Capy Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 otázky zástavby nebo přestavby dílů z tohoto motoru z 307. do mi16. Funguje tento motor s řídící jednotkou samostaně bez dalších náležitostí z 307. Pokud ne měla by hlava s pístama pasovat do litinových 2,0 motů mi16 nebo 306 gti? Takto by šli jednoše a poměrně levně získat další koníky navíc. Nejlépe použitím částí motoru do staršího bloku s řídící jednotkou z 307. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinorak Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 zkus to prohledat http://forum.205gtidrivers.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Jenom obecně - určitě je jednodušší hodit celej motor. Nevím jak dalece sou kompatibilní novější motory se staršíma autama ale pokud by se jednalo o stejnou \"modelovou řadu\" motoru tak půjde třeba jen o to udělat si vlastní držáky motoru, nebo s jinýma silenblokama apod. Taky jde někdy přehodit starou elektroniku na novější motory (čídla apod.). Problém s mícháním bloku a hlavy je většinou totíž rozdíl v mazacích a chladících kanálkách. [upravil dne 23/7/2010 Fusion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capy Posted July 24, 2010 Author Share Posted July 24, 2010 jen mi to napadlo že když se to dělá tak to není třeba složitě vymýšlet. Právě ani nevím jestli modelová řada motorů je stejná když tenhle je značen jako EW10 a starší XU10. Asi se budu muset podívat pod kapotu místní 307cc která jej má Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fakir Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 Capy: pokud vím, tak bloky XU a EW jsou úplně jiné, takže hlava zaměnitelná nebude. Co se týče výměny celého motoru, v tom by problém být naopak neměl, snad jen kromě elektroniky, ale i to je řešitelné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts