John_Ice Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Mohl jsem to možná napsat do vlákna MO,ale tam řešíte spíš jakej typ oleje tam šoupnout Každej řeší výměnu MO u naftáku,ale u benzínu nikdo.Kolik je interval u nich...na budíku mám totiž interval servisu 25 000km. To mám chápat,že je to i výměna oleje?a kolik se dává potom interval 30 000km?podle štítku co tam je nalepenej,by to odpovídalo,že s tím dotyčnej ujel ještě 5 000km než to prodal.Ale 30 000 se mi zdá až hodně dost km na výměnu. Nevím jak je to u těhlech ,,novejch,, motorů? U 106 (1,1 r.v.96)měním 10-15000km jak to zrovna vyjde a mám čas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 takže mě bylo zodpovězeno dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matuska Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ahoj. Mám na to takovýto názor: Pokud budeš dávat olej \"LONG LIFE\", interval 30 tis. km (nebo 2 roky) odpovídá deklarované životnosti oleje. Ale nevěřím tomu, že olej vydrží 30 tis. km bez zhoršení svých vlastností, a proto měním 1x ročně (cca 15 tis.km). Na LONG LIFE se nespoléhám. Pokud máš motor málo ojetý, tak je to asi fuk, ale nikdo nemá dlouholetou zkušenost, co dělá takovýto olej v motoru, který má už něco za sebou. [upravil dne 21.7.2010 Matuska] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 taky bych olej v motoru nenechal 30 tisíc, měním podobně jak Matuska--max 15 tisíc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts