Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

306 s16 - pár dotazů


alien

Recommended Posts

Tak asi před 14ti dny jsem si dovezl s16tku, motor šlape jak hodinky, je trochu ťuklá na prdel, nějaká práce na tom bude, ale jinak paráda - celokůže, 17tky kola, tak uvidíme, jak to do jara dám dohromady.

Chystám se začít běhat po úřadech skrz přepis a než vlezu na evidenčku, chci vědět, že to projde bez problémů, tak jak očekávám, takže potřebuju vědět, kde najdu číslo motoru, abych se v tom nehrabal někde úplně jinde.

Dále bych potřeboval nějak odtipovat, jako EURO normu mi vyzjistí na DEKŘE (nemá někdo známého, který by to zjistil??), když to mám 110kW verzi.

Tak nějak se trochu bojím, abych neplnil pouze EURO 1 (doufám v EURO 2) a tudíž nemusel platit zbytečné prašule, i když když to tak bude, asi těžko s tím něco udělám...

Předem díky... Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nejdřív gratuluju k S 16ce:super...Kdyžtak nahoď nějaký foto, ať si jí nemusíme jen představovat:D:D...

No co se týká Euro normy, tak já mám rok 94 a euro 1 (5000,-)...kdyžtak sem opiš z velkýho techničáku emisní normu a my ti to zjistíme..(je na zadní straně techničáku v kolonce Směrnice EHS, nebo tak nějak...ja ji mam 91/441)

no a ohledně evidenčky...typ motoru mě hledal odspoda ze přední strany motoru,takže si auto budeš muset zvednout, nebo najet na jámu, já jsem to číslo už potom nezkoumal, takže přesně ti neřeknu..

Jo a záleží na kterou STK pojedeš, ja mam taky 17ky kola a evidenčkou jsem neprošel, a ještě mě jebal za sportovní zrcátka a pruh na čelnim skle..To je asi všechno:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já chtěl 106 s16 v rozmezí cca do dvou let, ale tohle nešlo nekoupit :) když sem sednul do tej kůže, trochu za to vzal, tak jsem se zamiloval :)

Mám známý okolo aut, takže to že mě bude jebat za pruh na skle, z toho strach nemám - na evidenčce si toho nemá co všímat, má ho zajímat jen číslo motoru a VIN :) Jen si potřebuju číslo motoru zkontrolovat, ať nejsem za blba, kdyby to bylo měněný, ale abych tam přišel s tím, že je měněnej motor a že to potřebuju potvrdit - být za blbce a nevědět s čím tam jedu je nejhorší co může být, proto jsem se Vás tu ptal - sám mám 106tku a ta fakt nemá ty brutální svody, který zakryjou celý čelo motoru :-D

normu v TP právě nemám, musím si zajet na STK, který je pod DEKROU (to kam jezdim normalne) a nechat si to za 1000 kaček dopsat, tak jsem zvědavej, čemu budu vyhovovat :)

Rok výroby přesný nevím, je to dovoz, datum první registrace 1997, vzhledem k motoru 110kW je to starší typ přestrojenej do nového předku, tak jsem na to zvědavej, co mě tam vyzkoumají...

Musím se taky trochu pohrabat v service boxu :)

[upravil dne 12/7/10 alien]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak to stim rokem výroby a tou emisni normou to bude asi trošku složitější,a jakej máš v techničáku typ motoru?

No já si to myslel taky, že kontrolujou jen typ motoru a VINko, dřív to tak bylo, že jsem přijel na evidenčku, a on si jen na parkovišti otevřel motor, kouk na VINko a bylo to odbytý..ted jsm prijel, on pane ridiči, co ty kola? dyt je nemáte v techničáku, pak co ty zrcátka a co ten pruh na skle? A já mu řikám, co to má společnýho s evidenčkou? že si má kontrolovat jen VIN ko a typ...A on na mě, milej pane, evidenční kontrola znamená kontrola VIN a typu motoru+ vybavení vozidla( tzn. celá zadní strana techničáku..to máš treba ty pneumatiky,a jestli to ma treba ABS kdyz je psaný v techničáku a tak dal)..No a nejvetší gol nakonec byl, že mi řek, že při evidenčce treba u tech pneumatik ho zajímá jen rozměr, aby ti sedel s techničákem, a to že jsou ty pneumatiky treba sjetý na sračku mu je pri evidence jedno, s tim te vyhodí jen u technický...no jako bordel nejvetší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S emisni normou nic slozitejsi nebude :) za 1000 kč mi to dopíšou podle nějakejch jejich pitomejch tabulek... To aby hoši od Dekry měli co do huby, tak za 1000 kaček kouknou do tabulek, vystavěj ti papír a podle toho papíru mi to baba na dopravce zapíše do TP, ověřoval jsem si to, hledal jsem to, takže to už jsem klidnej (taky mě děsilo těch 10 000 kdyby to dopsat nešlo)

a evidenční kontroly se nebojím, u nás jsou v klidu... a jak řikám, sám tam nepojedu, známej to pojistí :)

Já o tom pak sepíšu nějaký články a nahodím je na můj/náš web, aby to lidi dohledali líp, než já :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám model starší - jen je to dovežený odněkud a tady to má datum registrace 1997, má to novej čumák, ale tak to jsou jen plechy a plasty, který se dají přehodit, takže asi tak :)

Cena byla dobrá, takže nějaká práce na tom bude, o tom žádná, pro mě byl podstatnej fakt, že motor si bručel a interiér nepoškozen

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, taky jsem na tebe nedavno koukal, ze jsi z UO :) Ja si nedelam nadeje, ze vyjedu letos, protoze prachy nejsou, kdyby to nestalo takovy prachy co to stalo, tak na to seru, ale tohle se proste nedalo nekoupit :-) budu mit co delat, abych to na sebe prepsal, kdyz budu nekde vybehavat zapis na DEKRE :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...