Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím pežoťáci ! :-)

V poslední době se mi často stává, že při jízdě mi tachometr skočí na nulu a neukazuje rychlost, občas pomůže prošlápnutí plynu. Zároveň se mi nepočítají kilometry. Nevíte někdo co s tím pls ? je to čidlem ? špatnej kontakt ? díky za pomoc !

Odesláno

spatne cidlo na prevodovce (muze byt taky jen spatne ozubeni nahonu toho cidla - nove ozubeni v peugeotu asi 170Kc) cidlo na vrakaci tak 500Kc (nove asi 1700Kc)

Cidlo je umistene na vystupu prave poloosy z diferencialu na prevodovce , viz obrazek

cidlo_tacho.jpg

Odesláno

nene, neni treba davat na nic extra pozor, leda ze kdyz to cidlo vytahnes z prevodovky, bude od oleje, tak aby ti nekapl treba do oka, kdyz pod tim budes lezet (zespodu je totiz lepsi pristup)

Odesláno

tak mám rozebraný čidlo....ozubený kolečko je jako nové. Zkusil jsem odvrtat nýty a kouknout se na součástky, všechny jsou optick vpořádku a drží na svém místě..nevím co dál :( tachometr někdy jde a někdynejde...někdy zase jenom skáče, nemůže to být pouze špatný kontakt někde? díky za ruchlou odpověd

Guest servisman
Odesláno

a co budíky spíše je chyba tam ,taky jsem musel proletovat jak otáčkoměr tak rychloměr,ono to skoro není vidět ale poskakující rychloměr mě vadil

Guest servisman
Odesláno

jj přesně tak do určité rychlosti třeba ukazoval pak přestal,vyslověně u budíku,jsou 3 tyčinky naletované v jednou byl studený spoj.Pod lupou to bylo i vidět

Guest servisman
Odesláno

nic na tom není jáměl budíky během jednoho dne asi 15x venku :D

Odesláno

ne rucicky nesundavej, musis tu desku proste silou vytahnout ven, tvari se, jako ze nejde ale jde ;) podeber ji z nekolika stran sroubovakem a sundas ji z tech trnu na kterych je nastrcena

Nicmene si myslim,ze tam tvoje chyba nebude, pokud nenacita ani pocitadlo km, tak proste neni signal od cidla na prevodovce, at uz je zavada elektronicka ( spatna elektronika v cidle, studeny spoj v cidle) nebo mechanicka - zmineny obrouseny nahon, ono ja to pri prvnim rozebrani taky zhodnotil, jakoze ozubene kolecko OK, zvlast kdyz bylo jeste trochu od oleje, ale bylo nepatrne obrousene a kdyz se trochu ohrala prevodovka, zaclo prokluzovat. Muze byt taky obrouseny protikus v tom domecku na diferencialu, jenze to uz se musi vyndat poloosa (vypustit prevodovy olej atd.) Nekdy taky byva strzeny ctyrhran uvnitr cidla, na ktery se nasazuje to ozubene kolecko, ono se sice pak toci, ale uvnitr cidla se pak netoci ten magnet, co dela impulsy

Ja meril draty, pajel, rozebiral asi tri mesice, dokonce jsem menil cidlo za jine, mel jsem ho venku asi 5krat, ale vzdy jsem vratil to same ozubene kolo nahonu a bylo mi to prd platny :D

[upravil dne 9/8/10 Ferry]

Guest servisman
Odesláno

budíků je povícero já je měl samostatně takže šel vyndat jeden po druhým,a dokonce co mi Ferry poslal tak byly drobet jiné měli kablék mezi budíkem a tištákem

tu je tachometr s kablíkem

[upravil dne 9/8/10 honza406]

Odesláno

Sorry že píšu tak pozdě....přítelkyně z mé bezmoci nebyla nadšená, tak za to vzala a deska byla venku :-P zjistil jsem že jak tam je našroubovaná propojka CDE nebo jak. Ta vedla k obvodu s tachometrem. Na DPS jsou k propojení dva plíšky, ty se mi zdáli docela daleko od sebe tak jsme je přihnul a prostrčil propojku. Odmastil zbylé propojky k motůrku a propájil. Čidlo jsem měl celé rozebrané a přišlo mi jak nové. Zatím jsem ujel 10km a bez problému indikuje..Zítra mě čeká 500km do Polska tak to bude rozhodující cesta.... buď to vyšlo nebo bude problém někde jinde.....ted ale zase řeším průser s podsvícením :-D nějak jsem tam pohnul s žárovkama a nesvítí mi půlka otáčkoměru a tachometru :-D musím to ještě pořešit..... zítra dám vědět jak to dopadlo

Odesláno

ty žárovky byly načatý a jak jsi hnul s budíkama, tak vlákénka popraskala, stalo se mi to úplně stejně, prostě je vyměň a máš klid :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...