Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neobvyklej problém se satelitem


Fusion

Recommended Posts

Pohledal sem internet a nenašel nic.

Sem sám v RD, televize je dole a satelit v 1. patře u balkónu. Signál furt vypadával, asi kvůli větvím, který sou v trajektorii tak sem do toho drbl a teď není signál žádnej.

Kdybych viděl na televizi tak je to v pohodě, v nastavení sem našel rozsah signálu v dB. Nechci to ale celý tahat nahoru.

Je na to nějakej fígl nebo mám počkat až někdo přijede? :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nechceš lézt s TV na střechu tak si kup, nebo půjč něco takovýho http://www.aukro.cz/item1151066693_mg_189_tester_signalu_satelitni_sattelite_finder.html jinak já to rěšil nedávno - potřeboval jsem změnit družici.... když jsem to rozdrbal zvolil jsem nejjednoduší způsob. zaměřil jsem přibližně podle: http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008010001 pak přes mobil doladil s klukem kterej byl u TV. Já měl navíc problém s tím, že když jsem v Setupu koukal na sílu a kvalitu signálu neobjevovalo se nic - signál prostě nebyl. Až pak jsem zjistil, že musím přepnout na konkrétní Transpondér ( jakýkoliv z těch co tam jsou ) a už to šlo ladit bezproblémů. Když jsem to měl na celou družici tak nic....

Mimochodem jaký máš průměr paraboly? Pokud máš někde větve... tak je 60-tka i na Astru dost málo a pak stací silnější déšť je problém. Tak možná bych to pořešil obojí...

[upravil dne 17/7/10 koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě teda optibox nepíská,ale to je celkem jedno.Já když jsem chtěl zkusit příjem z Intelsatu 1002,tak jsem si tady www.dishpointer.com nechal ukázat kam to nasměrovat,našel jsem si nějaké záchytné body,jako např barák na konci ulice přes který by to mělo směřovat atd. a pak jsem to od oka nasměroval a šlo to.Napoprvé jsem to dostal na nějakých 60%.Víc už jsem to nedolaďoval,protože to bylo fakt jen na zkoušku,pak jsem to otočil zpátky na Astru.Jinak v tom dispointeru napíšeš do horního řádku adresu včetně čísla domu a pod tím pak vybereš satelit na který se chceš natočit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...