Fusion Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Pohledal sem internet a nenašel nic. Sem sám v RD, televize je dole a satelit v 1. patře u balkónu. Signál furt vypadával, asi kvůli větvím, který sou v trajektorii tak sem do toho drbl a teď není signál žádnej. Kdybych viděl na televizi tak je to v pohodě, v nastavení sem našel rozsah signálu v dB. Nechci to ale celý tahat nahoru. Je na to nějakej fígl nebo mám počkat až někdo přijede? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Třeba něco takovýho - http://satelity.nej-ceny.cz/24782/meric-urovne-satelitniho-signalu-950-2250mhz.html Ale ja třeba vždycky si někoho k tomu vezmu, mam vysilačky PMR a nastavime to podle ukazatele na TV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MACI Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 My jsme nedavno montovali satelit na strechu, jen od oka jsme ho nastavili na Astru, a podarilo se nam docela dobre trefit signal. A pak jsme podle sily signalu na TV doladili na max. Jeden byl na strese a druhy u TV a pres telefon jsme se navigovali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fakir Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Tak tak... pokud nemáš nějakou malou přenosnou telku, na kterou bys na balkóně koukal, tak to je práce pro dva lidi - jeden kouká a kibicuje, druhej točí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Počkám na nějakýho kormidelníka. Zkoušel sem dát hlasitost na plno ale nechytil sem, neměl sem na to hrabat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Pokud nechceš lézt s TV na střechu tak si kup, nebo půjč něco takovýho http://www.aukro.cz/item1151066693_mg_189_tester_signalu_satelitni_sattelite_finder.html jinak já to rěšil nedávno - potřeboval jsem změnit družici.... když jsem to rozdrbal zvolil jsem nejjednoduší způsob. zaměřil jsem přibližně podle: http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008010001 pak přes mobil doladil s klukem kterej byl u TV. Já měl navíc problém s tím, že když jsem v Setupu koukal na sílu a kvalitu signálu neobjevovalo se nic - signál prostě nebyl. Až pak jsem zjistil, že musím přepnout na konkrétní Transpondér ( jakýkoliv z těch co tam jsou ) a už to šlo ladit bezproblémů. Když jsem to měl na celou družici tak nic.... Mimochodem jaký máš průměr paraboly? Pokud máš někde větve... tak je 60-tka i na Astru dost málo a pak stací silnější déšť je problém. Tak možná bych to pořešil obojí... [upravil dne 17/7/10 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Může to být kolem metru, ale bouřky a ty větve (2-3 metry od paraboly) dělají problémy. Mám to nastavený na transpondér a Astra 23,5. Ten odkaz s mapkou je supr, díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chepp Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 pokud chces mam v praci merak... tak bych ti to mohl popripade zamerit... to neni problem, otazka 10min.... jen miti cestu do brna.,. ale je to kusok.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Děkuju, ale zítra přijede bratr tak bude hlásat Škoda, že přímo menu nemá něco jako parkovací senzor, že by to nějak pískalo podle síly sígnálu [upravil dne 17/7/2010 Fusion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olda Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Tam nemáš pípání,mě satelit normálně pípá podle intenzity signálu,dostal jsem se až na 99% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Mě to taky píská... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Fakt? Krabice je Technisat, najedu do Menu, Kanálové vyhledávání, Transpondér a tam mám zobrazení intenzity signálu ale nic nepíská. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chepp Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 njn.. vetsina jich ale fakt piska od dreamu po inetboxy optiboxy apodobne. snad se podari vse ok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lape Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 No mě teda optibox nepíská,ale to je celkem jedno.Já když jsem chtěl zkusit příjem z Intelsatu 1002,tak jsem si tady www.dishpointer.com nechal ukázat kam to nasměrovat,našel jsem si nějaké záchytné body,jako např barák na konci ulice přes který by to mělo směřovat atd. a pak jsem to od oka nasměroval a šlo to.Napoprvé jsem to dostal na nějakých 60%.Víc už jsem to nedolaďoval,protože to bylo fakt jen na zkoušku,pak jsem to otočil zpátky na Astru.Jinak v tom dispointeru napíšeš do horního řádku adresu včetně čísla domu a pod tím pak vybereš satelit na který se chceš natočit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts