Hamin Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Ahoj všem. Mám jeden problém se zamlžováním skel zvenku. Normálně za jízdy, při zapnuté klimě, se mi zvenku v místě výdechů větrání dělají dva jakoby orosené (zamlžené) fleky. Buď jsou větší, nebo menší - asi podle venkovní teploty. Když pustím stěrače, abych fleky setřel, tak se setřou, ale v zápětí se znovu objeví. Dnes když jsem jel, tak po vypnutí klimy, se začalo pomalu zamlžovat zvenku celé okno. Musel jsem pak pustit topení a teplý vzduch, aby se okno odrosilo, pak stěrače, ostřikovač a pak se opět vytvořily dva menší fleky jako vždy. Čím by to mohlo být ?? U žádného jiného auta, jsem toto nikdy neviděl. A to u auto s klimou i bez... Pro ukázku přikládám foto: [upravil dne 21/7/10 Hamin] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 No když pustíš klimu tak ji nenech foukat na sklo, ono studené sklo se v teple orosí, vzpomeň si na pivo vyndané z ledničky:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamin Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 To jo, ale proč jsem to na žádném jiném autě nikdy neviděl ? To by se pak takto musely rosit všem skla ne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 No zaleží na učinnosti klimatizace, a taky na tom jak moc chladíš vnitřek. Těžko říct, zaklad bude nefoukat zimu na sklo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamin Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Klima je manuální, ale neklimuju na nejvíce studené. Spíše to mám někde na půlce, nebo pomezí mezi chledem a teplem (přelom z modré do červené)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Existujuci Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Skus pozriet ci nemas prepnuty vnutorny okruh.(cirkulacie vzduchu). Inak mne to robi tiez,vtedy zapnem klimu na AUTO a po 10sekundach je OK. Treba dat fukanie len na celne sklo. Vtedy to zmizne hned. Radek Hurvajz ti radi pravy opak.No neviem.Ja len pisem zo svojej skusenosti a to tej ze ked zapnem klimu na Automatic zacne fukat najskor na celne sklo. Ale ked zapnem Automatic ked je auto cely den na slnku vtedy zacne fukat najskor na nohy. Preto som rad ze mam digit klimu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamin Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Vnitřní okruh zapnutý nemám a klima je manuální... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 To s vnútorným okruhom nemá zmysel, keďže sa zamlžuje zvonku. Podľa mňa je to spôsobené tým, že je príliš studené sklo a zvonku je teplo, teda opačne ako je v zime keď je studené sklo a teplo vnútri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Teoreticky by melo pomoct pridat do kapaliny ostrikovacu mydlo. To snizuje povrchovy napeti vody a drobny kapicky se slejou do jedny velky a ta nebude videt. V koupelne na zrcadle mejdlo proti zamlzeni funguje. [upravil dne 21/7/10 Benžík] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: AnotherOne To s vnútorným okruhom nemá zmysel, keďže sa zamlžuje zvonku. Podľa mňa je to spôsobené tým, že je príliš studené sklo a zvonku je teplo, teda opačne ako je v zime keď je studené sklo a teplo vnútri. taky si to myslím a že se ti to ještě nestalo--jsou ted vyjímečné teploty hned od rána... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamin Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 To jo no, ale pořád si kladu otázku, proč to tedy nedělá vám všem ? Teploty jsou všude podobný a fyzické zákony stejné... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shark734 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 HAMIN: ver tomu ze niesi sam komu to robi...kamaratova 307 robi to iste a ak si pamatam tak aj mne to robilo kym mi sla klima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamin Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 A když jsem klimu vypnul, tak tímto sajrajtem se mi pomalu začlo překrývat celé čelní okno.. Stěrače to vždy akorát setřely a za 5s to bylo znovu zpět... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Me se to taky trosku obcas udela. Tak 5 - 10 cm velky fleky, staci parkrat setrit + ostrikovac a zmizi a uz se neudelaji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 jojo přesně setřít a nikdy se mi to už neudělalo...na 406(2,1) ale taky jestli to není tím,že je to právě manual...v digi mě to nikdy neudělala...ale to bylo asi tím,jak jsem měl nastaveno proudění ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Mě to dělá taky občas když jsou ty parna. Pomůže mi když zvýším teplotu v autě. Stačí jen třeba o 1 stupeň. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apache Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 dělá mi to taky,stačí přidat teplo a nebo nefoukat na okno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Tak s tímhle jsem se nesetkal, klimu mám na \"ledního medvěda\" (tedy úplně na modrou) a foukání na okno a na nohy (nemám rád, když mi to fouká přímo do ksichtu) a se zamlžováním jsem se nesetkal. Ale kdyby mě to náhodou postihlo, vím, jak to vyřešit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 To že máš klimu úplně na modrou naznamená, že ti chladí stejně hodně jako někomu ikdyž ji má v polovině. [upravil dne 24/7/10 Laďa] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 S tím souhlasím, jenom je to asi 14 dní, co jsem ji nechal naplnit, takže by měla chladit nejlépe, jak jen dovede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts