Mischelin Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Chtěl bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti. Spojka bude KO bude potřeba ji vymněnit jen nevím jakou značku??? jestli celou sadu ??? děkuju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demo Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Urcite celou sadu... Jinak se spojkami QH, LUK, VALEO a SACHS chybu neudelas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dýzl Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Zatím jsem měnil jen na dvou autech ,ale na prvním až nadruhý pokus. 1.Dělal \"automechanik\"(dodnes mu \"dlužím\" dva tisíce)-nevím co měnil ale místo nové dal nějakou starší z vrakáče 2.dělal jsem ji sám asi po půl roce po výše uvedeném zasahu.Byly vysypané pružinky v lamele a tím i zbytek šel do kopru,dal jsem potom celý set nový (lamela,ložisko,přítlač.kot.) Proto když mi (dostal jsem na to slevu 6tisíc při koupi auta)odešla spojka na xantošce,koupil jsem celý set LuK nový.Prokluzovala a už nešla seřídit,stará lamela byl více jak 2x tenší než nová. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischelin Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 tak je objednána sada tuším že valeo:) jen by mě zajímalo jestli s tím mohu jezdit ( chrastí v tom) zítra máme srázek tak nevím jestli tam dojedu:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abio Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 omlouvám se ze vyuziju tohoto vlakna, ale jak nejlepe vymenit spojku na 306, sundat naraznik atd. A motor ven nebo se da prevodovka spustit aniz by sel motor ven... Dekuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 motor by mel jit popustit jen na heveru o par cm niz a pak prevodovku vyndat, lepe se to ale dela na jame nebo na zvedaku. u 106 1.0 jsem to delal sam s autem jen na heveru v garazi, ale tam je prevodovcicka jak prd, tu tam clovek zvedne jednou rukou, u 406 jsme to delali na jame a ve dvou lidech to bylo tak akorat, jeden zeshora drzel prevodovku a druhej zespodu trefoval mrkev do setrvaku a prizvedaval prevodovku [upravil dne 13/8/10 Ferry] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dýzl Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Jak na ibize tak na Xantii jsem dělal sám - no problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dýzl Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Ostatně na čtyřistapátem ,skrze hmotnost celého celku (motor a převod.) jsem to rozpůlil a dal do kastle zvlášť motor a pak teprve převodovku-taky to šlo v jedné osobě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts