MiCHi Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 zdravím, potýkám se s přehříváním vody (100 - 110C), pokud jedu po dálnici nebo do táhlýho kopce (například výjezd z ČB na Lišov - kdo zná) a nevím na co kouknout. - termostat - nový - chladič - nový - vodu nikde nevidím (v oleji, nebo že by někde tekla) - vody je dost poradíte na co mrknout? pokud otevřu topení naplno tak teplota sleze na těch 90C. předem díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Já bych řekl, že to není pořádně odvzdušněný. A spíná se ti vůbec větrák? Měl by kolem 92°, je to dost slyšet. Mě ale taky stoupla teplota v těchto vedrech. 140 na dálnici nebo popojíždění ve městě = rafika mezi půlkou a 3/4. ale 100-110 je moc. Když je venku 25° tak se při jízdě sotva dostanu k půlce. [upravil dne 13/7/2010 Fusion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiCHi Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 vetrak sepina, to je v cajku, kdyby ne, tak asi stojim kazdych 15 minut na ceste z prace tech 110 tam dostanu ted kdyz jsou vedra, kdyz je venku tech 25 tak se dostavam max na 100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riderRLM Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 tak to bude zavzdusne dako alebo co... ked ti spina aj vrtulky... mne ix nespina vobec a nezohrejem na 110 ..to by som hodinu alebo dve musel stat na mieste.. ked je teplo tak max 95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiCHi Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 a poradite jak odvzdusnit? zatim jsem nikdy nedelal a asi spatne \"googluju\" diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Nevím, ale co taková zátka vyrovnávací nádržky? Přetlakový ventil v zátce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrrius Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 a co termostat?? em@il napovi :roker [upravil dne 13/7/10 syrrius206] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiCHi Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 termostat menenej, to bych musel mit sakra smulu, ze by i novej byl spatnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXI.60 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 A v jakým stavu je vodní pumpa?Teda pokud je auto odvzdušněné... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiCHi Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 mno vodni pumpu podezrivam, v jakym stavu je, netusim, nejdriv zkusim to odvzdusneni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Postup odvzdušnění je tu popsanej stokrát, ventilky jsou tuším na termostatu a na hadici do topení (v motorovým prostoru vlevo vzadu). Vypadá jak čepička na ventilek kola. Dělat ale se studeným motorem. [upravil dne 13/7/2010 Fusion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Změř teplotu nezávislým měřákem (infrapistolka). Jedna z možností je, že ti proměřuje ukazatel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrrius Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 pumpa by byla slyset ne?me uletely lopatky(myslim ze 2) a ten zvuk byl fejst vyrazny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXI.60 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 a já mám ještě odvzdušnovaci šroub na chladiči na hoře na opačné straně co je horní hadice.Je na hodně velký šroubovák,závit myslím M8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkr@cbox.cz Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Ahoj, povedlo se nějak vyřešit. Tento problém uplně stejný se mi objevil na tom samém autě po výměně kapaliny. Odvzdušněné mám :-(, termostat nový, ventilátor funguje. Dřív se mi teplota držela pod 90 stupni ted za jizdy vyleti az na 110 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 ahoj, super, že se ti to povedlo nějak vyřešit Hafity and Ajap 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts