justinbecher Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 zdravým,mám 2,2HDI 2001, pri rýchlosti nad 120km/h sa mi roztrasie auto, je to cítiť z prednej nápravy, dnes dokonca keď som jemne zatočil volantom(aj v pravo, aj v lavo) tak to aj pri 110km/h začalo nenormálne tancovať!!!(ako keby som mal povolené kolesá) neviete náhodou čo je to? už nemám nervy na hladanie závady- kolesá vyvážené (2x), geometria oboch náprav, výmena stabilizátorov a čapov oboch náprav, osústruženie brzdových kotúčov...dakujem veľmi pekne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 určitě vyměn kotouče za nové, soustružit na takovém autě opravdu né, to se dělalo na stodvacítkách, navíc ty kotouče se můžou ztenčit max. o jeden milimetr z každé strany... možná to nebude ono, ale zkusil bych je dát nové Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justinbecher Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 mal som tam nove kotúče - TRW, časom - po 40tis km sa zvlnili, tak som staré (osústružené) nahodil a to isté čaka \"nové\". s kotúčmi to nemá nič! (((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budhas Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Co silenbloky?Uložení nápravy?Uložení stabilizátoru?Ložiska?Vůle v řízení? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzila.01 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Osobně bych to viděl na vůli v řízení,řeším něco podobnýho a pegoti na tohle dost trpí.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.grif Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Podobně se mi chovala 607 old taky,vyměnil sem komplet řízení a bylo po závadě.takže bych to viděl na řízení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justinbecher Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 dal som si robiť geometriu (1.x) asi pred rokom a od vtedy mi tečie hydraolický olej cez semeringy na servo riadení pri tyči riadenia. totižto mi nastavovali aj volant ...mieru vôle tyče riadenia som skúšal, je tam cítit na volante malá vôla, ale že by to spôsobovalo až toto?? včera pri tiahlych zákrutách na dialnici sa auto rozkolísala až som sa zlakol.... martin.grif čo znamená vymeniť komplet riadenie?? repas s 2r zárukou stojí 230e...to zase spravím autu vianoce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.grif Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 měnil sem řízení,samozřejmě bez posilovače,ten na to nemá vliv.ale určo ti to budou dělat vůle na řízení jako mě, a to nejde nijak opravit,aspon mi to bylo tak řečeno,takže je výměna celého řízení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justinbecher Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 riadenie bez posilovača? to je ktorá časť, prepáč ža sa tak hlupo pýtam ale poznám len čerpadlo, posilňovač a tyč riadenia - volat...ktorá je to časť? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Původně zaslal: martin.grif měnil sem řízení,samozřejmě bez posilovače,ten na to nemá vliv.ale určo ti to budou dělat vůle na řízení jako mě, a to nejde nijak opravit,aspon mi to bylo tak řečeno,takže je výměna celého řízení řízení bez posilovače pro tvůj vůz neexistuje (jmenuje se to převodka řízení) a opravit v ní vůli opravdu nejde--jen vyměnit posilovač říkáš asi čerpadlu posilovače:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.grif Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 jj přesně tak myslím převodku řízení, nějak sem si nemohl vzpomenout jak se tomu říká.a posilovač sem myslel čerpadlo.tak si to poznal dobře.... jinak určitě tu bude ta převodka fakt na to peugeot dost trpí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tessicz Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Tak sem jel na dovcu cesta tam ok, ale pri ceste zptaky mi zacala desne vybrovat predni naprava dela to mezi 70 - 90 km/hod a dela to spis pri zaberu kdyz jedu treba z kopce tou rychlosti tak to neni citit. Nevite co to muze byt? Rozklepe se to vazne hodne a cim vic pridam je to vic citit, pri jinych rychlostech to nedela. Jinak je to 2.7 HDI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josse Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 ahoj. uz si riesil ten problem vybracie-/_? myslim ze mam ten isty problem. Jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brslen Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 a co vyvazeni kol? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josse Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 to som uz urobil 3 krat. kazdy krat inde..posledne vazenie troska pomohlo,ale u 110km/h trasie aj tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tessicz Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 byl sem u znameho mechanika, svezl se a koukal na to a rikal mi ze mam v haji vnitrni homo kloub na prave poloose. Tak sem zvedav kolik mne vyjde oprava nevyte nekdo nahodou kolik stoji poloosa repas na 2.7 HDI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justinbecher Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 no ja som to mal nastastie iba v pneu, cize investicia do nových , co ma velmi nemrzi lebo boli uz aj tak off, repas klbu stoji okolo 100€, mozes kupit aj druhy z buracky, ale ten stoji tolko isto...odporucam vsetkým kto ma problem s vibráciami aby najprv riesili jednoduche veci...mne stacilo nahodit zimne 16\" islo krásne...ako som zistil, staci aj jednoducha nerovnost na pneu, ja som mal v gume blato, pri vacsich rýchlostiach sposobovalo vibráciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josse Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 A kde robia repas_? takmer som si isty ze to bude ten homo klb. mam nabehane 350t.. inak vsetko slape v pohode;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts