Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

naklápění světel


mouchaj

Recommended Posts

Ahoj poteřbuju trošku poradit. Mám jen krátce 306 kombíka r.v.99 a nenaklápí se mi levý světlo. Prostříkala jsem konektor kontaktolem a drobet se to hýbe v porovnání s pravým jen nepatrně, tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo neměl podobný problém, resp. jestli je v háji servomotorek a nebo to má i jiný záludnosti, na který se podívat. Předem díky za rady :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak sa hýbe aspom trochu tak je chyba v motorčeku. Pomôže výmena ale nieje to lacná záležitosť.

Ak si kutil tak môžu byť tri závady motorčeka:

- vypadlo tiahlo s osadenia v parabole, prípadne je zohnuté od zlej montáže

- mechanická závada prevodov v motorčeku

- skorodovaná, poškodená alebo znečistená odporová dráha v motorčeku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak servomotorek to nedělá včera jsem měnila a stejně se světlo nenaklápí, nevíte čím by to mohlo být popř. jestli tam ještě není nejaký mezikus? když jsem to měla venku jsou ve světle jen dvě takový plastový pacičky a uprostřed je drážka do který zapadná osička s kuličkou na konci od servomotorku. Neměl jsteto někdo rozebraný? :myslim Netuším na co se zaměřit.

Jde o jednoduchý typ světla,čirý na žárovku H4, servomotorek má oválovou sběrnici a ve světle je i bllinkr. Sběrnice na světlo je hrantá s kovovým zajištěním.

Kdyby měl někdo tenhle typ světla k mání, koupila bych ho celý i se servomotorkem.

[upravil dne 23/8/10 mouchaj]

[upravil dne 23/8/10 mouchaj]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém s naklápěním světel vyřešen!

:roker

Dávám malou radu těm, kdo by měli podobný problém. Servomotorek fungoval, ale přesto se světla naklápěli jen mírně. Servomotorek se dá vyndat, aniž by jste museli vyndavat celé světlo, stačí s ním jen mírně pootočit směrem k blatníku cca o 45° a vytáhnout. Neodpojovat svorkovnici od serva, nechte ji zapojenou. Zapnout světla a nastavit na naklápění světel na 3, tím servo vyjede nejvíce. Zhasnout světla. Vyšroubovat kulatý kryt na žárovky a přitáhnout plastový držák se žárovkami, co nejvíce k otvoru a přidržet, zárověň nasadit servomotorek tak, aby se kuželka na konci zahákla za plastové pacičky a seděla na drážce. Pustíme plastový držák žárovek, zamáčkneme servo dovnitř a otočíme jím zpět do původní polohy. Tím to se servo samo dostane mezi platové packy a světlo se naklápí, jak má. Snad tento jednoduchý návod někomu pomůže. V knížce Jak ne to na 306 je jediná zmíňka o servu a to je ta, že je umístěné na světle, jak jej vyndat se nepíše a už vůbec ne jak jej nasadit zpátky tak, aby fungovalo.

[upravil dne 24/8/10 mouchaj]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam zase na svojom aute objav je mozne aby na 406 break SV 97r.bolo namontovany gyroskop?

bo ked stojim z akopca ale opacne a nastartujem automaticky sa rozsvietia svetla a vidim ako sa parobili zdvihnu klesnu a trochu zdivhnu. Ked sa potom rozbehne a uz stojim na rovine tak klesnu. Podotikam ze nastavenie mam aj z miesta vodica ale stim nic nerobim ani ho vlastne nepouzivam a to nemam xenony klasika H7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

comm: ne gyroskop, ale snímač výšky zadní nápravy. Jestli je snímač také na přední nápravě, to nevím.

I když - u Tvého vozidla se taková automatika asi nemontovala, spíš si tak elektronika \"houpne\", když dostane napětí (případně pokles napětí při startu).

[upravil dne 28.8.2010 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

comm toto iste robi aj mne! ked zapnem len parkovacky svetla sa same zvyhnu potom klesnu a daju sa do urcitej polohy ako to ma byt,ale nikdy pred tym mi to nerobilo :) asi zly kontakt na poistke. tak som to jednoducho odpojil :) musim vycistit kontakt na poistke a vsetko bude ok. 406 co viem tak nemam automaticky nastavitelne svetla.

mne sa to hybalo este ked som ani nenastartoval len zapol parkovacky a uz to behalo,sem tam ani nechcelo zastavit behali hore dole ako keby nevedely si nastavit vysku :) (blbost)!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mé 306 se světla samovolně pohybovala, tak jsem rozebral ty naklápěcí motorky. Je v nich plošňák s přepínačem, který slouží jako dojezd pro jednotlivé polohy světla a na něm byla voda. Náprava byla jednoduchá vyčistit, vysušit, stříknout WD a složit.

post-0-14109612497841_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P607Olda no nevedel som ako sa to vola tak preto som napisal gyroskop ale neva uz viem. Voda a necistoty tam niesu a pokles napetia mozem vylucit bo svetla sa zopnu az po nastartovani motora.

Martis ja ked zopnem prakovacky tak nic nerobia ale jakmile zopnem svetla tak uz sa naklapaju a robia to len ked stojim zkopca alebo opacne pripadne ked som nalozeny ale ked stojim na rovine tak nic. toto mi je zahada trochu. Vsetko som pozrel premeral aj pod zatazou ale nic som nezistit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fosil ja toto vylucujem co pises,lebo mne sa obe svetla hybu rovnako keby len jedno tak to chapem ze je problem v motorceku,tak by som jednoducho vymenil mam ch v garazi viac kusov :) ale ono sa hybali lave aj prave.

comm tak ja uz neviem co preco to tebe tak robi,to mi je trosku zahada,lebo 406 nemala tie automaticke naklapanie svetiel,zeby problem v ovladaci na nastavovanie svetiel??? skus odpojit a ci sa bude hybat aj tak,samozrejme ak chces :) ak by si chcel tak mam aj schemy na naklapanie svetiel ti ich mozem sem dat a si to mozes skontrolovat ak by ta to velmi zaujimalo alebo trapilo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u mna toto nerobi,lebo aj to bolo menene, :) a v druhom aute to nerobilo,neviem komu si napisal,ja mam problem v poistke uz nieco take som mal na aute a len zly kontkakt a bolo vsetko ok,ale stym sa mi nechce zaoberat,lebo som odpojl motorceky a vsetko je ok. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...