Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opel-doživotní záruka


Haryk

Recommended Posts

V r. 1994 jsem dostal ve firmě funglovku MAZDU - záruka tehdy 100 000 km nebo 5 let, na karoserii 10 let. Ve skutečnosti ale většina oprav na záruku nešla (spotřební materiál) a když po třech letech začlo auto rezivět (konstrukčně blbě vyřešené, v těch místech rezly všechny dodávkové MAZDY), opět to nešlo na záruku, páč jsme neměli oraženou prohlídku kastle po 50 000 km a záruka byla na její PROREZIVĚNÍ - tedy díru v plechu. Tak jsme technikovi z MAZDY vysvětlili, že za 10 let běžně neprorezne ani Š 105 a ne zrovna nadšení odjeli.

Ať už to dělá Opel, Ford nebo Japonec vždycky půjde o reklamní tah pro jehož splnění bude potřeba dodržet tolik podmínek, že ve finále nikdo žádné plnění nedostane. Chápu to hlavně jako krok k podpoře návštěvy autorizovaných servisů té které značky, věřím, že to bude jedna z podmínek přiznání záruky (aspoň u MAZDY to tak bylo).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to tak nebylo.. Ono to tak je pořád... Na prorezivění karoserie dává i škodivka 10 let... Taky mi to po několika letech začalo kvést na obligátních místech. Vždy s tím něco udělali, ale to vydrží tak max na dva r. Ale k PROREZIVĚNÍ nedošlo. Podmínkou bylo pochopitelně i dodržení prohlídek, který se stejně platěj.

Jak píšou ostatní... je to jen REKLAMA... nic víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono uz i to, ze to bude podmienene pravidelnym servisom, je celkom nevyhoda ...

Dnes si dedko kupi Kiu, dostane 7 rocnu zaruku, najazdi na nej 5 tis. KM rocne, a zaruku 7 rokov mat chce ... Tak chodi 7 rokov do autorizaku, a plati nekrestanske prachy za garancne prehliadky ... Odhadom, tych 200 E tam raz rocne necha a meni mu 5 tis. KM olej atd ...

Po 7 letej a ujetych 35 tis. KM zisti, ze zadnou zavadu nemnel, jak by i mohl, pri takovych KM, ale nechal v servise minimalne 1400 Eur ...

Neviem, na zaruky moc neverim, podla mna staci na prve 2-3 roky a potom si to uz servisovat sam ... Alebo potom kupit mercedes so 6 rocnym full servisom :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...