Fenix963 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Dobrý den, Mam Peugeot 405 SRi a po precitani par tem na fore som sa dozvedel ze 405-ky maju multifunkčny budik (nizsie na foto) , ktory by mal ukazovat hladinu oleja a pocas jazdy by mal ukazovat teplotu oleja. Na mojom Peugeote to ukazovalo iba hladinu a pocas jazdy bola rucicka spadnuta dole. Preto som sa vcera pozeral a na olejovej vani som nieco nasiel (taktiez nizsie na foto - vyznacene cervenou) malo by to byt cidlo na meranie teploty motora . No je nezapojene a preto by som potreboval radu alebo navod ako to zapojit. Za rady a odpovede vopred DAKUJEM . (Prepacte ale som tu novy ... ) fotografie : 1. (asi) cidlo na olejovej vani : http://img339.imageshack.us/i/p14071012472.jpg/ 2. budik, ktory by to mal znazornovat (ten maly uplne vpravo ) : http://img408.imageshack.us/i/dsc00037px.jpg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Ahoj, to co máš na olejový vaně je skutečně čidlo teploty oleje. Jenže je nezapojený, protože tvoje budíky neumí údaj o teplotě oleje ukázat. Pokud vim, tak teplotu oleje ukazovali jenom verze Mi16. Aby jsi tuhle funkci rozchodil, potřebuješ natáhnout drát od čidla k přístrojovce a vyměnit budíky za budíky, který mají na teplotu oleje stupnici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenix963 Posted July 15, 2010 Author Share Posted July 15, 2010 ...takze ten multifunkcny budik to je somarina ??? pretoze tu na fore sa to uz riesilo a ze vraj to ukazuje aj teplotu oleja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazybiker Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Nazdar, tiez by ma zaujimala toto, ted mam budiky z mi16,ale motor som uz vyhodil, no ale pred tym mi tiez nebol zapojeny ten budik/ teplota oleja, moc by ma to ani netrapilo,ale bol by som zvedavy,ci aj ten stav/hladina oleja sa tiez tak lahko zapoji?? len kablik potiahnem a to je vse?? ziadny chip nic viac??? za odpoved vopred diks... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vildapl Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Budík úplně vpravo uakzuje před nastartováním množství oleje (svítí bílý pruh pod stupnicí), po nastartování to ukazuje teplotu oleje. Pokud startuješ chvilku po chcípnutí tak to množství neukazuje, protože olej nestihne stéct do vany a ukazovalo by to málo oleje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Fenix: Na tvym obrázku ten budík umí jenom množství oleje (informativně, přesný to není). Na obrázku od Mefa budík před startem ukáže množství a po nastartování teplotu oleje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Původně zaslal: Mef ... protože tvoje budíky neumí údaj o teplotě oleje ukázat. Pokud vim, tak teplotu oleje ukazovali jenom verze Mi16.... To nebude asi úplne správna informácia. Čidlo teploty oleja je i na schéme k motorom XU52C (1,6) a XU92C (1,9 8V) ktoré sa isto nemontovali do MI16 a pochybujem že mali z nej prístrojovku. Na 1,9 SRi som mal takú prístrojovku ako vložil obrázok, bolo tam čidlo i kábel. Bohužiaľ neviem potrvdiť že to i fungovalo lebo kábel bol zničený a nikdy som sa nedostal k oprave. Od čidla ide kábel priamo na prístrojovku. Ak si dobre pamätám tak bol sivý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts