Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vhodna velikost kol a ET...


Balci

Recommended Posts

Dobry den. Mam dotaz ohledne vhodnych kol. Chtel bych si dat na pazoutka 17\'\' kola ET 16, pneu 205/50. Ted mam orig. 16\" s pneu 205/55. Muze byt v necem problem? Treba v ET? Zhorsi se jizdni vlastnosti ci spotreba nebo rizeni? Bude to mnoho tvrdsi kdyz bude mensi profil nebo je to o gumach? Nebude vetsi napor na napravy,cepy, tyce nebo co to tam vsechno je? Jsem laik takze za kazdou radu predem dekuji.

[upravil dne 18.7.2010 Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pneumatika, okrem iného, čiastočne pruží a znížením profilu sa budú viacej prenášať rázy do podvozku. S tým súvisí i zvýšené opotrebenie podvozkovej časti.

A ET by si problém nemal mať lebo je rovnaké ale tie nové kolesá pôjdu niečo vyše centimetra bližšie ku karosérii. Ak tam máš málo miesta tak to môže byť problém.

Maro 27, je to v sekcii 307 tak na akého asi?

[upravil dne 18/7/10 pastorek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Balci

Hmm toho jsem se bal. A realne zkusenosti s tim nekdo nema? Je tu nekdo kdo ma nebo mel na 307 17\" 205/50 kola? Moc by mi to pomhlo. Nechci na ukor peknych kol mit horsi jizdni vlastnosti ci radiklane vetsi opotrebovani soucastek na napravach.

nemám je, ale v techničáku je že můžu mít 17\" kola s pneu 50 takže myslím že tady by problém nemněl být

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Balci: keby som chcel byť zlý, tak napíšem, že u 307-čky je úplne jedno aké máš kolesá lebo ten \"kvalitný\" podvozok sa rozbíja úplne rovnako a stále :D Myslím, že ak dáš takú pneu ako si popísal, bude to pekné a v pohode. Aj keď mne sa tie disky nepáčia a neviem si ich ani predstaviť na 307, ale to už je vec vkusu.

Okrem toho Maro 27 mal čiastočne pravdu. Ono je jasné, že sa jedná o P307, ale je celkom dôležité o akú motorizáciu sa jedná. Lebo napr. 80 Kw benzín má zapísané len 15 alebo 16, zato 80 Kw Hdi má 17 ako alternatívny rozmer, takže úplne v pohode

[upravil dne 18/7/10 omegascream]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já na mé 206 1,4HDi jezdil na 14\'\' a tuto sezonu jsem sehnal kola z 206RC je tam 205/40 R17\'\' co se tyče jizdních vlastností auto celkově líp drží na cestě ale je pravda že podvozek dostavá zápřah.ale čekal jsem že budu cítit každou nerovnost ale není to vůbec tak velký rozdíl.Jen semi trochu zvedla sposřeba a nepatrně je auto linější při rychlém rozjezdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna se o benzin 1.6, 80kW. V technicaku mam 15\" a jako alternativni rozmer 16\". Ale o to mi ani tak nejde. Na technickou muzu s orig. 16\" a pri normalni dopravni kontrole pochybuji ze si toho nekdo vsimne a kdyz uz tak stejne bude brd vedet co tam ma byt za kolo. Myslim ze se nejedna o zadny extrem. Kdyz vymenim 16\" s pneu 55 za 17\" s pneu 50 tak ve finale je velikost kola stejna ne? Bo je v druhem pripade vetsi o 2cm? No tak jako tak kolo se tam urcite vleze bez problemu. Jde mi jen o to zda nezhorsim jizdni vlastnosti ci neco jineho o cem nemam potuchy...Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bl@cker : Prosim te a jak se s tim jezdilo? Predpokladam ze na spotrebu to vliv nema. Co tvrdost? Je to hodne citit nebo s kvalitnima gumama pomalu nepoznam rozdil. Co opotrebovavani soucastek na napravach? Na vykonu to nebude negativne citit? Jinak cena samozrejme odpovida kvalite. Kdyz uz do toho pujdu tak radsi kvalitu a ne nejaky radoby elektrony za 2K ktery nikdy nevyvazim a po sezone je budu rovnat. Diky za odpoved...

[upravil dne 19.7.2010 Balci]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se tyce tech stranek co sem posilal. Nesmis se divat na rsw apod. Ale sou tam solidni dotz atd a to si myslim nejsou spatny kola. jinak ano bylo to o neco tvrdsi ale da se to prezit. Co se tyce opotrebeni naprav apod tak po 2 rokach bez problemu. Na spotrebu vliv zadny a nebo sem ho spise nepocitil takze zanedbatelny a to se tyce i vykonu.fotky s ET 15 nahodim az budu doma takze pocitam tak zitra odpoledne ci navecer.

[upravil dne 23/7/10 bl@cker]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...