Jump to content

P306 HDI: pedál spojky na podlaze, pak se vrátil

MilanF1
 Share

Recommended Posts

Jel jsem tedka z Prahy (Černý most -> D11 17km) a při nájezdu na dálnici na černáku jsem chtěl zařadit z trojky na čtyřku, ale zůstal mi pedál na podlaze a ozvalo se lupnutí, prasknutí ... no co bych na černáku vymejšlel, pokusím se alespon co nejvíce přiblížit domovu. Čtyřku se mi tam podařilo dát a jel jsem na ní celou dobu po dálnici. Když jsem sjížděl, tak s meziplynem jsem tam dal trojku, povedlo se. Pak asi po 200 metrech mi pedál vyskočil zpátky! No tak jsem spojku zkusil a OK. Zabírá stejně, neklouže, vše jako dosud.

Na černáku jsem si myslel, že mi prasklo spojkové lanko, ale tak tomu není, když není jde. Navíc vyšlápnutá být nemohla /ač byl pedál na podlaze/, protože pak by auto nejelo vůbec. Zrovna dneska jsem byl AK a nyní jsem koukal na spojková lanka a stojí okolo 1000 Kč :nevim, ale které zvolit? U Starline jsou různé délky ... http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;22058;205231;590776;590777;1581382|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|

Nemůže to třeba být čidlem na spojce ... jinak já už nevím. Poraďte mi prosím někdo. Auto má 243tkm a spojka bude asi originální (zabírá skoro nahoře).

Edit: za 40 minut potřebuji opět do Prahy (jenom do Měcholup, pojedu přes újezd a dubeč ... mám to riskovat? Bohužel v jiném autě klimu nemáme :-(.

[upravil dne 16/7/10 MilanF1]

ozzy: z tátou jsme to potom zkoumali a lanko se normálně pohyboval, alespon to říkal (já šlapal :D), takže tam bude. Už jsme začali koketovat s myšlenkou, zda není stejné, jako na P309 ... ale dle katalogu AK není ...

Díky, takže v AK http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;22058;205231;590776;590777;1581382|CMSCT=Branches|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=1235858|PDPID=1235858|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0| za 1200 Kč - sleva P-C ;)

Zítra ho asi vyndám a kouknu na to, zda se to nedá \"domo-robo\" opravit, pokud ne, v pondělí ho v AK koupím, zrovna zase budu ve Vysočanech :D

Ozzy: kod odpovídá, jenom ta délka je v AK o něco větší ...

Jo a do Měcholup jsem se nevydal. Jel jsem ještě pro tátu (jeli jsme se podívat na nějakýho partnera), vedle do vesnice jsem dojel, ale pak už ne, pedál zůstal viset a já se zařazenou jedničkou. Tak jsme si do toho horka museli vzít černýho pinďu 205. Ted jsem jel zase domů (asi 5 km) a spojka hodila, jenom to tam skřípe, zítra asi bude rozborka sborka ;)

Tak jsme to rozebrali, airbox a baterka museli ven, docela porod dostat to lanko ven. Nakonec se to povedlo a žádné zjevné poškození tam není, lanko jde volně, mázli jsme ho a dali zpátky. Udělali jsme si ještě manuální štelung pomocí matičky /spojka zabírá níže/. Ale už jsem udělal objednávku v AK na originál ATE.

Myslíš tím plastem za pedálem v interiéru? Ten jsme měli venku a vypadal dobře. Teď je vše na autě, byli jsme to projet a vše OK, zatím. Já jdu tedy ještě na to kouknout.