Hradec Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Dnes po práci jsem jel na Shellku se svou 407 2.0HDI natankovat. A jelikož máme rodině ještě benzíňáka tak po 1,5l koukam že tankuju benzín. Rychle sem to utíp a na základě rady mého servisáka jsem dotankoval do plný (56l) naftu. Myslíte že by to mohlo mít nějaké následky? Asi budu každý den radši dotankovávat V-Power diesel nebo Vervu abych ten poměr benzínu ještě snížil. Vím že HDI jsou háklivá už na špatnou naftu tak doufám že to neudělá nějakou neplechu..: Díky za rady a komentáře. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrrius Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 pri tomto pomeru(benz./nafta) nemej obavu... [upravil dne 13/7/10 syrrius206] [upravil dne 13/7/10 syrrius206] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolly1010 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Já myslím, že můžeš bejt v klidu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Pokud jsi to naředil plnou nádrží, tak by to mělo být v pohodě . Viděl jsem jeden test Tuaregu v poušti a docházela jim nafta a pumpa nikde ... tak od \"domorodce\" vzali 20 litrů benzínu a nic se nestalo - ale chápu, že to je VW, nikoli PSA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChodeC Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 V Řecku mi tam místní indián taky narval benzín, cca 8litrů. Dotankoval jsem dalších 55l nafty do plna a nic se nestalo. S 1,5l bych vážně neměl obavy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Původně zaslal: dolly1010 Já myslím, že můžeš bejt v klidu Myslíš správně, tak malé množství se neprojeví a jestli tankuje V-POWER včetně aditiva tak nebude mít problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Pro jistotu bych dal dvojitou dávku aditiva do nafty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olda Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 švagrová natankovala do zánovní grand Vitary 35 l benzínu,volala do Suzuki,kde jí řekli,ať dotankuje naftu do plný a pořád dotankovávaj,že se nic moc neděje.Už je to dva roky,co se to stalo a nezanechalo to žádný následky,takže ten ždibec,co jsi tam cmrndnul s motorem nemůže fakt nic udělat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXI.60 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Nenajvíš bude auto lépe startovat v tomto poměru nafty k benzínu.Když jsem měl dízlovou Fiestu,tak jsem na Zimu dával dva litry benzínu do plné nádrže nafty a v Zimě startovala perfektně.Já vím byl to starý obyčejný diesel.Jinak můj názor je,že pokud jsi to rozředil,tak se nic neděje:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Tak obráceně to udělat nejde (do benzinu naftu) - kvůli hrdlu pistole. Z čehož mi plyne, že diesel benzin sežere lépe než kdyby to bylo obráceně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegg Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 do hyundaje dáváme na nádrž nafty litr a půl benzínu, takže no stres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts