ThorR Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Ahoj. Dneska mi nejak zacala \"hucet klima\". Nikdy predtim jsem se s tim nesetkal. Nevite cim by to mohlo byt? Huci ve vyssich otackach cca od 2500, kdyz klimu vypnu tak je klid. Staci doplnit jen olej ktery se plni spolecne s mediem, nebo budu muset vymenit kompresor? [upravil dne 12.7.2010 ThorR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorR Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Nikdo neví čím by to mohlo být? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midloch Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Nemusí to být přímo kompresor ani klimatizace. Obecně pokud klima zapne, je na řemenu příslušenství větší zatížení a může hučet kladka nebo ložisko alternátoru, čerpadla řízení apod. Pokud klima chladí a nesyčí, tak náplně asi bude dost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Než vyměníš zbytečně kompresor jako já tak opravdu zkotroluj alternátor, servočerpadlo a kladky. Kompresor samotný je podle mě na posledním místě. U mě hučí expanzní ventil ... ale naštěstí to dělá jen když jsou teploty okolo 7-11° pod to klima nespíná a nad to zase ventil nehučí. Myslím si, že nějak přimrzá, dokud to nezačne dělat pořádně tak to řešit nebudu. Nový stojí cca 800,- ale nechce se mi zbytečně plnit klima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midloch Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 U mě po výměně kompresoru, vysoušeče, expanzního ventilu a doplnění chladiva to též hučí vesele dál Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorR Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 No je pravda, ze muj alternator ma nejlepsi leta za sebou a budu ho davat na repas, nenapadlo me ze by to mohl byt altik...ale to asi bude ta pricina, uvidime ... jinak klima prave chladi v pohode, tak doufam ze to bude tim altikem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midloch Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 No ono pokud ta klima hodně tlakuje a máš třeba přicpaný expanzní ventil, nebo nějakou trubku tak skutečně ten tlak takové brikule může dělat. Ale levnější je začít od příslušenství. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts