Jump to content

Výfuk 2,0 hdi

prca
 Share

Recommended Posts

Ahoj.Objevila se mě díra na koncovém dílu výfuku.Díval jsem se na ceny a jsou v rozmezí 1000-4000kč.Vyplatí se investovat raději vyšší částku nebo koupit ten nejlevnější.Jaké máte zkušenosti.Jakou značku??Dík

1000,- je obvykle Polsko, Pokud ti stačí výdrž řádově 2 roky tak klidně toho Poláka. U 406 je koncovka velmi snadno demontovatelná, takže proč ne. Já teď měnil střed a zvolil jsem KLARIUS, prostě jsem si obešel Elit, Kelly a Autobenex a koukal na zpracování. Vyhrál tenhle i když to značku neznám, tak uvidíme. Jinak na manželčinu Pandu jsem teď dával Fenno a za ty prachy ( 1000,- ) super. Zpracování a přesnost taky super.

PS: origo 406 má nerez koncovku, druhovýroba většinou jen pozink nebo šopovanou hliníkem. Nicméně můžeš i povodní nerez koncovku uříznout ( roztáhnout - je tam jen nalisovaná ) a dát na ten novej.

No a kolik si představuješ, že ti ten zadní ( zdůrazňuju zadní ) díl vydrží? Pokud parkuješ venku a jezdíš jako já 40 tis. ročně v létě jako v z zimě, tak moc značek s výdrží 4 a vice let není. Jedině asi origo. Mimochodem takovej pěknej origo z vrakáče ( cena okolo 500,- ) není marná volba, prtože když vypadá slušně vydrží min. tolik co Polák. Navíc klidně můžeš koupit sedan, protože jen stáhneš koncovku - liší se jen délkou.

[upravil dne 11/7/10 koblih69]

Vem polaka (nejlevnější)já jsm tedˇpořídil komplet celý výfuk(punčocha,trubky,první druhý díl) plus práce za 5400kč. ptal jsem se jaký je rozdíl mezi výfuky a bylo mi řečeno že cena,i renomované firmy dělají z tenčích plechů a jednopláště aby konkurovali cenou těm levnějším

• 4 weeks later...

Mnoho kolegu s 2.0 HDi v Xantiich bylo hodne zklamano z vyssiho hluku po namontovani Walkeru a Bosalu. Nic levnejsiho tady v Nemecku nekoupite. Zvuk prirovnavali jako s deravym originalem od Eberspächeru. Ja jsem koupil za 160€ original Eberspächer a jsem spokojen. Ten puvodni vydrzel 10 let.

Kaja