dnbmikrak Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Peugeot 309 1.9 TD graffic Koukám tady na ostatni 309 a jenom slintám co je tu za krasavce 309 mam rok a půl od té doby co mám ridičák zdědil sem ji po matce a naprosto sem si jí zamiloval, rozhodl sem se že toho autíčka se prostě dobrovolně nikdy nezbavim :blablabla Na autě nové díly: -Kompletní výfuk od aci (před 8 mesíci, snad by měl ještě vydržět chvíly) -Kompletně dělány brzdy (aci,ve stejnou dobu jako výfuk) -Kompletně nová spojková sada(asi 4 mesíce tu starou sem odškvařil že se auto nechtělo ani pohnout cenna 3500) -Nová přední poloossa (1 rok-5000kč ) to je sice všechno pěěkné těd ale sepíšu co je potřeba vyměnit za nové výměna: -Silentbloky (brzo se na ně vrhnu) -Zadní náprava (to je kámen urázu už trochu vrže takže bud sehnat v lepším stavu nebo repase,prozatím přemejšlím že vyvrtám aspon mazničky na dojetí) -Levé dvěrě (kámoš po kalbě ránno při zajíždění mezi vrata se tam uplně netrefil ale nezlobim se na něj měl sem si tam zajet sám už je mám obědnané v barvě s elektrikou takže OK) -Kapota-po prvním vykoupání v myččce slezla barva (takže přemýšlim jak to vyřešit budu rád za návrhy ) -to je zatim vše nic jiného nezlobíí to zjistim až při servisní prohlídce... MOTOR: Motorizace 1990 najeto 215 tisíc (už jenom z duvodu ze pažout je rok výroby jako já tak mám pro něj slabost:mrk ) -1,9 Diesel s turbem 47kw(což moc neni) ,turbo kupodivu ještě funguje motor funguje krásně jenom trochu traktoří ale to u dieslu prý normální jinak nikdy mě nenechal ve stychu !!! VYBAVA: -během mesícě přidou dvěre v barvě s elektrikou všechny(do těd sem stahoval okynka manual ) ! -auto nemá posilovač řízení (a ani se na něj nechystám zbytečná věc aspon důveeřně poznám kdy auto ulítne v zatáččce preferuji svižnější jízdu to auto mě k tomu nutí..) -v zádu zatmavená skla s atestema.... to jě vše pažout je v nejzákladnější výbavě.... MAX:jinak taky abych zjistil jak na tom pažout je tak sme skoušely maximálku na směr praha-ruzině (ano je to hazardovaní se životem ale skoušely sme to DOBROVOLNE) takže prvni skouška bylo 160 km/h to bylo ještě se starou poloosou taakže už při 160 se klepal volant ze strany na stranu opravdu hnus....Po nové poloose sme v 4 naložených lidech jely 185km/h !!!(stve mě že sem si to nevyfotil nikdo tomu nechce veřit auto drželo ,, jedniný problém dělaly ty zatracene 13 kola takže v této rychlosti žádne manevry ale kvuli Tp tam nemuzu dat vetsi coz je jedina vec co me na aute sere !! během dneska hodim fotky to je prozatím asi vše [upravil dne 27/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 [upravil dne 27/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Pug je pěkný, ovšem ta motorizace se mi nezdá. 1.9 TD 47kW? Mezi náma, mě na zahradě stojí 1.9D a má taky 47 kW, turbo jsem nikde nenašel. A dvoulitr to taky nebude, ale 1905 ccm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3R3Z Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 co vím tak TDčka se dělaly buď 1.8 57kW a nebo 1.9 66kW, dávalo se to hlavně do 205 a 405... 309 v TDčku jsem ještě v životě neviděl (ale prý se jich taky pár vyrobilo)... ale 47kW na TD je blbost, myslím že to byl původně klasickej ropák a někdo dodělal turbo... samozřejmě v papírech to nezměnil Nahoď víc fotek EDIT: navíc píšeš že nemáš posilovač, no TDčka byly myslím vždy s posilovačem (kamošova 205 1.8TD i tatova 405SRDT obě posilovač mají) [upravil dne 21/7/10 N3R3Z] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 O jedný 309 s TD vim, je s tim motorem už přivezená z německa. Jen nevim jakej má výkon. Jo a má ramena přední nápravy jako GTi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 309 TD byly snad jen 1,8 ... někde mám knihu jak na to a tento motor tam je. Tato motorizace se asi v tuzexu neprodávala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenda 309 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Origo 309 s turbem je jen 1.8, jednu měl tuším medvěd, ale je fakt že je to hodně raritní záležitost. Pokud je to 1.9 s turbem tak je to nějká překopávka a ač traktory nemusím tak v 309tce bych si ten motor nechal