Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkušenosti a rady na 406 coupé


Lukes2002

Recommended Posts

Zdravím vás pánové (a snad i nějáké ty dámy) :-)

Hned na začátek se přiznám, jsem tu opravdu čerstvě nový, ale kdo jiný by mi mohl pomoci než vy, takže k věci.

Na podzim nebo ze začátku zimy si plánuji koupit 406 coupé. Moje dilema je motor. Přemýšlím jestli koupit 2.2 Hdi (a případně ho pak nechat odladit chipem) nebo koupit V6 a užívat si krás benzínové šestiválce.

Najezdím cca 15 000 km ročně a proto se u mě pere rozum se srdcem. V současné době mám Saxo VTS a tak jsem zvyklí na benzín, otáčky a další věci díky kterým je benzín tím pravým co se do takového auta hodí. Na druhou stranu máme doma i 406 Hdi (66kw) a 407Hdi(100kw) a vím že motory projevem strčí koncernové Tdi do kapsy a na 2.2 Hdi jsem slyšel hodně slov chváli. Zároveň bych nerad aby mě V6 sežrala i s botami.

Trošku jsem si hrál s matematikou...pokud budu počítat spotřeby paliva Hdi (8l) a V6(10l), výjde mi že ročně mě V6 příjde o cca 14 000,- víc než Hdi. Zároven ale Hdi je ojeté o výrazný fous dražší, slyšel jsem že na V6 se prakticky nic nekazí a když, tak to cenově není tak hrozné jako u hdi. zatímco u ojetého Hdi člověk nikdy neví a údajně není problém mít i velmi drahé opravy (dvouhmotový setrvačník nebo jak se mu nadává) které provoz výrazně prodražší. pořizovací cenou bych se nerad dostal za 150 000,-

Proto se ptám vás zkušených současných nebo minulých majitelů at už těchto motorů nebo krásných aut na vaše zkušenosti. Na to kolik jsou moje informace o spotřebě a spolehlivosti správné a na to za kolik se v reálném světě opravdu dá s těmito auty a motory jezdit. Celkově bych se rád nechal poučit o těchto autech a zároven bych se rád dozvěděl jaký je například rozdíl mezi staršími a novými auty(tuším že tam proběhl nějáký facelift)

Děkuji za vaše postřehy a rady a doufám že mi při rozhodování pomůžete a doufám že za pár měsíců mě tu přivítáte at uz s naftou nebo benzínem :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Y2K

Tak takuto sa mi nepodarilo dosiahnut este...

Asi tam mam cosi pokazene...alebo nohu :D

snazim sa jazdit plynule.ziadne prudke zrychlenia,ehm tak dobre trochu ano,bo sa neda chodit za 15 autami dlho v kolone a nejdem nad 150.inac sa snazim na okreskach drzat tych 100 -120.tazko povedat,niekedy sa mi zda ze som isiel uplne pomaly a pohodovo a mam 8,1.

ja myslim ze to bude tym medzikusom medzi sedackou a volantom clovece:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to jste mě pánové potěšily...čekal jsem příspěvky že za deset se s tím jezdit nedá a podobně. Jinak já jsem řidič kamionu takže jsem taky zvyklý spíše na plynulou a svižnou jízdu a můj styl se bude asi hodně podobat s jozefsv.

Ale i rád si na to někdy šlápnu....ve chvíli kdy držím pedal na podlaze je mi spotřeba jedno (rád jezdím na jízdy veřejnosti do brna na okruh), ale kdyz prijedu utahany z práce a mám jet řekněme 300km někam na druhou stranu ČR tak si chci užívat pohodlnou, příjemnou a poklidnou jízdu a za tu se mi opravdu nechce dávat víc než cca 10 litrů - tolik k příspěvku od Pe.Tr, se kterým souhlasím že kdyby mělo auto jen v poklidu jezdit stačil by 100% Hdi nebo i 2.0 benzín.

Kluci a co takhle tedy ta udržba co víte , jak moc ta V6 dokáže pozlobit. Všude mi říkají že tam skoro není nic co by se mohlo na tom motoru pokazit a že je držák atd atd...

P.S.: Za kolik si myslíte že se dá sehnat pěkné auto s těmito motory?

edit1: pro Y2K : vůbec vpohodě, chci se dostat tomu autu na kobylku takže o něm sbírám info kde se dá....jsem typ člověka který volné chvíle tráví nejraději pod autem :-)

[upravil dne 12/7/10 Lukes2002]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s motorom pravdu maju....ale vsetko okolo je aspon u mna hroza...

Katalyzatory, lambdy, elektrika....proste co sa da to sa poserie.

Ale tak to iste (podobne) mas aj u HDI kde sa moze \"kazit\" aj samotny motor.

Preto asi treba zvazit a vyriesit dilemu ze ci viac za pohonne hmoty a byt v podstate v klude alebo mensia spotreba ale bat sa co sa pokazi za nemalo penazi, samozrejme ak je dobry kus aj HDI vydrzi vela...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Y2K jasné jasné já na Hdi nemůžu říct křivé slovo...máme dva odnova a jeden (406) má ted natočeno 280 000 a nebyl na něm větší problém....nový(407) pravda po 13 000 měnil řídící jednotku ale v rámci záruky ale jinak super. Problém je že i pořizovací ceny jsou trošku někde jinde a za slušně servisovaný 2.2 Hdi budou chtít lidé asi dost peněz. Ale stejně tak bych nerad nějáký uhoněný V6 který bude lákat cenou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...