Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 novy clen rodiny :)


Asho69

Recommended Posts

Ahojte vsetci,

kedze som sa pred nedavnom stal stastnym majitelom kraaaasneho Peugeota 406, tak som sa rozhodol ze sa s nim taktiez tak trosku pochvalim :)

Zatial bez foto ale tak na ochutnavku nieco z jej historie:

Zakupena bola v Michalovciach a jej predcahdzajuci majitel na nej za 7 rokov najazdil 80 000km (overenych) jednoducho cukricek. Prve co som si na nom vsimol bola dost odflaknuta udrzba a to nie zo strany majitela, ale tych fuserakov z Peugeot servisou (ozaj cest vynimkam), kedze si na tom predchadzajuci majitel daval zalezat a dnes viem ze slepo doveroval ORIGINAL servisu nech tam je vsetko tak ako ma byt. Banda je to!!!! V sevisnej knizke popisane vsetko jak v romane az som sa tomu na prvy pohlad potesil, no po par kilometroch som zistil ze to asi tak pravda ani nebude. Po tyzdni som auto zobral ku svojmu velmi dobremu kamaratovi do RV na zdvihak a ostal som v nemom uzase a aj on. V sevisnej knizke bolo napisana vymena zadnych stabilizatorov, tlmicov a taktiez reakcnych tyci. Po preskumani sme zistili ze tam bolo prdlajs vymenene (vymena mala byt pred mesiacom ako som sa dostal k autu a po prvej jazde som bol sklamany ze to auto takto sedi na ceste, hadzalo somnou z jednej strany na druhu) vsetky skrutky hrdzave no jednoducho na zaplakanie. Tak som nevahal poobjednaval veci a pustili sme sa do toho. Vymenili sme hore spominane vecicky a prva jazda bola uzasna az som usmev z tvare nevedel dostat. Jednoducho pohodlie jak v kralovskom kresle UZASNE. Jak bolo auto a zdvyhaku tak sme zistili ze ani zadne brzdy akosi nefunguju ako maju. Mno a mali sme pravdu. Ten \"cudlik\" na com sa mali pohybovat dosticky bol tak nenormalne zazraty a hrdzavy ze som s trasucimi rukami musel vybijat kladivom (aj mna to bolelo ;) ) ale podarilo sa a uz aj zadne brzdy idu ako maju. Kedze sme to uz mali rozhodene tak sa uz vymenila aj kvapalina a islo sa domov. O necely tyzden som sa rozhodol na dalsiu preventivnu udrzbu. Kedze to v Peugeote tak flakali tak som objednal kompelt rozvody a pustil sa do toho. No bola to fuska. Babral som sa s tym asi 4 a pol hodiny :) dobre mozno si poveiete ze co ti na tom tak trvalo ale robil som to prvy krat a pravdu povediac cakal som horsie, ale vsetko slo nastastie hladko :) Motor ide jak hodinky az mi srdce pri tom poskakuje od radosti :) Kedze som sa uz tak rozbehol tak som objednal aj olej a filtre a pustil sa aj do toho. Servisny interval je nastaveny na 20 000 ale po 15tis. som to radsej vymenil, predsa tym nic nepokazim. Vsetko slo jak po masle, uplne uzasne. No pri cuvani z garze po vymene oleja som zapocul cinkot na betone. Najprv som si myslel ze \"ja debil som asi zabudol na nejaky kluc niekde\" ale brdlajs, odpadla mi koncovka na vyfuku. Skoro som dostal zachvat smiechu ked som si vsimol ako si to tak vegetne odpadlo. Ani som si nevsimiol ze to bolo \"chytene\". Takze nasledovalo objednanie novej zadnej casti vyfuku a vymena. No a aby nebolo dost tak som si dal aj folie aby sa nepovedalo. Nad dalsimi opravami momentalne nepremyslam ale ako sa poznam dlho to nevydrzim :)

Foto dam dodatocne, lebo akosi som sa k foteniu este nedostal :) Som rad ze som sa mohol pridat do vasho klubu a dufam niekedy sa stretneme aj osobne na nejakom zraze :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka vsetkym za privitanie. Co sa tyka origo servisu, nebudem to riesit, kedze som to nedaval robit ja ale predchadzajuci majitel a teraz je to uz vsetko poriesene a moj milacik ide jak hodinky, mam z neho radost a ako som slubil onedlho nahodim par fotiek, uz sa len dostat s fotakom doma k PC kedze vacsinou si to tu citam z prace a doma to uz nevelmi stiham. Takze foto bude soon, posnazim sa :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, nechcem zakladat nove vlakno tak preto pisem radsej tu. Viem slubil som nejake foto ale priznam sa, vo velkom prude sa pripravujeme na svadbu a na tie fotky si akosi neviem najst cas :aut Ale teraz k veci, cital som tu vela vlakien o dennom svieteni a chcel by som sa opytat ako je to so 406-kou po facelifte. Da sa to nejak poriesit? Ak som tomu dobre porozumel tak moznosti su kupit si LED denne svietenie, alebo zajst niekam si to aktivovat cez diagnostiku. Ktora alternativa je u mna mozna. Nejaky ten popis auta mam v podpise ale pre pripad je to 406 Sedan, r.v. 2003, 2.0 HDi, 80kW RHZ. Vdaka za vsetky navrhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, asi by som bol za tu alternativu cez dia, kedze by som nerad nieco rezal, vrtal a podobne. Este jedna mozno blba otazka, kedze v tom je ten svetelny senzor tak to bude fungovat systemom, ze cez den normlane budu svietit svetla aked sa zotmie tak sa k tomu rozsvietia aj budiky a vsetky ostatne veci na palubovke, alebo to bude v kuse svietit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...