Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz z oblasti sociální


Pe.Tr

Recommended Posts

Píšu sem, tady totiž vždy dostávám jasné odpovědi a věcné názory.

O co jde.

Manželka k 10.2.2010 ukončila mateřskou a zároveň pracovní poměr .(nepracovala , byla doma s dětmi)

Protože v půli školního roku ji nikde nevemou malého kluka do školky , musela na pracák který ji přiznal po dobu prvních 3měsíců tuším 3300,- a následně tři měsíce 2700,- .(:blicismajlik)

Měl jsem za to že sociálka by měla doplatit zbytek do životního minima manželky.Ovšem nám stále tvrdí abychhom si došli na magistrát a zažádali o podporu v hmotne nouzi , což mě přijde jako nesmysl, jednak nouzi nemám , a jednak už je mě ted jasné že by nic nepřispěli , páč já mám plat vyšší než je republikový průměr , navíc máme 13tis hypoteku a 5 tis za uvěr ,splatky, měsíčně a už vidím ty kecy že mam upc za litr měsíčně apod.....

Ale o co mi jde konkrétně. Stát nemusí vyplácet minimální životní minimum? Nebo jak ? Nějak tomu prostě nerozumím . Na pracáku jsem nikdy nebyl takže nevím , ale moje představa je že když je životní minimum (ted me neberte za slovo, netušim kolik ted presne minimum je ) 5000,- tak pracak dá těch 3300 potažmo 2700 a socka doplatí zbytek .

Nebo jsem tak naivní ?

A to nemluvim že mám dvě děti ale to je ted vedlejší . Kua Až mě to hlo žlučí , makám od svých 16 let jak divej a mám našetříno pomalu hovno a kofolak si užívá a směje se mi když jdu rano do prace. - nic politiku sem tahat nebudu nechci a poprosim o to same vas , jen mě zkuste někdo vysvětlit co je špatně.

Díky za cokoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pe.Tre - domnivam se, ze Vas budou brat jako rodinu (celek) a protoze souctem Vasich prijmu JE prekroceno zivotni minimum stanovene pro rodinu, manzelku bys vlastne mel doplatit Ty. Jina situace je, pokud se partneri nevezmou, ale ziji na hromadce a na ruznych adresach - proto taky spousta mladych kasle na svatbu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže vydělávám na stat ,\"na děti\" , na manželku ,na cizí ,.....kurva to je tak motivující chodit do práce :D

Díky, už tomu rozumím, v podstatě ovšem víc nechápu jak může být republika rozdělena na levou a pravou část skoro v poměru 50:50 . Ale jak jsem psal výše , politiku tady nepsat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: peugeot09

Platí jednoduché pravidlo. \"Když na to nemám, tak si nepůjčuji\".

Ovšem tuto souvislost s tématem ani trošku nechápu.....copak psal že umírá hladem? Jen že mu přijde divný, že nepracující manželka dostane místo životního minima celkem směšnou trojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už tady psal Radek Hurvajz ,je to 1.5 násobek ŽM.Sečtou ti všechny co s tebou bydlí,sečtou ti všechny výdělky co máš(te) dohromady,pak vezmou základ ŽM a znás.ti to 1.5x to odečtou od těch výdělků,pokud máš auto,televizi,PC apod.,nemáš šanci z nich něco dostat.Něco podobnýho sem taky řešil nedávno,asi před rokem. Dcera už s náma nebydlí,jen syn a ten už je zletilej,takže když bude krize,musí přidávat do rodiny na bydlení .Nakonec nám vypočítal,že přesahujeme ŽM víc než 3.5x,takže semnou byl docela brzo hotovej,stahnul sem krovky a šel domu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, je to tak.Sečtou Vaše přijmy a pak Ti řeknou,že převyšuješ minimum. Tak to prostě je. No a ty slovíčka výše - opálený,kofolák atd.Proč rovnou nenapíšete cikán? A proč oni dostanou? To je přece jednoduché.protože z nich ten druhej nemaká,tak mu jim nemůžou sečíst příjem,když žádnej nemá a pak dostanou všechno -:)To je podstata problému,kterou nikdo nevidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...