Mirrae24 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ahoj. Nemám čas nějak prohlížet celou aparaturu, tak jestli máte někdo nějaký typ, byl bych rád. Mám aparaturu zesilovač na subwoofer a mezi tím mám kapacitor. Takhle si jedu a najednou subwoofer přestal jít. Ovšem kabely jsou pospojované dobře, na kapacitoru také svítí napětí. Jen mi přijde, že dioda STATUS na zesilovači nesvítila červeně, ale zeleně, jistý si ovšem nejsem. Pojistky na zesilovači jsou ok. Jaký typ kdo máte? Mě napadá možná špatná kostra, nebo něco v zesíku odešlo :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
306-Kubik-S16 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 me se rozsvitila cervena dioda kdyz se moc zahral zesilovac a asi se prepnul do rezimu spanku nerbo nevim jak to nazvat po pul hodince zase svitila zelena dioda a hral jsem dal :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chip Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 stalo se mi že vypadl kablik prímo ze sub repra. myslim ze nejjednodussi je pockat. a pokud je kabeláž opravdu v poho tak pouzivam jednduchej rychlej test odpojim sub a jeden zadní repro a zkusim je zamenit a poznas co nefunguje. ale pokud se tim nechces zabyvat tak vydrz mozna se to opraví samo:aut uz se mi to nekolikrat povedlo:aut;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Režim spánku? Notak, dva dny tu nejsem a už takovéhle perly. Pokud se zesilovač přepnul do tohohle režimu, který se nazývá \"Protect\" a většinou se signalizuje červenou kontrolkou, je evidentně něco špatně. Buď přímo v zesilovači, nebo v reproduktoru. Těch příčin může být milion...jako běžnému uživateli Ti můžu poradit snad jen, abys zkontrolovat vodivé spojení od zesilovače k reproduktoru/subwooferu. Mohlo se třeba stát (jako píše kolega) že vypadnul kablík, dotknul se druhýho kablíku a ejhle, problém je na světě. Pokud uvedený postup nepomůže, je na 99% problém přímo v zesilovači. Jestli je ještě v záruce, tak ho reklamuj, jestli není, nemám problém ho opravit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
306-Kubik-S16 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 rikam co se stalo me tot vse nejsem odbornik abych to nazval tvejma nazvama !!! auto mi hralo od 9 vecer do 4 do rana a nekde kolem 2 rano se to proste preplo na cervenou diodu zesilovac byl hodne horkej a ja jako laik sem usoudil ze se prehral a prepnul se nebo vypnul tot vse ne kazdej je v tomhle odbornik jako ty ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Nemyslel jsem to ve zlém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urdemala Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 za dobrotu na žebrotu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F.I.K Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Když se zesilovač přehřeje, tak je normální, že se přepne do proteku ne? Ještě bych zkusil změřit napětí na vstupních napájecích kabelech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirrae24 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 No začíná mi víkend, juknu na to, jinak do teď nezačal hrát. Připomínáím, že kapacitor ukazuje normální napětí, jako vždy ukazoval a to 12-14. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirrae24 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Tak jsem teda na nic zvláštního nepřišel. Všechny kabely jsou pevně spojené, jak mají být, zkoušel jsem za ně lehce tahat a drží vše dobře. Nejspíš jsem oddělal zesilovač Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Pošli či dodej. Detekuju a případně opravím či upravím. Myslím, že stejně nepůjde o nic vážného. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirrae24 Posted July 24, 2010 Author Share Posted July 24, 2010 No dobrá, ale: - odkud jsi ? - jak dlouho by trvala a stála oprava (pokud máš tušení co by to mohlo být) ? Že bych za Tebou někdy v dohodnutou dobu zajel \"na otočku\". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 SZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts