Catherine Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Ahoj, můžete mi někdo poradit, co dělat se slabým výkonem? Nechávala jsem si odstranit FAP, ale stále je to líný...diagnostika neukazuje žádnou závadu a ani to nic nehlásí... Jedná se o 2.0 HDI 79kw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Chová se auto mimo slabého výkonu jinak? Např. jestli kouří atd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOHii Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Zkusil bych vyčisit podtlaky ovládající turbo a EGR, možná proměřit váhu vzduchu, či pokud máš možnost, prohodit za jinou a vyzkoušet... [upravil dne 15/7/2010 GOHii] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Tip motoru RHS a najeto vic nez 120 ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 16, 2010 Author Share Posted July 16, 2010 Tomáš: nekouří, jen nejde přes 3tis. otáček a připadá mi, že je motor i míň hlučný.. GOHii: ok, dnes jde na servis, tak jim to řeknu, díky :-) straki007: nevím, co je zkratka RHS? Jinak má najeto 114.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegg Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 rhs je zkratka označení motoru, máš to TP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 16, 2010 Author Share Posted July 16, 2010 jj, tak je to RHS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweetyboy Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 jak ti to dopadlo v tom servisu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Tak jeste nejake moznosti Vycistit - vymenit vahu vzduchu. Odpojit hadicku z podtlaku na klapce pred sacim potrubim. A otazka na tebe------Kolik si platila za odstraneni FAP a kde to delali??? Sikovny mechanik ma zavadu zjistenu raz dva tri pres diag na zkusebne jizde. Kdyz sedi vsechny parametry pocas jizdy tak na 90%spatne odstraneny FAP a motor kvuli bezpcnosti nepusti nad 3000ot/m [upravil dne 26.7.2010 straki007] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Tak nakonec byla přepálená hadička, kterou šel vzduch do turba. Už to jezdí v poho, jen občas při rozjíždění je znát, že se to chvíli nechce chytnout. Jen mi zase začalo svítit antipolution fault, přiotm když vyndavali FAP, říkali, že to už svítit nebude, takže budu muset znovu na diagnostiku.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 straki007: odstranění FAP mi dělali v Kladně, firma powertec, stálo to 6600kč... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ado7980 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Chlapy vedeli by ste mi poradit najlepsie nafotit ktore su tie podtlakove hadicky turba a EGR ventilu? Chcel by som ich precistit ale neviem ktore su to a ci je k nim pristup. A este jedna otazocka, treba precistit niekedy aj intercooler? nezanáša sa aj ten ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 hm.Hadicka nebo hadice?? Ale to je asi jedno. Na diag jed nezavazne do jineho servisu.U tech firem je velke podezreni ze ten FAP neudelaji korektne v softwaru.ted jsem resil tri pripady. Nech si z diag vytisknout chyby ktere tam byli a napis to sem na sklo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Původně zaslal: ado7980 Chlapy vedeli by ste mi poradit najlepsie nafotit ktore su tie podtlakove hadicky turba a EGR ventilu? Chcel by som ich precistit ale neviem ktore su to a ci je k nim pristup. A este jedna otazocka, treba precistit niekedy aj intercooler? nezanáša sa aj ten ??? IC se samozrejme zanasi ale olejem z turba.samozrejme vycisteni pomuze. co se tyce hadicek,tak kdyz to chces cistit tak nejlepe vsechny.Ale vyznam to moc nema.Tam se nemaji cim ucpat. Maximalne jedna rada.Jak je T hadicek u podtlakove pumpy tak tam si vem 1mm vrtak a zvetsi dirky v tom plastu. To same muzes udelat u posilovace brzd.Tam je to T taky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Byla to taková delší úzká hadička;) Ty chyby mi tiskli před vyndáním FAP přímo tam, potom to vytiskli po odstranění a chyba tam žádná nebyla. Původně to hlásilo : systém aditivace, filtr částic, regulátor tlaku turbo.. Tak to jsem teď zvědavá, co tam najdou zase teď.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 A pojedes opet na diag tam?? Jo takze hadicka pro ovladani turba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 JJ, to je přesně ta:) nejdřív pojedu tam, aby to udělali v ceně, pak uvidím... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Tak pockame na vysledek... Jeste mne napada.Nesviti ABS-ESP?? [upravil dne 27.7.2010 straki007] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Nn, to nesvítí...Většinou když mi začlo svítit to ant.fault, samo po cca 3. nastartování zhaslo,takže asi máš pravdu, že to odstranění FAPu udělali blbě softwarově.. No uvidíme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Jasne.Mozna to bude neco jine.Kdyz tak pak napis SZ.Jsem z CV a do Kladna jezdim casto,takze neni problem pomoct. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts