Guest Fiktik Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Často, když i mírně intenzivněji přibrzdím, rozsvítí se mi na malém displeji pod proběhem km přeškrtlý trojúhelník ABS/ESP. Problém se objevuje stále častěji a během jízdy již nezmizí. Většinou zhasne až další jízdu... Poradí někdo, kde je chyba? [upravil dne 14/7/10 Fiktik] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Čidlo ABS na kolese, veľmi častá vada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Jedině na diagnostiku, jinak je to hádání z křišťálové koule. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Moja guľa vraví, že to bude ono. [upravil dne 12.7.2010 AnotherOne] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Fiktik Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Super rychlá rada, díky moc. Udělá mi teda někdo diagnostiku v Praze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Tak mi napiš SZ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Another a levá nebo pravá:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Myslel som kryštálovú, tú mám len jednu. Čidlo bude ľavé zadné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Aha, jasně většinou to bývá levé zadní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Po tej dia sem hoďte čo to bolo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Jj:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Fiktik Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Díky moc HonzaZ za kompletní diagnostiku, ale hlavně za odhalení závady. Možná \"zklamu\" AnotherOne\", ale je to brzdový snímač. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 To bola druhá najčastejšia možnosť, tak hlavne že funguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Fiktik nemáš zač. Tentokrát to Another byla tvoje nejoblíbenější závada:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Skôr najobľúbenejšia závada 407my, ale doťahuje sa na ňu zadné svetlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Mám podobný problém. Počas jazdy pri brzdení (raz sa mi stalo aj keď som nebrzdil) sa mi rozsvieti chyba ESP. Ako to bolo v tvojom prípade - mal si tam určite uvedenú aj chybu ABS? Lebo ja mám len samotné ESP. Zadné čidlá mám menené obidva. Mohol by to byť ten spínač alebo niečo horšie? Teda okrem rady choď na dia... [upravil dne 15.7.2010 Marky] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Pokud máš chybu jenom ESP, tak by závada mohla být vážnější. Měl jsem tuto závadu také a byl to snímač úhlu natočení volantu. To ale bohužel znamená výměnu celého COMu, který u sedanu stojí cca 10000,- a u SW cca 13000,-. Taká to může být snímač odstředivého zrychlení. Ale to jsou vše jenom domněnky. Jedině diagnostika ti řekne, kde je problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 To si ma nepotešil. Ešte by ma zaujímalo, pri tej diagnostike, je to tam uvedené, že chyba je v spínači (\"nekoherencia brzdový spínač\" alebo niečo podobné) alebo tú chybu treba hľadať opakovaný stláčaním pedálu, alebo ako to vlastne na tej dia funguje, mohol by si uviesť podrobnejšie? Ďakujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Přímo ti tam napíše, že je závada v brzdovém spínači. Formulaci ti přesně neřeknu. U Fiktíka to ještě vyhazovalo závadu v motoru a byl tam také brzdový spínač. Je zajímavé, pokud děláš test ovladačů, tak ten brzdový spínač chodí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 A u teba to bolo ako s tou chybou ESP. Tiež písalo priamo, že to je snímač uhla natočenia? Ako si to opravil, len si to vymenil za nový? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts