Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Plavanie na ceste-\"kolaje\"


crazybiker

Recommended Posts

Nazdar chalani, mam jeden problem.Vcera som si nahodil na auto elektrony, a dnes ako som siel domov,som totorsku roztocil-120 max ma v zakrutach tie kolaje(vyjazdene useky) normalne hadzali.Je to normlane pri nizkoprofilovych pneu??? alebo mam tam nejaky problem???

MAm tam ted 195/50 R15

Viete mi v tom poradit? ci viac nafugnut, ci menej? ako to riesite???

Inac to sedi na cetse uz bohovsky, pred tym v kazdej zakrute pistali pneu, ale ted to je brutalne, len tie kolaje keby neboli :-S

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozry v akom stave sú guľové čapy spodné, vrchné, silentbloky ramien, poprípade bývajú na liatich diskoch (teraz neviem ako sa tomu nadáva) také nilonové ako keby vymedzovacie podložky na osi disku a tie môžu byť zlé. S tými podložkami si ešte ale počkaj na názor niekoho iného, lebo pri ich poškodení väčšinou hádže aj disk pri vyšších rýchlostiach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není kolo jako kolo. Když jsem auto koupil jel jsem po karlovarce domů a nemoh se to udržet na silnici v těch kolejích kola 6x15 et 20 195/50/15. hned letěli na prodej a nová 7x15 et15 195/50/15 a pohoda nic takového se neděje. Může být také možná příčina nevhodné rozměry disků a kol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dnes som siel, auto vyprazdnene-mal som este stare disky v kufri,lebo som to vymienal u frajerky (ona byva v cinziaku) tak som s tym behal tak v kufri, ono to je uz lepsie.... ovela lepsie.Ale mam vacsi problem, podla STK mi brzdy nebrzdia rovnomerne.. a to proc? ten rozdelovac-brzdovy valec pri posilnovaci mam vymenit ci???

inac este k tomu.... asi som mal moc tazky zadok a lahky predok, lebo ked tomu vytnem,podradim a dam plny plyn to robi zas, hadze sem tam...(ale len v kolajach)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nesúmernosť brzdenia ti môže robiť aj zahrdzavený valček alebo stará brzdová kvapalina.

S tým hádzaním a plávaním to budú asi spodné guľové čapy.

Ak si bol na STK (legálne a poctivo) tak ti technik musel povedať či nemáš nejakú vôlu na prednej náprave. Tam by som potom aj hľadal príčinu plávania auta.

[upravil dne 23/7/10 marko306]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na \"plavání\" auta mají vliv i tlumiče, to jen tak mimochodem;)

Nesouměrnost brzd zapříčiní zavzdušnění, přidření pístku nebo špatný zátěžák (pokud ho máš- na zadní nápravě).

Jinak nejen spodní čepy, ale i čepy řízení dokážou nepěkně rozhodit geometrii. A v jakym stavu máš silentbloky ramen? Mě špatný silentbloky ramene odrovnaly prakticky novou pneumatiku během čtyř měsíců (po vlítnutí do škarpy jsem na ně nekoukl a jezdil, dokud jsem si o dráty nepropíchl prst na ruce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj na stk mi povedal ze na spolujazdcovej strane je vola v cape(v dolnom cape) to aj vymenim akonahle budem mat nato cas...

a tie brzdy-kvapalina nova, zhrdzavene nei su valce.... raz ked sme este mali 1,6 405 nam pokazilo ten valec-co je pri posilnovaci- a brzdilo to tiez tak blbo ze predna soferova strana brzdila a zadna spolujazdcova a dalsie nebrzdili..... no oypatm sa este mechanika....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...