líbit, s tím pak má co dělat i gtičko [upravil dne 21.7.2010 Jenda 309] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ona i obyčejná atmosféra nejela špatné, samozřejmě bez turbo efektu, předjíždění taky žádná sláva. Ideální cestovní rychlost je 70-80 (2000 otáček), je to motor na klidnou jízdu, který se pak odvděčí super spotřebou ... no i ted s HDI jezdím se stejnou spotřebou , tedy do pěti litrů. Ale skutečně by mě zajímalo, jak by nějakých 60kW hýbalo s 850 kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saliery Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 zdravim.....suhlasim s...MilanF1...mame tiež 1,9 D a ťahá celkom dobre......pokial niesme plne auto to už je dost poznať spotreba do chorvatska vychadzala okolo 5 litrov a to sme boli piati a plny kufor ....až niekedy zasterky škrkali o zem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ano, mel jsem 1,8 TD a motoricky to fakt jelo jak z praku, jen tech investic okolo bylo tak nejak vic nez zdravo. Ale i tak na ni rad vzpominam, momentalne jezdi nekde v Orlickych horach http://www.peugeot-club.com/foto.php?foto=club/jpg/824_8.jpg kdyz ji nekde potkate, vyridte ji, ze na ni myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3R3Z Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Medvěd: hezkej kousek ale moje srdce si získal karbec 1.4 sice to žere pomalu i děcka kolem cesty ale zase to dá na prdel i té 1.8TD Ale jezdit na spotřebu tak koupím 1.9D a jsem vysmátej (když něco novýho tak HDI) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 určite poznáváte tento ničiví nástroj http://yfrog.com/na26564121156317991115537j zde v celku rozdil spojky http://img716.imageshack.us/img716/525 jak řikám auto už se pak ani nehlo do servisu sme jely zhruba rychlosti 5 km/h a nekde mam fotku jak nas predjizdy tatra Jinak Další z důvodů proč sem si to auto oblíbil je ta nádherná spotřeba když člověk chce a nikam nepospichá tak jede krásně za těch 5l když na to šlapu max 7-8 to turbo je pred výfukovým potrubím a jak se tam dostalo to opravdu nevím a už ani asi nezjistím ale sem za něj rád kamarád automechanik mi řikal že prej se zapíná okolo 1500 nevím co je na tom pravdy [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] a jeste auto je dovezené z nemecka před 5 roky má přepsané viny... [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K3nny Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 66 kw dělá z 205 divy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riderRLM Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 moes spravit foto toho motoru ? Původně zaslal: dnbmikrak určite poznáváte tento ničiví nástroj http://yfrog.com/na26564121156317991115537j zde v celku rozdil spojky http://img716.imageshack.us/img716/525 jak řikám auto už se pak ani nehlo do servisu sme jely zhruba rychlosti 5 km/h a nekde mam fotku jak nas predjizdy tatra Jinak Další z důvodů proč sem si to auto oblíbil je ta nádherná spotřeba když člověk chce a nikam nepospichá tak jede krásně za těch 5l když na to šlapu max 7-8 to turbo je pred výfukovým potrubím a jak se tam dostalo to opravdu nevím a už ani asi nezjistím ale sem za něj rád kamarád automechanik mi řikal že prej se zapíná okolo 1500 nevím co je na tom pravdy [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] a jeste auto je dovezené z nemecka před 5 roky má přepsané viny... [upravil dne 22/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 samozrejme dneska ho trochu vyleštim a hned hodim foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 už mam fota ???mužu je sem hodit aby byly videt na foru ?????nebo pouze imageshack ????jeste sem se nedostal k zaplaceni clenskeho prispevku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY1 Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 kludne ich sem hod, s členským to nesúvisí... možeš aj priamo cez kolonku \"príloha\" alebo cez niektorý img server Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnbmikrak Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 Takže zde slibená fotka motoru ... [upravil dne 25/7/10 dnbmikrak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts