Eon Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Zdravím pánové, už jsi lámu delší dobou hlavu nad tímto problémem. Když u měho Peugeota 206 podřazuju, hlavně z 4 na 3 a z 3 na 2 ozve se kovové lupnutí,(i několikrát za sebou-hlavně u dvojky) zvuk je, jako kdyby se srazili olověné kuličky, říkám si, jestli to nemůžou dělat homokineťáky, ale když je zkouším tak vůli nemají. Dá se nějak zjistit vůle vnitřních kloubů, aniž by se musela sundávat poloosa?? Nebo nemáte s tímto někdo zkušenost co by to mohlo být? Když řadím nahoru, nedělá to. Mám takovou myšlenku, že při tom podřazovaní se vymezí vůle v těch kloubech (a když je velká zacvaká to) ale nemělo by to dělat i při řazení nahoru? Nechci zbytečně koupit poloosu a zjistit, že to nebylo ono. Děkuji za rady. [upravil dne 20/12/12 15:51 od Eon] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parlament Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 ..tak presne toto by aj mňa zaujímalo..mám identické príznaky.Pred týždňom som bol na STK a všetko v norme.Ešte predtým som s tým bol v servise,myslel som,že to budú čapy,kosti,atď.Nič podozrivé neobjavili.Jazdím s tým už asi 30t km,na zvukový prejav sa to nezhoršuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parlament Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Priatelia,nikto nič? Povedal by som,že tento problém bude mať viac peugeotov.Skúste aspoň naviesť na čo sa zamerať.Dík. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyslik21 Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Peugeot 206, 2.0 S16 Ten samý problém, ze 4 a 3 trochu a ze 3 na 2 o trochu více lupe. Zjistil jsem že když se podřazuje s meziplynem a otáčky jdou s puštěním spojky dolů nebo téměř zůstanou tak se zvuk neobjeví. Jenom když nechám při podřazování otáčky spadnout a při pouštění spojky jdou nahoru, pak je tam téměř pokaždé. Teoreticky, co všechno by to mohlo být? Zprvu jsem si říkal zda to není převodovka ale na řazení to nemá vliv, řadí skvěle bez zádrhelu či zvuku a klapání se objevuje až při pouštění spojky kdy jdou hřídele do záběru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eon Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 Já už jsem přišel čím to u mne je. Nefunguje mi druhá lambda a střílí mi to občas do výfuku. Zatím jsem to nevyměňoval, protože si nejsem stoprocetně jistý, jestli druhá lambda na to má až takový vliv. Na origo dia totiž neukazuje žádný problém, jen nefungující 2 lambda sondu. Edit: Třeba někdo pomůže svými vědomostmi, čím by to ještě mohlo být. Nebo jak moc má na funkci motoru a řízení směsi 2 lambda.. [upravil dne 20/12/12 15:50 od Eon] [upravil dne 20/12/12 15:52 od Eon] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veka_GTi-6 Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 pokud se nemylim tak druha lambda tam je hlavne aby davala informace o funkci katalyzatoru, jestli neni mrtvy, jedna se o diagnostickou sondu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyslik21 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Přesně tak, druhá lambda slouží podle toho co vím pouze ke kontrole katalyzátoru podle porovnání údajů spolu s první lambdou. Střílení do výfuku mě už napadlo také, nemohlo by to způsobovat špatné prohoření směsi ve válci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buboman Posted December 22, 2012 Share Posted December 22, 2012 Taky mi to se standartním výfukem občas při podřazování střelilo decentně do výfuku. Především když se po puštění spojky dostávaly otáčky motoru nahorů. Nijak jsem to neřešil. Mám za to, že se jedná přechodový děj, trochu směsi se nespálí ve válci a shoří ve výfuku, nic neobvyklého. S instalací svodů a průchozího výfuku se to děje mhohem častěji a mnohem hlasitější to je, má to lepší výplach. Jen bych možná doporučil zkontrolovat těsnost výfuku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyslik21 Posted December 22, 2012 Share Posted December 22, 2012 Mám právě podezdření že se sportovním podvozkem na kterém to běhá vzala majtelka někde díru a ve výfuku bude menší trhlina, je slyšet více zpod řidiče, brzy se bude opravovat tak dám vedět jestli se zvuk alespoň ztišil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts