přijít o člena rodiny, není to tak dávno. Přeju ať to brzy překonáte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Přema

:fnuk:fnuk:fnuk:fnuk:fnuk:(:(:( Oldo soucítím s Tebou......vím co to je.....už je to taky skoro rok. Oldo 15 let je na mopsíka krásný věk........ať je těm našim pejskům v tom mopsím nebíčku krásně.....:nevim

PS: Ani sem to celé nečetl.....vůbec to nechci vědět jak to probíhalo.....jak si vzpomenu na sebe co jsme zažili tak mi jdou slzy do očí....

[upravil dne 13-8-10 Přema]

Přemo, mám fotky někde, kde jsi ty + paní (přítelkyně) a myslím, že i Pe.Tr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Přema

Hlavně ji tady nedávej prosím.....

Neboj, sem ji nedám a ani nevím, da-li je v komorněpracovních minisrazech.Už je to nějaký čas, to si měl ještě 406. Jinak mi ted moc chybí.Je doma smutno. Uvidíme, co dokáže čas. Ještě jednou nejen tobě, ale i ostatním moc děkuji za projevenou soustrast. Kdo něco takového zažil, tak asi ví, jak je člověku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...