Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

skapíňa


Ondrík

Recommended Posts

nazdarte,mám taký problém.Piatok som preštel asi 10 km a potom mi auto pri rozbiehaní sa na 3. stupeň sdochlo.po naštartovaní nedržalo otáčky a stále zkapíňalo ale keď som ich držal asi tak na 3000 rozhýbal som sa.potom to jazdilo až do dnes bez problémov,no občas to somnou cuklo. no dnes sa to zasa zopakovalo,auto začalo štrajkovať,ale po pár pokusoch to zasa fičí. nemáte s tým niekdo skúsenosti? napadlo ma upchávanie trisiek v karburátore,alebo niečo aj s elektrikou. čo vy na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mrkni jestli už nemáš špatnej palivovej filtr, a ty trysky v karbecu to klidně být můžou, taky se mi to stalo... stačí to rozebrat, rozmontovat ty vstřikovací kanálky a profouknout je vzduchem, třeba pumpičkou... hlavně si dej při demontáži pozor na pod karbecem těsnění, aby se ti nepotrhalo a nemusel dávat nový

z elektriky bych akorát zkontroloval kabely jestli nemají zaoxidový kontakty a nebo svíčky jestli už nejsou na odpis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak karburátor som už prefúkal a vyčistil trisky a všetko čo sa dalo.Zatial to nerobí problémi ale vela som odvtedy nenajazdil.Neskôr sa uvidí;) . Ešte by som sa chcel opýtať,občas mi píska ložisko,najskôr som si myslel že je to klinový remeň.Čo sa stým dá spraviť? jedine asi iba zameniť za nové predpokladám nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no či je to ložisko si samozrejme upresním:D pred výmenou. ale to počká.. krucinál dnes mi to zasa dva krát skoro zdochlo,ale nenechal som ho.. ono to vyzerá tak,že idem a odrazu motor zastaví,žiadny valec nebuchne,úplne stíchne a potom to naskočí. takže sviečky by som vylúčil. karb. vyzerá v pohode,nemyslôím si že je chyba tam. A palivové čerpadlo neviem ako skontrolujem keď sa mi to stane za jazdy,takže pri kontrole je maálo pravdepodobé že tú chybu v ňom objavím. ja by som typoval na niečo s elektrikou,v nedelu to ešte všetko celé prekontrolujem,tie káble,aj keď niesom žiadny odborník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a máš řízený karburátor? nebo klasika sytič na lanko do kabiny? palivový čerpadlo máš předpokládám mechanický na vačce (když mrkneš na motor tak vpravo na zadní straně hlavy)... zkusil bych, jestli máš možnost někde sehnat třeba na vyzkoušení, jinou indukční cívku, popřípadě pořádně prokontrolovat kontakty na kabelech od cívky do rozdělovače a od rozdělovače ke svíčkám... oxidace, oreznutí atd... mě se třeba jednou prořízla těsnící guma na kabelu mezi cívkou a rozdělovačem (u cívky) a probíjelo mi to na kostru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...
:D no trocha som sa splietol v tých číslach ... tak teda 1500. keď naštartujem z výfuku mi šedý dym.a v snahe aj o nižšiu spotrebu som chcel pritiahnuť šrób na bohatosť zmesi. Na karburátore sú dva. jeden malí šróbik,to by mal byť volnobeh.A ten velký šrób na zmes ak sa nemýlim.Ten velký šrób na zmes som mal dotiahnutý na doraz.A keď som ho o jednu štvrtinu otáčky uvolnil,čiže pootočil proti smeru hod. ručičiek otáčky klesli na 1300 a bieli dym z výfuku už nevidno. ale teraz sa mi zdá že ten motor trocha na volnobehu cuká a rtocha sa natriasa :D .. nemá mi niekto čo ktomu poradiť?

post-29924-14109613325167_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Ahojte,zasa sa vraciam k tejto téme.Auto som tri mesiace nepoužíval no bolo mi ho lúto a tak sa ho snažím znova dať do kopi :) .Opakujem problém : auto znochíňa,počas kludnej jazdy stratí výkon,nereaguje ani na plyn a potom samo odseba zasa naskočí.Nerobí to pravidelne.Niekedy mám problém prejsť 10 kilometrov lebo ma to 5x nechá na krajnici,inokedy ich prejdem bez cuknutia.:) štartuje na prvý ťuk.myslím že v benzíne problém nebude,skontroloval som sitko v nádrži,filter na hadičke,celý karburátor vrátane hladiny v komore,všetky trisky at´d. všetko sa zdá byť ok.benzín je kvalitný a celý obeh je čistý bez špín.dopravná pumpa tlačí. Mám hladať problém v elektine? káble som skontroloval,všetky spoje sú ok.aj na indukčnej cievke,aj kontakty v rozdelovací na palcí aj ku káblom.Napadá ma už ina vymeniť indukčku.Môže byť chyba v nej? alebo v rozdelovači? alebo žeby občas prestala tlačiť dopravná pumpa? prosím vyjadrite sa. Takže auto ide bez problémov,ale občas začne raplovať.Nemá na to vpliv či za tepla alebo za studena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...