Tango C8 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Zdravím kluci, nikde jsem nenašel nic na toto téma, tak se podělím o zkušenosti. Kdyby někde něco bylo, tak to tam prosím šoupnete. Takže můj problém je, tedy byl (alespoň doufám): Po dovolený, kde jsem používal auto každý den a z klimou naplno, jsem zjistil že mám vodu pod nohami u řidiče. Před tím jsme auto z klimou nepoužíval tak často, tak se to asi neprojevilo, nebo to odteklo postupně. Tak jsem rozebral podlahu u řidiče, bok středového tunelu od pedálů a koukám, jak de hadička, myslím od klimy, tak v místě podlahy je ta hadička ještě spojená z koncovkou, která de venku z auta na odtok kondenzátu. Na konci posledního dílu je to úplně ztenčené a bylo to zevnitř zadělané, ucpané, a tak se mi voda hezky pěkně krásně cpala do podlahy k řidiči přes spoj. Myslím, že by stačilo dat jeden kus hadičky od klímy, přes podlahu venku, odpadl by ten spoj, ale nic, asi soudruzi udělali chybu. Ju když jsem vytáhl tu hadičku, tak se vyvalila voda, jak nemohla odtékat. Ještě že je v podlaze vozu otvor (je tam taký uzávěr nebo co to je), odkud jsem tu vodu dostal ven. A bylo mi to divné, že pod autem je jenom malinká loužička, dřív tam bylo kolo jak prase. Takže řešení je každému jasné. Vysušit podlahu (jsou tam nějaké dráty asi tak cca 100ks:o), dám novou pěnovou vyplň (je pod tým kobercem), protože vysušit to bude problém a na dlouho, na koncovce odtoku jsem udělal větší díru a budu kontrolovat co se bude dít. Ještě že je teplo, alespoň to vyschne samo, teplem v autě. Dnes nebo zítra to nafotím, mám to ještě rozebrané aby to proschlo. Kluci, zkontrolujte si koncovku na odtok z klimy, aby se vám nestalo to co mně. Doufám že to bylo to, chvilku to bude asi smrdět, kým to vyschne:fnuk [upravil dne 21/7/10 Tango C8] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
btl.a Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Tak hlavně to foto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Obr. č 1 Foto již odstrojené plochy, myslím postup odstrojení není potřebné psát. Jestli jsem to zvládnul já , tak pro vás to bude brnkačka. Jináč pro info, ten tapec je připevněn nějakými bazmekmi, které třeba vyrvat a ten bazmek pod plynovým pedálem je šroubovací, tak pozor. Jináč plasty na tunelu a od dveří jsou jenom nasazené. Šipka ukazuje hadici na kondenzát, který de ven z auta. Pod hnedou plochou je ještě druhá část hadice, na přechod autem. Přesně tady mi to teklo do vozu. [upravil dne 21/7/10 Tango C8] [upravil dne 31/7/12 07:03 od Tango C8] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Obr. č 2 Foto plochy, která byla plná vody, no ne plná, ale tá pěna koberce podlahy byla plná vody. Víc viz. popis na fotce. Vrchní část pěny pod pedály jsem nepotřeboval měnit, jak je teplo, tak to hezky schne. Jenom tu tlustou spodní část jsem pro jistotu vyměnil. [upravil dne 21/7/10 Tango C8] [upravil dne 31/7/12 07:02 od Tango C8] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Obr. č.3 Hadice, vpravo je z obr. č. 1, vlevo je část pod hnedou plochou. Otvor jsem zvětšil. Foto nic moc:blicismajlik Teď teče vody jak z vola:o. [upravil dne 31/7/12 07:01 od Tango C8] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Obr č. 4 Pěna, kterou jsem vyměnil za novou. JE to část směrem k sedačce podél dveří. Je to zaoblené, protože od tunelu směrem pod sedačku řidiče de trubka pro větrání na nohy dozadu vozu. [upravil dne 21/7/10 Tango C8] [upravil dne 31/7/12 07:00 od Tango C8] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 21, 2010 Author Share Posted July 21, 2010 Tak, snad je to srozumitelné. Kdyby něco, tak dejte vědět, nějak to upravím. Ještě dnes to bude schnout a večer to poskládám a hotovo. Snad to byl první a poslední drobný problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaz Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 tos mel douru nebo ucpana koncovka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Původně zaslal: plaz tos mel douru nebo ucpana koncovka Ucpaná koncovka. Dost často jsem teď jezdil z klímou přes zaprášenou polňačku a taky jsem tam stál. Takže prach a bordel se hezky ukládal v koncovce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gymor Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Připojuji se. Stalo se mě to samé. Doporučuji každému preventivní kontrolu té koncovky. Ty starosti se sušením za to nestojí. Škoda, že to výrobce nevyřešil trochu víc přístupnější. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tango C8 Posted July 29, 2010 Author Share Posted July 29, 2010 Původně zaslal: Gymor Připojuji se. Stalo se mě to samé. Doporučuji každému preventivní kontrolu té koncovky. Ty starosti se sušením za to nestojí. Škoda, že to výrobce nevyřešil trochu víc přístupnější. Což, přístupné to je, jenom ten mezi kus je naprd, stačilo dát vcelku to hadičku, konec udělat normální a bylo by. No, ale asi je k tomu něco vedlo:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts