Jump to content

Benzín v naftě

Hradec
 Share

Recommended Posts

Dnes po práci jsem jel na Shellku se svou 407 2.0HDI natankovat. A jelikož máme rodině ještě benzíňáka tak po 1,5l koukam že tankuju benzín. Rychle sem to utíp a na základě rady mého servisáka jsem dotankoval do plný (56l) naftu. Myslíte že by to mohlo mít nějaké následky? Asi budu každý den radši dotankovávat V-Power diesel nebo Vervu abych ten poměr benzínu ještě snížil. Vím že HDI jsou háklivá už na špatnou naftu tak doufám že to neudělá nějakou neplechu..:bojim:

Díky za rady a komentáře.

Pokud jsi to naředil plnou nádrží, tak by to mělo být v pohodě ;). Viděl jsem jeden test Tuaregu v poušti a docházela jim nafta a pumpa nikde ... tak od \"domorodce\" vzali 20 litrů benzínu a nic se nestalo :) - ale chápu, že to je VW, nikoli PSA ;)

Původně zaslal: dolly1010

Já myslím, že můžeš bejt v klidu ;)

Myslíš správně, tak malé množství se neprojeví a jestli tankuje V-POWER včetně aditiva tak nebude mít problém.

švagrová natankovala do zánovní grand Vitary 35 l benzínu,volala do Suzuki,kde jí řekli,ať dotankuje naftu do plný a pořád dotankovávaj,že se nic moc neděje.Už je to dva roky,co se to stalo a nezanechalo to žádný následky,takže ten ždibec,co jsi tam cmrndnul s motorem nemůže fakt nic udělat.

Nenajvíš bude auto lépe startovat v tomto poměru nafty k benzínu.Když jsem měl dízlovou Fiestu,tak jsem na Zimu dával dva litry benzínu do plné nádrže nafty a v Zimě startovala perfektně.Já vím byl to starý obyčejný diesel.Jinak můj názor je,že pokud jsi to rozředil,tak se nic neděje:papa